Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 dec. 2019

Proiect 100% verde la marginea Capitalei. Plătești iarna încălzirea cu echivalentul a două meniuri de mâncare

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare

Dezvoltatorul unui ansamblu aflat în construcție la marginea Capitalei, în Mogoșoaia, le promite cumpărătorilor costuri extrem de reduse pentru apă caldă, încălzirea și răcirea apartamentelor. Prima clădire a fost inaugurată deja și este 100% verde, după cum spune acesta.

„Este prima clădire din România care a fost verde la construcție, s-au respectat standardele, să nu polueze, și automat, când o predai devine 100% verde. Nu avem gaz, curentul este cumpărat doar din surse verzi – hidrocentrale sau panouri fotovoltaice, eoliene și așa mai departe, avem prize pentru mașini electrice, gunoiul se reciclează integral (…) la 50 de metri avem autobuzul și avem parcare pentru biciclete”, a declarat Gabriel Focșeneanu, managerul ansamblului în cauză, numit LOFT green apartments, în cadrul ediției din decembrie a emisiunii imoExpert.

„Trăind acolo, ar trebui să nu poluezi absolut deloc”, a mai punctat el.

Focșeneanu și echipa sa implementează sisteme verzi de inginerie încă din 2007. LOFT green apartments este al doilea proiect rezidențial dezvoltat de ei, după un ansamblu de vile cu un concept similar situat în Sectorul 5 din București.

„Avem un proiect mai mic, finalizat și predat în 2016. Acolo sunt 32 de case înșiruite (…). Este primul proiect rezidențial din România fără poluare, nu consumă gaz și costurile de încălzire în perioada iernii sunt undeva la 100 de lei pe lună pentru o casă de 110 mp utili”, ne-a explicat managerul.

„Având acest istoric, am început un proiect mai amplu, cu 3 blocuri, unde încălzirea la un apartament cu 2 camere în perioada rece va fi undeva cât două meniuri de mâncare, undeva la 50 de lei pe lună”, a mai spus el, adăugând că pentru răcire, în luna august, viitorii proprietari vor plăti în jur de 20 de lei pentru a avea în locuință o temperatură de 22-23 de grade Celsius.

Încălzirea, răcirea și apa caldă sunt asigurate în ansamblul din Mogoșoaia printr-un sistem cu pompe geotermice, importat din Suedia. Focșeneanu a explicat în platoul imoExpert principiul în baza căruia funcționează acesta, făcând o analogie cu felul în care funcționează un simplu frigider.

URMĂREȘTE EDIȚIA INTEGRALĂ DIN DECEMBRIE A EMISIUNII IMOEXPERT

„Pompa de căldură funcționează fix ca un frigider. În cazul de față, noi captăm din pământ o temperatură pe care o transferăm în apartamente în apa caldă, iar vara captăm din apartamente un surplus de căldură pe care îl transferăm în pământ. Temperatura pământului este constantă pe tot timpul anului”, a detaliat el.

Proiectul LOFT green apartments va cuprinde la finalizare trei blocuri cu 154 de apartamente cu până la 3 camere și design de tip loft. Pentru interiorul locuințelor se folosesc materiale brute, precum cărămida sau betonul aparent, un aspect care, potrivit dezvoltatorului, va menține la un nivel scăzut și costurile cu întreținerea acestora. Investiția în ansamblu este estimată la circa 10 milioane de euro.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Tot mai multe clădiri „verzi” pe piața locală – DAR mai este mult de făcut!

Reprezentanții BuildGreen anticipează că această tendință în materie de construcții va deveni mai puternică și pe segmentul rezidențial, dată fiind legislația la nivel european. Peste 250 de clădiri și...

citește mai departe
Cel mai „verde” proiect imobiliar finalizat până acum în România!

Un proiect imobiliar „verde” oferă avantaje importante pentru ocupanți, fie ei cumpărători de locuințe, fie angajați într-o clădire de birouri. Complexul de birouri Vox Technology Park din Timișoara (foto)...

citește mai departe
Inovație: sistemul de încălzire pe bază de gheață!

Noua tehnologie poate fi combinată cu succes cu un panou solar. Compania germană de construcții HUF HAUS, specializată în construcția de case modulare (foto), a obţinut, în cadrul competiției...

citește mai departe
Încep lucrările la ansamblul mixt ISHO, ce va aduce 1.200 de locuințe în Timișoara

Întregul proiect este programat spre livrare pentru anul 2020. Mulberry Development, compania fondată de antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, a anunțat că, după obținerea primelor autorizații din partea autorităților locale,...

citește mai departe
Timișoreanul Ovidiu Șandor țintește spre noi recorduri în materie de clădiri „verzi”

Omul de afaceri are în dezvoltare un proiect de birouri în Cluj și un ansamblu mixt în Timișoara, ce va include și o componentă rezidențială. Mulberry Development, compania deținută...

citește mai departe