Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
DM a întrebat

Am mostenit o garsoniera pe care o vand acum. Fiind cetatean strain cum sa procedez prin intermediul unei agentii imobiliare va rog?

publicat pe 6 Oct 2014 in categoria Proprietari

Fiind stabilita in strainatata cum pot da garsoniera de vanzare din tara in “mana” unei agentii imobiliare care sa se ocupe de vanzare si de asem sa ii predau si cheile – neavand cine face administratia? Poate sa imi raspunda cineva? Daca lipsesc amanunte reveniti. Merci

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
14 răspunsuri de la cititori
GabrielC a răspuns:
29 Nov 2014

Neaparat- luati legatura cu un avocat ( cautati unul cu experienta si sa nu va lase "balta" la mijlocul lucrarii;
Se pun urmatoarele intrebari:
Aveti mostenirea declarata si preluata?
Aveti actele la zi- la ANAF?
Aveti certificat de mostenitor?
Aveti platile ( cerficat fiscal ) de la ANAF
Locuinta are cadastru?
Dar certificat energetic?
E intabulata locuinta pe numele dvs?
Apoooooi ne gandim la cine o vinde/cumpara/cum se fac actele in continuare;
Daca nu aveti cele de mai de sus ( sau mostenirea nu a fost inca acceptata....) aveti de plata!
Sorry ca va demobilizez dar am un prieten in Canada care a mostenit un ap in Bucuresti- si-l ajutam noi sa-l vanda; Nu am ajuns ( in 3 luni) sa-l intabulam pe numele sau inca; Si mai sunt etape; Cumparatorul il avem deja...a livrat un avans intr-un cont escrow si...asteapta saracul'
Deci: bafta
( ps nu ma contactati- ca nu ne ocupam de imobiliare- doar din cand in cand are sotia cate un client care vrea consultanta avocatiala...) ; Sfatul meu: nu credeti tot ce cititi pe la "specialistii" astia de pe net; Multi nu au habar nici cum se traverseaza strada...:-)

0

emanuela a răspuns:
13 Nov 2014

Buna ziua,
Noi locuim in Italia,Roma ,iar varul meu este avocat si se poate ocupa de asa ceva in Bucuresti.Noi te putem sfatui in ceea ce priveste alegerea locuintei ,iar el se poate ocupa de formele legale,insa mai intii trebuie sa ne intilnim sa discutam ,macar la telefon.Noi acum sintem in Romania,insa ne vom intoarce peste putin in Italia si putem lua legatura.Am nevoie de mai multe date .Daca doresti consultatie bancara sotul meu te poate ajuta.Scrie-mi pe adresa mea de mail si ne vom auzi al mio rientro .Buona giornata,Emanuela.

0

moise viorica a răspuns:
11 Nov 2014

buna ziua !! eu loc. in ITALIA si ma intereseaza sa cumpar o gars. in Bucuresti ILFOV.MULTUMESC ! +393881787591

0

Alina a răspuns:
8 Nov 2014

Puteți sa contactați o agenție imobiliară sau sa discutați cu un avocat (sau poate cu o cunoștința ). Avocatul va contacta tot o agenție imobiliară sau o agenție de administrare imobile ( management imobiliar) si in baza unei procuri poate iniția tranzacția in numele Dvs. In procura puteți stabili prețul de vânzare si contul in care se vor vira banii. Succes!

0

miron silvica a răspuns:
8 Nov 2014

doresc sa cumpar ogarsoniera an oradea confort mare ,fara inbunatatiri,si daca se poate sa fie la strada etaj 1 sau 2 maxim 3 va multumesc anticipat .o zi buna.

0

ema a răspuns:
4 Nov 2014

Doresc sa te intreb unde esti tu si unde e garsoniera.Noi locuim in Italia si avem o agentie imobiliara in Braila de care se ocupa familia mea si avem toti profesionistii de care este nevoie asa incit sa te putem sfatui si daca esti prin apropiere sa te si ajutam(economisti,bancari,avocati,ingineri,notar).
Scrie-mi mai multe date si iti voi raspunde.Avem suficienta experienta nationala si internationala ca sa-ti dam macar un sfat.

0

Sorin a răspuns:
3 Nov 2014

Eu iti zic sa o vinzi in rate unui roman, scapi si de taxe si de alte manevre:

o vinzi pe 20de ani:)

0

Andrei a răspuns:
3 Nov 2014

Sfatul cu reprezentarea unui avocat ridica mult costurile cu vanzarea garsonierei, de ce sa faca un avocat si sa fie platit eventual mai mult ca un agent imobiliar, cand acelasi lucru il poate face un agent imobiliar? Neincrederea in agentiile imobiliare genereaza costuri in plus pentru unii. Cat la suta s-ar ridica cheltuielile din vanzare cu avocatul si cat fara? Pretul obtinut nu poate justifica reprezentarea de catre avocat, deci acesta nu este un sfat bun. Sunt agentii care sunt deacord cu imputernicirea pentru antecontract si pentru vanzare finala cu acordul proprietarului asupra pretului si modalitatea de plata doar intr-un cont al proprietarului deschis in Romania sau in strainatate. Este cea mai ieftina solutie, este totusi o garsoniera.

0

stanislav a răspuns:
27 Oct 2014

Buna ziua eu vriau sa cumpar o garsonera la un preti nu mare si nu noua care trebue de facut de reparat ;;cine poate sa ma ajute ;;multumesc

0

felicia a răspuns:
22 Oct 2014

puteti imputernici pe cineva de incredere cu imputernicire cu apostila intocmita de un notar in tara unde va aflati, ca respectiva persoana sa poata vinde in numele dumneavoastra si pentru dumneavoastra respectiva proprietate si sa se ocupe de demersurile legale in legatura cu tranzactia ( adica prezentarea la clienti,obtinerea de extras de carte funciara,adeverinta cu impozitul platit la zi, adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu sunt datorii la scara,curent , gaz s.a.m.d ). Dupa verificarea tuturor actelor la notariatul unde se incheie tranzactia se intocmeste actul de vanzare cumparare si ar fi de dorit sa fiti de fata.dar persoana imputernicita sa vanda in numele dvs,poate incasa suma si varsa intr-un cont dinainte stabilit. in imputernicire este bine sa specificati si pretul la care poate vinde. trebuie sa stiti ca veti plati la notar o taxa de tranzactionare care nu mai stiu cat este acum.raportata la valoarea imobilului plus comisionul notarului.acestea se platesc pe din doua cu cumparatorul.Dvs. platiti in plus taxa pentru extrasul de carte funciara vreo 60 lei si taxa pentru obtinerea adeverintei de la primarie privind impozitul achitat si date despre locatie si suprafete, vreo 20 lei.cam asta e.. Sper sa fi fost de folos.. Felicia

0

mihai a răspuns:
22 Oct 2014

Buna unde ai garsonera si ce pret vrei tu pe ia ?

0

Florina a răspuns:
20 Oct 2014

Aveti mare grija, trebuie neaparat sa fit in tara la semnarea actelor si incasarea banilor, altfel riscati sa ramaneti fara nimic. Agentia eventual sa va promoveze proprietatea si cand va gaseste client atunci sa veniti in tara.
Daca aveti pe cineva de incredere la care puteti lasa cheile ar fi bine.
Fiti cu ochii in 4 ce acte semnati !!!

0

Serea Sofita a răspuns:
17 Oct 2014

Luati legatura cu un avocat il angajati in cauza ,semnati un contract de asistenta juridica si delegatie ,iar avocatul va va reprezenta pentru a efectua vanzarea prin agentie sau o terta persoana.El va raspunde de imobilul dv.ostra si va va reprezenta peste tot unde este nevoie .El va va reprezenta si va va asista acolo unde va fi necesara prezenta Dumneavostra .

0

Dragoi Robert a răspuns:
8 Oct 2014

Puteti sa-mi dati un mail si discutam detalii acolo: [email protected]

0