Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Stefan Albinetz a întrebat

Bună ziua!

publicat pe 29 Jun 2021 in categoria Investiții

Bunicul meu când s-a născut mama lui a murit,tatăl său s-a recăsătorit și când a murit a rămas moștenitoare soția lui(mama vitrega a bunicului meu)
Drept moștenitor după moartea ei a rămas nepotul ei ,putem sa trecem casa pe numele bunicului,acel moștenitor nu a știut până acum,noi am platit impozit de peste 25 de ani la primărie !

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 2 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
1 Jul 2021
  • imobiliare.ro

In primul rand, este important si necesar sa va consultati si cu un notar public, pentru a va clarifica in legatura cu procedura succesiunii. Pe mai departe, fiind o speta complexa, cu siguranta va vor fi de ajutor serviciile unui avocat.
Speram ca se va rezolva cat mai repede si cat mai eficient si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

0

Marian a răspuns:
30 Jun 2021

Și data viitoare când postați o întrebare poate incercati să folosiți un titlu că să puteți obține răspunsuri mai multe - cu titlul "Buna ziua!" nu va fi nici măcar citită întrebarea Dvs. - se vede acest lucru din numărul mic de vizualizări, doar 8.

0

Marian a răspuns:
30 Jun 2021

Tatăl bunicului era proprietar pe jumătate din proprietatea respectivă - mama buna a bunicului avea și ea jumătate din proprietate care la moartea ei prin succesiune s-ar fi împărțit între soț, tatăl bunicului, și copilul acestora, respectiv bunicul - tatăl bunicului putea sa lase mamei vitrege a bunicului numai după succesiune ce a dobândit prin aceasta nu întreaga proprietate - va trebui sa o luați în sus pe fir și să deschideți prima succesiune după tatăl bunicului - dificil dar nu imposibil - moștenitorii vor fi anunțați sa se prezinte toți - faptul că ați plătit impozit la primărie 25 de ani nu va da dreptul sa va treceți pe numele bunicului tot imobilul, fapt care este și ilegal...consultați un notar căruia sa îi explicați situația, acesta putând să vă spună și costurile - vă faceți o idee că posibil să ajungeți în instanță cu ceilalți moștenitori daca nu vor să achite costurile deschiderii succesiunii, ceea ce va genera și mai multe costuri.

0