irina.berechet a întrebat

Ce garantii am ca oferta nu este falsa?

publicat pe 6 Jun 2018 in categoria Cumpărători

Cum stiu ca firma si agentul cu care ma intalnesc opereaza legal?
Ce documente primesc pentru a se confirma ca proprietarul este cel mentionat in contractul de inchiriere?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 2 răspunsuri de la cititori
avatar
Dana Marinescu a răspuns:
10 Jun 2018
  • RE/MAX Freedom Group
  • Broker imobiliar
  • Bucuresti

Buna ziua,
1. In primul rand, agentul trebuie sa va inmaneze o carte de vizita. Daca semnati o "Fisa de vizionare", aceasta trebuie sa contina numele agentiei, datele de identificare ale agentului, numele proprietarului, adresa proprietatii vizionate si valoarea chiriei.
2. Daca toti termenii au fost agreati, mergeti sa semnati contractul de inchiriere la sediul agentiei, unde va veti intalni cu agentul si proprietarul. Solicitati-le o copie dupa actul de proprietate si cartea de identitate a proprietarului. La randul sau, proprietarul va avea nevoie de copie dupa cartea dvs de identitate pentru inregistrarea contractului de inchiriere.
3. In cazul in care trebuie sa platiti comision agentiei, veti semna contract cu respectiva agentie si veti plati pe baza facturii emise de aceasta, prin banca sau cu bon fiscal. Daca sunteti suspicios, puteti cere agentiei o copie dupa Certificatul de inmatriculare al firmei, nu are niciun motiv sa va refuze.
4. Banii pe care ii platiti proprietarului cu titlu de chirie sau/si garantie, de asemenea trebuie sa aiba la baza o chitanta de mana, semnata de proprietar (am primit de la... suma de...reprezentand...)
Sper ca v-am fost de ajutor.
O zi frumoasa!

Raporteaza

0

Christian Tudorache a răspuns:
8 Jun 2018
  • Kastel Property Management (Kastel Estate)
  • Broker Imobiliar
  • Bucuresti

La semnarea oricarui contract de inchiriere este necesara prezentarea unei copii (si/sau originalul) a contractului de proprietate prin care "proprietarul" atesta dreptul de inchiriere. Asa cum chiriasul trebuie sa prezinte actele de identitate, asa este necesar ca proprietarul sa prezinte aceste documente.
In practica nu este uzual acest aspect, cel putin pe piata rezidentiala, insa sunteti indreptatiti sa solicitati acest lucru. In mod normal, agentul care reprezinta proprietatea trebuie sa fi verificat aceste aspecte inainte ca proprietatea sa fie pusa in piata.
Toate cele bune,
Christian Tudorache

  • Rating răspuns 3/5
  • 2 evaluări
avatar
Ciprian Ciubuc a răspuns:
7 Jun 2018

Trebuie sa cereti un exemplar a contractului de vizionare stampilat cu stampila firmei si o carte de vizita, numele agentului trebuie sa fie trecut in contract. Copie dupa contractul de proprietate a imobilului.

Raporteaza

0