Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Bety Bety a întrebat

Constructie fara acte

publicat pe 11 ian. 2022 in categoria Investiții

Am un teren cu acte dar pe el este o constructie pe care nu am acte, La primarie mi s-a spus sa daram un hol pentru a nu avea mai mult de 40% din teren construit dar acest lucru mai dureaza cel putin un an si eu doresc sa vand mai repede. Mentionez si ca am o expertiza tehnica ca este facuta in norme ok, toate planurile de la arhitect, cadastru pe constructie, act de la notar cu aprobare de la vecin pentru alipire la calcan, raspunsul de la primarie ca trebuie modificat holul pentru a reduce suprafafata.
Este posibil sa vand totul constructie si teren in aceasta situatie fara sa fie constructia inregistrare la primatie? Va multumesc!!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
12 ian. 2022
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Pentru a obtine autorizatia / certificatul de atestare, constructia trebuie sa indeplineasca standardele tehnice, dar sa respecte si reglementarile urbanistice aplicabile.
Vanzarea unui astfel de imobil, atunci cand este posibila, nu stim cat de avantajoasa ar fi, pentru ambele parti implicate.
Recomandarea noastra este sa va consultati cu un notar public, pentru a va clarifica asupra optiunilor de vanzare pe care le aveti la dispozitie si implicatiile acestora. In plus, ar ajuta sa contactati si o firma de cadastru – poate exista variante suplimentare de solutionare, intr-un termen mai scurt.
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.