Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Florin BN a întrebat

Contract pt achiztii imobile investitor gasesc?

publicat pe 27 iul. 2018 in categoria Investiții

Buna seara!Caut un model de contract imobiliar prin care eu ca si agent/agentie ma oblig sa caut proprietati in numele unui investitor.Ma poate ajuta cineva?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
Florin BN a răspuns:
30 iul. 2018

Buna ziua!Va multumesc foarte mult,doamna Anca Toma.Deci ar trebui incheiat contract de mandat.Pe scurt investitorul X vrea sa achizitioneze un anumit tip de imobile,iar eu ca si agent trebuie sa caut ofertele si eventual sa iau legatura cu vanzatorii.Apoi el dupa ce primeste ofertele si sunt pe placul sau,le achizitioneaza paltind comision catre agentia mea.

avatar
proprietar a răspuns:
30 iul. 2018
  • imobiliare.ro

Consideram, din detaliile pe care ni le-ati furnizat, ca este utilizabil un contract de agentie care poate fi completat cu clauze specifice cu privire la mandatul pe care vi-l asumati (reprezentare, negociere s.a.). Mai multe detalii cu privire la contractile specifice acestei activitati, regasiti aici: https://legeaz.net/dictionar-juridic/contract-agentie-ncc ; http://blog.avocatoo.ro/contractul-de-comision-agentie-intermediere/
Modele de contracte, puteti gasi aici: http://m.anl.ro/userfiles/files/statice/27/Modelcontractdemandat.pdf ; https://www.avocatura.com/forum/viewtopic.php?t=10679 Reluam idea de mai sus, orice format gasit / ales, trebuie adaptat in functie de relatia pe care va propuneti sa o aveti cu cel reprezentat, de obligatiile pe care si le auma partile s.a.
La a doua intrebare, cea transmisa prin intermediul chat-ului (2. Dupa ce vanzatorul si cumparatorul bat palma si imi achita comisionul,eu ce trebuie sa ofer pentru a dovedi ca acel comision a fost achitat?), raspunsul este cel care se aplica in toate situatiile de incasare comision: dumneavoastra, agentia imobiliara sau PFA-ul, emiteti o factura de commision, iar incasarea acesteia se dovedeste prin chitanta. Puteti trece pe factura /chitanta, toate detaliile pe care le considerati necesare cu privire la tranzactie.