Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Popita Vasile a întrebat

Credit prima casa

publicat pe 31 mart. 2021 in categoria Investiții

Nu prea stiu cum sa cumpar un ao cu 2cam

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Constanta a răspuns:
2 apr. 2021

Consideram ca mai intai (dupa clarificarea nevoilor – un apartament cu doua camere) trebuie stabilit bugetul pe care il puteti aloca investitiei. Pentru ca doriti sa achizitionati prin credit Prima Casa / Noua Casa, intervin mai multe variabile:
- valoarea maxima a avansului pe care cumparatorul o poate achita (avansul minim necesar este de 5% din pretul de vanzare sau 15% - daca pretul imobilului este mai mare de 70.000 E). Cumparatorul trebuie sa dispuna, din surse proprii, de acest avans.
- Indeplinirea conditiilor generale si specifice pentru accesarea creditului;
- Valoarea maxima a imprumutului pe care cumparatorul il poate primi de la banca.
Prin urmare, pentru a clarifica aceste aspecte, trebuie sa contactati banca/bancile cu care doriti sa lucrati si sa solicitati toate informatiile necesare. Imobiliare.ro pune la dispozitia vizitatorilor informatii generale legate de achizitia prin credit, dar si un calculator de credite bazat pe oferta curenta a partenerilor (puteti consulta aceste informatii in pagina de detaliu a anunturilor, in partea de jos).
Dupa stabilirea unui buget, urmeaza identificarea imobilelor de interes. In acest proces v-ar putea ajuta si o agentie imobiliara. Lista acestora poate fi consultata aici: http://www.imobiliare.ro/feedback_302547 Un broker cu experienta va poate oferi informatii si despre partea de creditare (chiar poate intermedia acest proces, pe baza colaborarilor proprii). Precizam ca este important sa comunicati vanzatorilor modalitatea de achizitie – nu toti proprietarii accepta achzitie prin credit.
Mai multe informatii despre programul Noua Casa gasiti aici: https://www.fngcimm.ro/noua-casa
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Oana Kis a răspuns:
1 apr. 2021
  • RBC Imobiliare SRL
  • Manager Agenție
  • Cluj-Napoca

Salut. Cu ce informații sau curiozități despre achiziția unui proprietăți te-am putea ajuta?

  • Rating răspuns 2/5
  • 1 evaluări