Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Matei Nanu a întrebat

Cum motivati cresterea preturilor?

publicat pe 9 oct. 2020 in categoria Cumpărători

De ce lansarea unui program guvernamental duce la cresterea exploziva a preturilor apartamentelor? Cum motiveaza investitorii imobiliari si agentiile imobiliare aceasta crestere? Au crescut preturile materialelor de constructie? Castiga romanii mai multi bani? PS: Aveti numar de caractere limitat pentru intrebare…

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Matei Nanu a răspuns:
9 oct. 2020

Multumesc pentru raspuns. Evolutia economica nu cred ca e un factor de luat in considerare, cel putin nu de cand a aparut COVID-19. In ultimele 2 luni preturile au crescut exploziv - o crestere nefondata/artificiala intr-un timp scurt. M-am uitat la link-urile trimise si am observat ca doar aratati evolutia unui indice fara a explica ce provoaca variatia lui. Fara analiza sunt doar note informative. Apreciez efortul. Multa bafta si numai bine!

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
9 oct. 2020
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Daca faceti referire la programele guvernamentale anterioare, acestea au contribuit la stadiul actual pietei imobiliare; sunt si alti factori insa care trebuie analizati aici (in primul rand, evolutia economica).
Programul guvernamental ‘Noua casa’ a fost lansat in urma cu mai putin de 2 luni; de aceea, consideram ca este prea devreme pentru a trage primele concluzii cu privire la impactul real asupra pietei. Legat de acest subiect, cu siguranta, in viitor vom publica materiale informative corect documentate.
In ceea ce priveste cresterea preturilor, din datele si analizele noastre statistice, indiferent de abordare (in ultimele luni sau in general, in ultimii ani) aceasta nu are un caracter ‘exploziv’, din contra, evolutia a fost echilibrata, iar in ultimul trimestru exista segmente / orase unde preturile au stagnat sau au scazut usor. Informatii complete (inclusiv comparatii cu perioadele similare din 2019) gasiti aici: http://www.imobiliare.ro/feedback_231558
Cateva articole de interes:
http://www.imobiliare.ro/feedback_231560
http://www.imobiliare.ro/feedback_231562
http://www.imobiliare.ro/feedback_231564