Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Attila a întrebat

Cumparare proprietate la comun

publicat pe 17 iul. 2021 in categoria Cumpărători

Hello,

Dorim sa cumparam un teren cu o suprafata mai mare pentru a construi 3 case si vanzatorul nu este dispus sa vinda parcele separate. A zis ca vinde doar toata parcela odata ca sa nu aibe probleme d.p.d.v. fiscal. Noi suntem 3 persoane ( cunostine ) care suntem interesati de acest teren.
Putem cumpara acest teren 3 persoane la comun si dupa aia sa facem partajul ? Ca fiecare sa aibe 1 parcela pe numele lui ? Daca cumparam la comun, trebuie sa fie pe numele celor 3 persoane sau ajunge sa fie pe 1 persoana ?

Multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Oana Kis a răspuns:
19 iul. 2021
  • RBC Imobiliare SRL
  • Manager Agenție
  • Cluj-Napoca

Salut,
Dacă dorește să vândă o singură parcelă nu este nici o problemă. Parcela întreagă va fi cumpărată de voi 3 printr-un singur contract. Astfel fiecare o să aveți o cotă parte de 33,3% din parcelă. Ulterior achiziției o să începeți dezmembrarea, doamne ferește partajul :) Partea de cadastrare, topograf și așa mai departe include niște costuri, iar în funcție de poziția terenului este posibil ca ulterior să nu se mai poată construi pe toate parcelele sau să ceară primăria anumite criterii pe care nu le mai îndepliniți. Este necesar să vă consultați cu un arhitect înainte.

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări