Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Cami a întrebat

evacuare chirias si recuperare datorii ulterior

publicat pe 30 dec. 2020 in categoria Proprietari

Am o casa inchiriata, langa Bucuresti, am semnat un contract de inchiriere cu chiriasul cu clauza de evacuare cu titlu executoriu, l-am inregistrat la ANAF si am luat numar, dar nu stiu care sunt pasii cum pot proceda evacuarea daca va fi cazul si cred ca dupa Anul Nou, o sa apelez la acea notificare de reziliere. Ma tot duce cu vorba, nu a platit nici chiria, si nici utilitatile, ma tot minte ba ca una, ba ca alta, nu a platit nici utilitatile, care vin cu 2 luni intarziere si sunt foarte mar. Am tot discutat cu el, a tot promis, am transformat garantia lui si i-am achitat utilitatile sa nu ramana de sarbatori fara gaze, curent, etc si sa nu ajung eu, pana la urma cu penalitati, debransari, rebransari, taxe etc, dar iar nu raspunde nici la emailurile mele, mesaje, telefoane etc… Cum imi pot recupera banii datorie daca-l dau afara dupa Anul nou si exact cum pot sa-l dau afara invocand clauzele din contract? Nici penalitati nu i-am aplicat in nicio luna, ma gandeam ca macar baza sa o achite. Acum ar avea cam 7.000 euro datorie si curge mai departe datoria….?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Christian Tudorache a răspuns:
4 ian. 2021
  • Kastel Property Management (Kastel Estate)
  • Broker Imobiliar
  • Bucuresti

Buna ziua,

Evacuarea unui chirias rau platnic se poate efectua doar prin executor. Contractul de inchiriere inregistrat ANAF este cu titlu executoriu, fara a fi necesara o perioada lunga de judecata, insa evacurea si punerea in executare a chiriasului pentru recuperarea debitului restant este necesar un ordin judecatoresc si pus in aplicare de un executor.
In functie de conditiile si termenele contractuale puteti notifica chiriasul. In acest sens va recomand sa contactati un avocat specializat, un executor sau un consultant. In prima faza, echipa noastra de property management va poate ajuta cu informatii suplimentare si sprijin in acest sens, fara costuri suplimentare. ([email protected])

Va multumim si va dorim un 2021 excelent!
Christian Tudorache

  • Rating răspuns 4.25/5
  • 4 evaluări