Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Comsa Gheorghita a întrebat

Evaluare apartament

publicat pe 19 sept. 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apartament in comuna Sanpetru ,cartier Sanpetru Rezidence,jud Brasov,prin programul "prima casa".
2 camere ,58 mp,parter+62mp gradina.
Credeti ca pretul de vanzare de 50500€ este unul corect?
Nu vreau sa risc sa fie subevaluat de catre evaluator.
Va multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți 2 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
7 apr. 2021
  • imobiliare.ro

@ Deac Claudiu Cristian: Momentan, pe site-ul nostru, este publicat un singur anunt de vanzare apartament cu 3 camere, in Gheorgheni: https://www.imobiliare.ro/feedback_303433 / 47.500 EUR. Intrucat nu este posibila o analiza comparativa, va sfatuim sa apelati direct la serviciile unei agentii imobiliare din zona (https://www.imobiliare.ro/feedback_303437 ) sau la un evaluator autorizat (lista acestora este disponibila pe site-ul ANEVAR: http://site2.anevar.ro/). Un broker imobiliar va poate oferi sfaturi si indrumare, dar, pe baza colaborarilor proprii, poate facilita si acesul la o expertiza de specialitate.

avatar
Deac Claudiu Cristian a răspuns:
6 apr. 2021

Doresc să achiziționez un apartament cu trei camere 78 de metrii pătrați, etajul 3 din 4, complet renovat l, utilat și mobilat plus beci,in Cartierul Florilor, municipiul Gheorgheni, Judetul Harghita, prin credit imobiliar. Proprietarul cere 53000 euro.l,credeti ca este un preț bun, nu vreau să fie subevaluat de evaluator. Mulțumesc

Comsa Gheorghita a răspuns:
19 sept. 2018

Va multumesc pentru informatiile detaliate.
Ca si comparatie,doar apartamentul fara gradina,are pret similar cu celelalte oferte. M-ar interesa daca merita 6000 € in plus pentru gradina de 62mp.
Multumesc

Boga Avi a răspuns:
19 sept. 2018
  • Millenium Properties SRL
  • Asociat unic/Broker imobiliar
  • Bucuresti

Buna dimineata. Un raport de evaluare trebuie sa cuprinda: date despre proprietar/dezvoltator, adresa proprietatii, numar cadastral/carte funciara, an constructie, istoricul proprietatii, descrierea constructiei si descrierea apartamentului, descrierea zonei de amplasare, artere importante de circulatie, caracteru edilitar al zonei (zone comerciale, unitati de invatamant, puncte turistice de interes etc), utilitati edilitare. Evaluarea este facuta prin metoda comparatiei - evaluarea proprietatii se face prin analizarea pietei pentru a gasi proprietati similare, comparand aceste proprietati cu proprietatea pe care doriti dvs. sa o achizitionati. Astfel evaluatorul va analiza apartamentele tranzactionate in acea zona si ofertele publicate pe site-urile imobiliare pentru a determina daca acestea sunt superioare, inferioare sau egale cu proprietatea analizata.
Va recomand fie sa apelati la un specialist din zona respectiva, fie sa verificati dvs. ce alte oferte similiare mai sunt in zona si sa faceti o comparatie intre cele gasite si proprietatea dorita.

  • Rating răspuns 3.5/5
  • 2 evaluări