Buna ziua! In ultima perioada sunt agentii imobiliare care construiesc blocuri.Agentiile imobiliare pot avea statut special la obtinerea unui credit?Ma gandesc ca este aproape imposibil ca o agentie imobiliara cu 1-2 sucursale sa aiba capital pentru investii de milioane de euro in teren + constructie.
Se pot obtine fonduri sau totul se bazeaza pe credite bancare?Ce procent trebuie sa am pentru a demara constructia unui ansamblu pe 20-30000 mp?Trebuie sa detin terenul sau pot solicita fonduri/credite pentru teren + constructie?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
proprietar a răspuns:
27 Sep 2018
  • imobiliare.ro

Da, in prezent exista in piata companii care desfasoara atat activitati specifice agentiilor imobiliare, cat si proiecte de dezvoltare imobiliara. Fiecare companie de acest tip are particularitati proprii in ceea ce priveste capitalul, preluarea noilor arii de activitate, parteneriatele s.a. De aceea, pentru a va face o idee mai clara despre cum functioneaza acest sistem, credem ca este mai util sa faceti singur o cercetare on-line, sa identificati aceste firme si sa studiati istoricul fiecareia.
Am identificat cateva site-uri/articole care va pot ajuta cu informatii despre partea de finantare, parteneriate necesare, contextul legilslativ s.a.:
https://rbe.ro/oportunitati-de-afaceri-in-romania-investitii-imobiliare-terenuri-vanzare-apartamente/
https://www.capital.ro/bancile-sunt-precaute-in-acordarea-de-credite-pentru-imobiliare.html
https://www.newmoney.ro/cladiri-pe-imprumut-cat-de-dispuse-mai-sunt-bancile-sa-i-finanteze-pe-dezvoltatorii-imobiliari/
https://www.capital.ro/sfatul-unui-investitor-in-locuinte-negociati-credite-cu-dobanda.html
In plus, astazi, 27.09.2018, Imobiliare.ro va pune la dispozitie un webminar gratuit pe tema achizitiilor imobiliare: http://www.imobiliare.ro/newsletter/newsletter-webinar-septembrie-2018/index.html

Raporteaza

0