Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Corina Chiriac a întrebat

front stradal bucuresti sector 2 de 10m este ok?

publicat pe 27 aug. 2019 in categoria Proprietari

Buna ziua,
In vederea dezmembrarii unei mosteniri mi se propane o parcela cu 10m deschidere la strada (sector 2 Bucuresti).
Doresc sa construiesc ulterior o casa (pe laturile stanga-dreapta nu exista vecini). Ce lege / regim juridic se aplica aici? Regulamentul general de urbanism care cere 12m la strada, sau PUG al Municipiului Bucuresti care accepta 10m?
Mentionez ca momentan nu pot cere un certificat de urbanism/constructie pentru a verifica direct la Primarie, pentru ca dezmembrarea nu a fost inca facuta. De aceea ma adresez aici pentru un sfat, inainte de a accepta vreo propunere a co-mostenitorilor.
Unde m-as putea adresa pentru un aviz mai oficial?
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
28 aug. 2019
  • imobiliare.ro

Am incercat sa gasim mai multe informatii despre deschiderea minima a terenurilor construibile de pe raza Mun. Bucuresti si vom detalia un pic mai jos, insa, va sfatuim, ca inaintea oricarui demers, sa va consultati cu un specialist in domeniu (arhitect, specialist constructii civile s.a.); acesta va poate aduce toate clarificarile necesare si va poate sfatui cu privire la variantele adecvate resurselor si asteptarilor dumneavoastra.

Prima problema pe care ne-am pus-o in legatura cu terenul descris si cu prevederile aplicabile, este cum vor fi incadrate parcelele rezultate in urma dezmembrarii: parcele noi sau parcele existente. In Planul Urbanistic General al Mun. Bucuresti este acceptat / contruibil direct, terenul cu un front minim de 10 m in cazul parcelarilor existente. Pentru parcelarile noi, constructii izolate, se mentioneaza aceeasi lungime standard – 12 m (sursa: http://www.pmb.ro/servicii/urbanism/pug/docs/titlul_I_prescriptii_generale.pdf ). Noi suntem de parere ca dezmembrarea presupune o parcelare noua si ca ar trebui sa se aplice minimul de 12 m. Este totusi doar o parere; pentru o decizie finala, reluam recomandarea de a apela la un specialist, numai acesta va poate oferi informatii sigure, de actualitate.

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Dionisie Bojin a răspuns:
28 aug. 2019
  • MKU
  • Evaluator
  • Timisoara

Solicitati la Primarie Certificat de Urbanism pentru dezmembrare.

  • Rating răspuns -/-
  • 0 evaluări