Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
alexandru raul dula a întrebat

Impozit pe venit si TVA

publicat pe 23 Sep 2020 in categoria Investiții

Buna ziua. Imi puteti spune daca dupa inchirierea unui imobil banii obtinuti vor fi impozitati? Si daca de exemplu faci un credit la banca ca sa cumperi un imobil si dupa un timp vinzi acel imobil, profitul ce il vei obtine va fi impozitat sau nu? Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
24 Sep 2020
  • imobiliare.ro

Locatorul (persoana care inchiriaza) trebuie sa declare veniturile care provin din contractul de inchiriere, in termenele si formele prevazute de lege, si sa achite impozitul calculat in functie de acestea (impozit pe venit). Pe langa impozitul pe venit, trebuie achitata si contributia la asigurarile sociale de sanatate (CASS).

Legat de impozitele pe care ar trebui sa le achite vanzatorul unui imobil detinut si utilizat ca imobil personal – diferenta o face pretul vanzarii (subliniem ca pornim de la premisa ca vanzarea are un caracter singular, in scopuri personale, si nu repetitiv).Conform legislatiei in vigoare, vanzatorul va plati impozit doar daca pretul depaseste suma de 450.000 RON. Pentru tranzactiile care depasesc valoarea de 450000 RON, impozitul se calculeaza astfel: 3% din suma care depaseste valoarea de 450.000 RON. De exemplu, daca pretul vanzarii este de 480.000 RON, baza impozabila va fi 30.000 RON (480.000-450.000). 3% din 30000 RON este 900 RON.
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0