Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Calin Daniela a întrebat

Imputernicire

publicat pe 18 aug. 2018 in categoria Proprietari

E avabtajos sau ce pericol exista daca inchei un contract de vanzare cumpare cu tranferarea dreptului de proprietate dupa achitarea ultimei rate iar pe timpul ratelor imi da drept de imputernicire pt a folosi cum doresc terenul.Poate in timpul ratelor sa revanda terenul?Prin imputernicire pot incheia contracte cu furnizorii de utilitati pe numele meu ca cumparator?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Calin Daniela a răspuns:
18 aug. 2018

Nu ati inteles am spus ca vteau sa inchei CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU GARANTAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE dupa plata ultimei rate.Nu vreau antecontract.Doream sa imi spuneti ce riscuri am eu ca CUMPARATOR ca vanzatorul sa nu revanda terenul in timpul ratelor!!!!!!!!!Si daca pot trece clauza in contract si Cartea funciara obligatia vanzatorului de a nu revinde terenul.......

Ciprian Vaida a răspuns:
18 aug. 2018
  • Optim Imobiliare
  • Broker imobiliar
  • Cluj-Napoca

Buna ziua,

In cadrul unui Antecontract de vanzare-cumparare se poate stabili transferul dreptului de folosinta inaintea transferului dreptului de proprietate.
Posesia de fapt este dreptul de folosinta, precum in cadrul unui imobil inchiriat, iar posesia de drept se refera la ce apare in acte sau inscrisuri (in Cartea Funciara).

In acelasi Antecontract, dreptul de folosinta sau posesia de fapt este limitata, dar limitele pot fi stabilite de comun acord pentru a satisface nevoia dumneavoastra de folosinta.

Pentru a fi protejati in postura de promitenti-cumparatori, Antecontractul pe care il semnati poate sa fie notat in Cartea Funciara la sarcini ale imobilului.

Daca terenul este racordat la utilitati, cu acelasi Antecontract, puteti puteti schimba contractele de furnizare pe numele dumneavoastra. Este probabil ca furnizorii sa va ceara o garantie pana la transferul dreptului de proprietate (Semnarea Contractului autentic de Vanzare-Cumparare).

Daca este sau nu avantajoasa aceasta varianta, depinde mult de toate conditiile agreate cu Vanzatorul, precum pretul, conditiile de plata, dar si planurile dumneavoastra in ceea ce priveste utilizarea terenului pana la transferul dreptului de proprietate.

Pentru mai multe detalii, ma puteti contacta in privat.

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări