Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Roman a întrebat

Mai sunt legale fosele septice in Romania?

publicat pe 30 sept. 2021 in categoria Cumpărători

Legislatia zice ca fosele septice nu sunt legale in Romania si daca o localitate nu are sistem central de canalizare, o constructie nou trebuie, cel putin, sa fie dotata cu statie de epurare, nu fosa septica.
Din ce vad, totusi sunt multe autorizatii de constructii noi cu fose septice. Spre exemplu in Feleacu, judetul Cluj, la 5km de orasul Cluj.
Oare sunt legale autorizatiile alea de constructii? Cum e posibila asa o situatie?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Roman a răspuns:
28 oct. 2021

Multumesc frumos pentru raspuns. Sunt total de acord ca e treaba primariei. Eram curios daca legea este valabila pentru toata Romania sau consiliul local are voie sa faca modificari la legislatie?

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
7 oct. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat secțiunii noastre de consultanta.
Nu ne putem pronunta asupra continutului proiectelor si autorizatiilor acordate intr-o anumita localitate. Indeplinirea standardelor legale si a parametrilor tehnici obligatorii (modalitate de captare, statie sau ministatie de epurare s.a.) este in monitorizarea compartimentelor de specialitate din cadrul autoritatilor publice locale si tot acestea ar trebui sesizate daca se constata nereguli.
Prin urmare, recomandarea noastra este sa contactati, pentru clarificari, reprezentantii primariei. Eventual, le puteti face o solicitare scrisa, astfel incat sa primiti un raspuns oficial, cu toate fundamentele legale ale acestuia.
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.