Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Cristina a întrebat

Mi s-a oferit sa achizitionez printr-un reprezentant Domenia un ap in…

publicat pe 28 ian. 2013 in categoria Cumpărători

Mi s-a oferit sa achizitionez printr-un reprezentant Domenia un ap in constructie in Constanta, zona Compozitori, ap. cu 2 camere, 60 mp, 35.000 euro, la rosu.
Avansul este de 2.000 euro la incheierea actului notarial, diferenta urmand a fi platita la finalizarea constructiei (mai 2013).
Ezit, avand in vedere zecile de firme care au dat faliment pagubind cumparatorii.
Care sunt riscurile si avantajele unei asemenea tranzactii si cunoasteti cat de serioasa este aceasta firma? Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la cititori
Cristina a răspuns:
19 feb. 2013

Da, am gasit apartament de 55mp nou, finisat 42.000 eu. Problema e ca n-am 42.000 eu, nici macar 40.000. Vreau ceva in suma de 35.000, nu ma grabesc am unde sa stau si vreau sa-l finisez cum doresc.
Daca nu-l termina la termenul convenit (desi vad ca sunt in termen cu constructia), dezvoltatoul, cf actului notarial pierde dublul avansului pe care l-am platit. Pretul este fix, trecut in contract. Am dat un avans, daca nu respecta termenii contractului se merge in instanta .
Pentru mine a fost cea mai buna oferta, avand in vedere ca si eu si sotul lucram in constructii si putem sa obtinem materialele de constructii la preturi mai bune decat cele de pe piata.
N-am cautat niciodata un apartament la cheie, pt. ca oricat de bun i-ar fi pretul nu se compara cu ce pret pot obtine eu la finisaje.
Asta a fost obiectivul meu, un apartament mare, nefinisat, intr-o zona buna.
Daca cautam un apartament finisat probabil negociam mai mult la cel de 42.000 eu. Dar sincer nu vreau sa platesc la banca o rata cu 1/3 mai mare cand pot cumpara materialele treptat, din salariu.
Da, inseamna o munca in plus pt noi dar fiecare decide ce doreste. Noi asta vream.

addan a răspuns:
15 feb. 2013

Daca stateai cateva zile si cautai intensiv pe site-urile de imobiliare gaseai dupa negociere la sange, in Constanta la 40.000 E apartamente noi, terminate, asa.... o sa se termine cand va vrea Domnul si pretul final nu se stie cat va fi!Totusi BAFTA, NERVI DE GUMA SI PICIOARE DE ALERGAT, pt ca vei avea nevoie.

Cristina a răspuns:
11 feb. 2013

Multumesc de raspuns. Da, acelea sunt blocurile, nu vreau sa numesc persoane. Intre timp am vazut ca au demarat constructia, sunt la primul etaj. Pretul este intradevar foarte bun.

Cristina a răspuns:
11 feb. 2013

George, te contrazic, pretul e excelent pt Constanta. Cu inca 7000 euro maxim iti faci ap la cheie intr-o zona foarte buna. Am cautat 2 luni de zile un ap la dimensiunea asta , adica 60mp si cele vechi la dimensiunile date, intr-o zona buna, sar de 49.000 eu. Daca mai vrei si sa schimbi ceva pe ici pe colo, pt ca rar gasesti ceva sa se potriveasca perfect, atunci treci de 50.000. Pretul e bun. Avansul solicitat e de 2.000 eu, deci nu o suma foarte mare. Finisajele nu intra in discutie pt ca le fac eu. Finisajul exterior l-am vazut la un bloc construit tot de ei, arata foarte bune. Eu inclin sa imi asum riscul. Multumesc tuturor pt. opinii.

nou proprietar a răspuns:
5 feb. 2013

sal, eu am cumparat de la acel dezvolator un ap exact la fel( precizez ca ma mai are ap 2 cam 44mp la 30000 si de 3 cam 110mp la 60000) finalizat in mai 2012. dezvolatatoru a construit in zona 10-15 blocuri(cam 3-4 pe an). chiar face treaba si pretul este f bun. blucurile au casa scarii terminata si poate utilitatile, exteriorul este vopsit alb cu galben si la balcoane sunt balustrade de inox(asta ca sa va dovedesc ca sunt in conostinta de cauza) . merita!!

Madalina a răspuns:
31 ian. 2013

Buna. Eu nu lucrez in domeniu, este doar o simpla parere.
1 - Intereseazate cat de mare este cererea, adica chiar crezi ca la finalizarea tranzactiei no sa ramana un apartament care sa-ti convina? Gandeste-te ca nu este paine calda la 1 leu. Dar daca cererea este foarte mare merita, deoarece inseamna ca au vandut majoritatea app sau le vor vintde repede si atunci au bani pentru finaluzare, deci 99% fara riscuri (zic 99% in idea ca sunt si oameni care n-au nici o grija ca au facut o gramada de oameni nefericiti).
2 - faptul ca tu o sa dai 2000 de euro n-o sa grabeasca finalizarea constructie.

Deci, cel mai sigur, asta daca nu e cerere foarte mare, e sa astepti finalizarea constructiei si atunci negociezi, sau cauti in alta parte.

George a răspuns:
29 ian. 2013

In primul rand, pretul este destul de mare pentru Constanta, avand in vedere ca finisajele vor mai costa inca 15-20.
Riscuri:faliment si nerecuperarea banilor, realizarea unor finisaje indoielnice(fara design)meseriasi nepriceputi,alergatura cu racordarea la toate utilitatile in cazul in care dezvoltatorul nu face acest lucru.
Avantaje:pretul atragator, dar se mai poate negocia, constructia noua