Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
mircea.costineanu a întrebat

preturile reale de vanzare ap. 2 camere zona Obor

publicat pe 11 dec. 2019 in categoria Proprietari

Perioada vanzarii 2013-2019

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
4 răspunsuri de la experți 3 răspunsuri de la cititori
avatar
proprietar a răspuns:
9 ian. 2020
  • imobiliare.ro

Regretam ca nu ati identificat pana acum o proprietate care sa indeplineasca criteriile dumnevoastra.
Daca informatiile pe care le primiti in prezent nu sunt relevante / adecvate, va recomandam sa stergeti cautarile salvate – optiunea se regaseste in contul dumneavoastra – ‘Cautarile mele’ / ‘Cautari salvate’ / ‘Sterge’. Ulterior, puteti face o noua cautare in portal, cat mai bine definita – garsoniere, zonele de interes, locuinte noi (daca numai acestea sunt de interes), cuvinte cheie (“finalizat”) – si o salvati pe aceasta din urma. Am facut si noi o astfel de selectie, cu titlu de exemplu: http://www.imobiliare.ro/feedback_98306

Legat de situatia semnalata, anunturi de vanzare imobile in constructie, cu predare in 2021, nu este un caz exceptional, sunt multi dezvoltatori care aleg sa promoveze inca din fazele incipiente ale proiectului si sunt foarte multe persoane care urmaresc astfel de oportunitati. Perioada mai indelungata de asteptare presupune riscuri si temeri, este adevarat, insa, multi dintre furnizori, inclusiv cel mentionat de dumneavoastra, sunt deja cunoscuti in piata si sunt recomandati de exeperienta, stabilitatea in piata, precum si de produsele si serviciile deja livrate. O confirmare a cererii si increderii investitorilor poate fi numarul de imobile rezervate deja in astfel de ansambluri.

Inaduh a răspuns:
8 ian. 2020

Am spus ca sint interesat de o garsoniera in zona centrala.De patru luni imi trimiteti pe primul anunt ansamblul Neofort la Hiperion .Loctia este interesanta dar nicaieri nu specificati ca plata este integrala cu finalizare 2021.Cu alte cuvinte eu platesc integral investitia si pina in 2021 se poate ca firma care constuieste sa dea faliment sau sa nu aiba suficieni bani sa o finalizeze .Normal este sa risti plata unei rezervari corecte sa nu risti zeci de mii de euro.Ce promovati dv e ca la jocuri de noroc eu risc zeci de mii de euro iar constuctorul nimic.In doi ani in Romania se schimba foarte multe.(vrabia din mina pe cioara de pe gard)Va rog nu mai trimiteti in fiecare zi aceeasi prostie.Daca aveti ceva ce se termina in 4-5 luni da .Cu termen de finalizare 2ani si plata integrala cautati prosti ca Romania nu duce lipsa .

avatar
proprietar a răspuns:
8 ian. 2020
  • imobiliare.ro

Intr-adevar, formularul de adaugare anunturi dedicat persoanelor particulare nu contine campurile suplimentare legate de preturi, deoarece incercam sa facem aceasta procedura cat mai simpla si “prietenoasa” pentru persoanele care nu au experienta in acest domeniu.
Legat de identificarea anunturilor cu localizare eronata, va rugam sa utilizati formularul “Sesizeaza o problema” - colegii nostri de la suport se vor ocupa de verificarea anuturilor respective.

gala_dragos a răspuns:
8 ian. 2020

Formularul pentru anunt pe site-ul dvs difera fata de cele expuse de dvs. !

Pentru un anunt publicat recent de catre mine (proprietar) nu exista bifa "Nu include TVA" nici campul "Alte detalii pret" !

Probabil, aveti optiuni diferite pentru agentiile imobiliare.

Legat de localizare, am constatat ca sunt localizate eronat inca 3 apartamente in imediata apropiere a apartamentului meu. De asemenea, uitandu-ma la diverse anunturi pe site-ul dvs. am gasit acelasi apartament localizat diferit in anunturi separate.

Din spusele dvs. rezulta ca pretul luat in considerare in raport este cel declarat in anunt, de multe ori acesta fiind fara TVA.
De aici rezulta o marja de eroare minima de 5% si de peste 20% in cazul apartamentelor cu valoare mare.

avatar
proprietar a răspuns:
8 ian. 2020
  • imobiliare.ro

Statisticile prezentate de site-ul nostru au la baza preturile comunicate / publicate de catre proprietarii anunturilor. Prin urmare, trebuie tinut cont mereu de o marja de eroare dictata, in primul rand, de corectitudinea completarii ofertelor imobiliare.
Pentru a exemplifica, o persoana (agent, proprietar, dezvoltator) care publica un anunt de vanzare pe site-ul nostru, dispune in formularul standard de mai multe campuri legate de pret: “pret vanzare” (se completeaza obligatoriu), “Nu include TVA” (se bifeaza optional), “Alte detalii pret” (se completeaza optional cu alte informatii despre pret considerate a fi relevante). Comportamentele de completare a acestor informatii sunt foarte diferite si nu putem controla / ghida acest proces. Multi trec in campul dedicat pretul final, pentru a nu complica lucrurile; altii prefera sa treaca pretul fara TVA, pentru ca este mai atractiv, bifeaza sau nu mentiunea legata de TVA si, eventual, adauga referiri in continutul anuntului.
Orice analiza de pret tine cont numai de informatiile comunicate in anunturi si, automat, este dependenta de calitatea acestora. Acesta este si motivul pentru care nu am adaugat in statistici mentiuni legate de TVA.
Legat de localizare, este de preferat ca toate imobilele sa fie localizate cat mai corect. Am dezvoltat si instrumente de avertizare in acest sens (atat pentru proprietarii anunturilor, cat si pentru vizitatori), insa, ca si mai sus, exista in continuare cazuri in care pozitionarea pe harta nu este conforma cu realitatea, fapt care afecteaza intr-o anumita masura analizele statistice.
In speranta ca explicatiile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam, oricand veti avea nelamuriri cu privire la piata imobiliara.

gala_dragos a răspuns:
6 ian. 2020

Raportul dvs tine cont de preturile cu TVA sau fara ?

De asemenea, se cere localizarea exacta a imobilului, sau pot sa vand un bloc in lanul de porumb dar sa il localizez in centrul orasului ?

Intreb pentru ca am vizualizat statisticile si sunt unele zone in care aveti evaluari la preturi mici, desi daca incerci sa cumperi un ap in zonele acelea mai pui cel putin 10000EUR peste pretul din statistici.

avatar
proprietar a răspuns:
12 dec. 2019
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta. Statistici complete cu privire la preturile de vanzare ale apartamentelor dintr-o anumita zona din Bucuresti, dintr-o anumita perioada, se pot realiza la cerere, de catre colegii nostri de la Analize Imobiliare - https://www.analizeimobiliare.ro/
Informatii de interes despre evolutia preturilor apartamentelor din Bucuresti , inclusiv din anii anteriori, puteti regasi in mai multe surse:
- in sectiunea noastra dedicata, “Indicele Imobiliare.ro” (http://www.imobiliare.ro/feedback_93596), regasiti informatii la zi despre preturile medii ale apartamentelor, pentru fiecare mare oras in parte. Tot aici, in partea de jos a paginii, sunt prezentate comparatii cu luna trecuta / anul trecut.
- informatii pentru fiecare zona in parte (insa nu pentru perioada 2013-2019) regasiti in paginile de detaliu ale anunturilor asemenatoare celor de interes: initiati o cautare in portal - apartamente de vanzare, 2 camere / zona Obor - si accesati oricare anunt rezultat la cautare; in partea de jos a paginii de detaliu, exista o rubrica informativa denumita “Pretul proprietatii in piata”; toate informatiile de aici (inclusiv detaliile suplimentare) sunt furnizate pe baza analizelor pe zone, nu pe intreaga localitate.
- Raportul Pietei Imobiliare / Rezidential / Trimestrul 3 – 2019. Regasiti aici, printre multe altele, infomatii depre preturi, cerere, oferta, tranzactii. Raportul poate fi descarcat de aici: https://www.analizeimobiliare.ro/Raport_T3_2019/index.html
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.