Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Iulia Roman a întrebat

Prima Casa/Imobiliar pt Imobile cu U/R seismic

publicat pe 31 mart. 2020 in categoria Cumpărători

Buna ziua,

Ma intereseaza achizitia unui apt cu credit in zone centrala in Bucuresti, unde multe imobile au diverse incadrari la urgenta/risc seismic.

As vrea sa stiu daca programul Prima Casa finanteaza asemenea imobile (sau a finantat in trecut); daca doar Creditul ipotecar este singura optiune, care ar fi bancile care acorda credit si pt ce incadrari.

Nu am gasit un agregator al acestor informatii online.

Multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Ionut Stancu a răspuns:
31 mart. 2020
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna ziua!

Discutand la modul general si teoretic, bancile pot finanta imobilele asigurabile. Cu alte cuvinte, aceste imobile nu pot fi prezente pe listele PMB in categoria Rs1 sau Rs2.
Mai specific decat atat, exista situatiile in care imobilele incadrate in categoriile de urgenta pot fi finantate conditionat. Din experienta, Alpha Bank si, mai nou, Raiffeisen Bank, finanteaza (prin credit ipotecar) astfel de imobile insa, depinde foarte mult si de evaluarea interna a fiecareia dintre cele doua institutii.
In ceea ce priveste creditul "Prima Casa", acesta este mai restrictiv, avand in vedere ca discutam despre o co-garantare (banca si Statul Roman). In acest sens, chiar daca imobilul ce urmeaza a fi preluat in garantie nu se gaseste pe lista imobilelor incadrate intr-o anumita clasa de risc seismic, poate fi refuzat datorita vechimii.
Intr-adevar, nu exista un agregator in ceea ce priveste acest aspect iar acceptarea in garantie a unui imobil, asa cum am mentionat mai sus, depinde foarte mult de decizia interna a bancii.
Va sugerez sa alegeti cu mare discernamant imobilul si sa tineti cont inclusiv de potentialul viitor de revanzare al acestuia.
Va doresc mult succes in deciziile dvs!

  • Rating răspuns 3/5
  • 2 evaluări