Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
studentlacluj a întrebat

proprietar contract agent

publicat pe 4 feb. 2021 in categoria Chiriași

buna ziua tuturor!

am gasit un apartament in Cluj-Napoca, pe OLX , unde este specificat ca se inchiriaza prin agentie.

pentru a evita o eventuala teapa am avea 2 intrebari:
1. agentia nu este specificata, exista doar pe OLX, cand am fost sa-l vizitez nu s-a pus intrebarea unei documentatiei care sa ateste vizita respectiva (am trecut peste..)

2. in caz in care ajungem la contract, cum ar trebui sa ma asigur ca nu e vorba de vreo inselaciune (bineinteles ca se gaseste pe net numeroase exemple chiar si cu multiple contracte pe aceasi apartament , si vreau sa ma asigur ca nu pierd garantia+chiria+comision)

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
studentlacluj a răspuns:
5 feb. 2021

Multumesc!

Oana Kis a răspuns:
5 feb. 2021
  • RBC Imobiliare SRL
  • Manager Agenție
  • Cluj-Napoca

Salut.

Păi acel agent, agenție trebuie să aibă un sediu, un site, un manager și cel mai probabil o convenție. Dacă nu are nici măcar aceste lucruri atunci cel mai probabil este un intermediar/PFA care lucrează pe cont propriu. Cel mai ușor ar fi să îi ceri un CUI, astfel poți verifica ușor pe internet dacă există sau nu agenția. În cea ce privește contractul cu proprietarul cel mai ușor este să ceri un CF de informare. Costă 20 de lei și vei afla în maxim 48 de ore (dacă nu a fost niciodată procesat în format electronic) dacă coincide numele proprietarului din contractul de închiriere cu cel din CF. În cea ce privește agenția un bon sau o factură care să dovedească că ai achitat comisionul care să o ți lângă contract pentru referința ta. Cam asta ar fi.

  • Rating răspuns 3.5/5
  • 2 evaluări