Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Simiusca Bogdan a întrebat

Reparația instalațiilor de apa?

publicat pe 19 feb. 2020 in categoria Chiriași

Fiind chiriaș cu contract legal, am sesizat o defecțiune la instalația de apa a garsonierei , am contactat proprietarul care dezinteresat, a aruncat defecțiunea în cârcă mea, fiind chiriaș și locuind în imobil. Defecțiune se pare a fi mai veche ne sesizând-o nici eu, nici el la încheierea contractului. Sugerând-mi sa apelez la vecinul de lângă și sa rezolv problema, doar ca reparația s-a rezolvat fără sa am la mana o factura sau chitanță. Ce pot face, și unde pot depune o plângere. Mulțumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
proprietar a răspuns:
26 feb. 2020
  • imobiliare.ro

Conform legii, locatorul (proprietarul) garanteaza contra tuturor viciilor care afecteaza total sau partial folosinta imobilului, indiferent cand au aparut acestea.

In practica, din pacate, sunt des intalnite cazuri precum cel cu care va confruntati acum, desi reparatiile, asa cum aratam mai sus, sunt responsabilitarea proprietarului. Daca sunteti nevoit sa va ocupati personal, ideal este ca, oricare ar fi interventiile pe care le faceti, sa va asigurati ca primiti documentele doveditoare. De exemplu, in cazul reparatiei intalatiilor, se poate solicita un deviz de estimare care sa fie comunicat proprietarului (cu dovada comunicarii si cu solicitare raspuns intr-un anumit termen). Se poate opta direct pentru interventie si factura, insa, fara acordul prealabil al proprietarului, este mai complicat sa recuperati suma.
Litigiile dintre chirias si proprietar se solutioneaza de catre judecatoria in a carei raza teritoriala este situat imobilul. De aceea, consideram ca cel mai in masura sa va ofere informatii complete si, eventual, sa va reprezinte in relatia cu locatorul este un avocat.
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile si ca veti gasi o solutionare eficienta , va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.