Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Oana Udrea a întrebat

Se poate achizitiona un apt. doar cu pasaport ?

publicat pe 29 Jul 2019 in categoria Cumpărători

Se pot intocmi acte de vinzare cumparare de apartamente doar cu pasaport roman cu domiciliul in stainatate? Nu detin de Carte de Identitate, buletin etc. Va multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
5 răspunsuri de la experți 3 răspunsuri de la cititori
Proprietar a răspuns:
6 Aug 2019
  • Hategan Attorneys
  • Partener Real Estate
  • Timisoara

Potrivit art. 85 din Legea 36/1995 a notarilor publici şi a activităţii notariale, părţile din actul notarial pot fi identificate de notarul public prin:

a) acte de identitate prevăzute de lege;
b) paşapoarte, în condiţiile legii;
c) atestarea avocatului care asistă partea, identificarea acestuia făcându-se în condiţiile lit. a) sau b).

Actele de identitate care pot fi folosite la notariat, respectiv, documentele prin care persoanele fizice pot face dovada identităţii în fața notarului public în România sunt, după caz:

1. pentru cetăţeni români – cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate sau, pentru cetăţeni români domiciliaţi în străinătate, paşaportul în care este menţionat domiciliul;

2. pentru cetăţeni U.E. (Uniunea Europeană) / S.E.E. (Spaţiului Economic European) – documentul de identitate sau paşaportul, emis de statul aparţinător;

Oricare dintre documentele enumerate mai sus trebuie să se afle în termenul de valabilitate la orice operație care necesită identificarea părților de către notarul public (depunerea și ridicarea actelor, semnarea contractelor, procurilor, declarațiilor sau a altor documente notariale etc.)

In cazul dvs., daca aveti domiciliul in strainatate va puteti identifica cu pasaportul cu conditia ca in pasaport sa fie mentionat domiciliul.

  • Rating răspuns 3.83/5
  • 6 evaluări