Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Dan - Alexandru Lupea a întrebat

VANZARE IMOBIL ACHIZITIONAT PRIN PRIMA CASA

publicat pe 26 aug. 2021 in categoria Proprietari

Buna ziua

Doresc sa vand apartamentul achizitionat prin prima casa, si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acordului de intrainare al apartamentului sau care sunt pasii ce trebuiesc urmati.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
27 aug. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Intrucat este vorba de un imobil achizitionat prin programul “Prima casa”, sunt necesare doua acorduri de instrainare, de la ambele institutii implicate: banca si Ministerul Finantelor. Pentru a obtine acordul Ministerului Finantelor, trebuie transmisa o solicitare scrisa, pe e-mail sau prin posta. La solicitare se vor atasa: copie act de identitate beneficiar (sau beneficiari) si copie contract de garantare. Informatii utile gasiti aici: https://www.mfinante.gov.ro/trezor/pagina.html?method=view&c=trezorfaq&locale=ro
Acordul ministerului se acorda separat de cel al bancii, insa sfatul nostru este sa contactati mai intai banca si sa discutati cu un reprezentant al acesteia. Acesta va poate oferi mai multe informatii despre procedura interna de obtinere a acordului, termenele de solutionare, va poate indruma in vederea intocmirii cerererii catre minister, precum si in demersurile ulterioare.
Va dorim mult succes si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.