Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Andreea Scripniciuc a întrebat

Vanzare Prima Casa

publicat pe 30 oct. 2020 in categoria Cumpărători

buna ziua. exista o cerere tip pentru a obtine acordul Ministerului Finanțelor Publice pentru înstrăinarea unei locuinte achizitionate acum 8 ani prin programul Prima Casa? Daca da, de unde o pot avea iar daca nu, cum trebuie formulata, va rog? multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
30 oct. 2020
  • imobiliare.ro

Din informatiile noastre, nu exista o cerere tip; fiind vorba de doua solicitari – catre banca si catre Ministerul Finantelor Publice - avand acelasi obiect, consideram ca puteti utiliza formatul pe care il veti primi de la banca, acesta va contine toate informatiile minime necesare de care are nevoie creditorul.
Cautand pe internet modele utilizate de banci, am concluzionat ca o astfel de cerere trebuie sa includa urmatoarele informatii: datele de identificare ale solicitantului, datele de indentificare ale dosarului de credit, datele de identificare ale imobilului care constituie garantia, datele de identificare si de contact ale cumparatorului, asumarea achitarii integrale a creditului in urma vanzarii.
Detalii utile despre instrainarea imobilelor achizitionate in cadrul programului ‘Prima Casa’ regasiti si aici:
http://www.mfinante.gov.ro/trezor/pagina.html?method=view&c=trezorfaq&locale=ro
https://www.fngcimm.ro/noua-casa
Va dorim mult succes in toate demersurile viitoare si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.