Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în

Resurse

Procesul de cumpărare explicat în 6 pași

Dragă cumpărătorule,

Felicitări!

Ai decis, în sfârșit, să faci „pasul cel mare” - vrei să te muți la casa ta! Știm cât de anevoios poate fi întregul proces, așa că ți-am pregatit în continuare cele mai prețioase resurse pentru ca drumul spre casa ta să fie lin și fără surprize neplăcute.

Hai să le parcurgem împreună:

Visul

Visul

Imobiliare.ro este alături de tine pe tot parcursul drumului ce-ți stă înainte și credem că primul pas ar fi să culegi cât mai multe informații despre ce te așteaptă și să pui la cale un mini-plan (pentru a ști exact cum ajungi și în cât timp la locuința potrivită.) Răsfoiește acest ghid detaliat pentru a găsi informații utile despre fiecare etapă a procesului de tranzacționare.

bugetul

Bugetul și finanțarea

Mai înainte de a porni „la vânătoare”, ai nevoie să-ți definești, cât se poate de clar, așteptările, nevoile, dar și posibilitățile financiare (adică să-ți stabilești în mod cât mai realist bugetul!). Iar pentru că cei mai mulți dintre românii care vor să cumpere o locuință au nevoie de un credit, te ajutăm să găsești cea mai bună soluție de finanțare – cea mai bună pentru tine!

vanatoarea

Vânătoarea

În continuare, trebuie să decizi dacă vei porni la drum pe cont propriu sau vrei să apelezi la ajutorul unui broker imobiliar (aici găsești o listă extinsă de agenții dintre care poți alege). Indiferent ce variantă alegi, Imobiliare.ro îți pune la dispoziție o serie de instrumente pentru a-ți ușura munca, începând cu multiplele filtre de căutare și cu paginile de detalii anunț „îmbogățite” cu informații utile despre piață (cum ar fi prețul mediu și punctele de interes dintr-o anumită zonă sau costurile de tranzacționare și de întreținere pentru o locuință).

De ajutor îți vor fi și notificările de tip ImoAgent, menite să te informeze periodic despre publicarea unor noi anunțuri ce corespund cerințelor tale – de acest instrument poți beneficia salvându-ți căutarea cu filtrele potrivite pentru tine.

Prin aplicația pentru mobil a Imobiliare.ro, disponibilă atât în varianta iOS, cât și în cea Android, ai posibilitatea de a primi instant asemenea notificări.

vizionarile

Vizionările

Odată început „maratonul” vizionărilor, Contul Meu te va ajuta să-ți gestionezi în mod facil căutarea, oferindu-ți posibilitatea de a centraliza, salva și „nota” ofertele favorite identificate pe site și apoi vizionate. Prin intermediul acestuia, vei avea acces și la un chat prin care poți comunica instant cu persoana care a publicat anunțul – ceea ce te poate scuti de multe drumuri inutile!

momentul

Momentul de cumpănă

Simți că ai vizionat zeci de proprietăți și parcă niciuna nu corespunde întrutotul dorințelor tale? Nu te descuraja! Este absolut normal ca găsirea locuinței în care îți vei petrece, poate, tot restul vieții, să dureze ceva: două-trei luni sau poate chiar mai mult. E important acum să-ți păstrezi încrederea că vei putea găsi o proprietate care să se muleze cât mai bine pe cerințele tale – cu oarecare flexibilitate din partea ta, desigur.

negocierea

Negocierea și tranzacția

Atunci când găsești o locuință care îți place, cu siguranță că vrei să o cumperi la un preț cât mai bun – ceea ce înseamnă că va trebui să negociezi. Înainte de a putea face o contraofertă vânzătorului, trebuie să cunoști foarte bine piața. Indicele Imobiliare.ro te va ajuta să înțelegi care este direcția generală a prețurilor de pe segmentul rezidențial, în vreme ce noul nostru „tool”, Preț Expert, îți oferă posibilitatea de a primi o evaluare profesionistă a locuinței care te interesează. Util este și faptul că ofertele care pe Imobiliare.ro au cel mai mic preț din piață sunt marcate prin eticheta „Preț Minim”.

După ce ai căzut de acord cu proprietarul asupra prețului (dar și asupra celorlalte detalii privitoare la tranzacție), urmează formalitățile legale. Dacă ai trecut și de acest ultim pas, e vremea să curgă felicitările și șampania: de-acum ai casa ta!

sfat

Un ultim sfat!

Pentru a te ajuta să rămâi în contact cu realitățile pieței imobiliare – atât pe parcursul procesului de căutare a unei locuințe, cât și, de ce nu, după aceea –, îți punem la dispoziție, prin abonament gratuit, newsletterul nostru dedicat. Astfel vei primi periodic cele mai noi știri și analize, precum și articolele din sfera Home&Deco publicate în cadrul secțiunii noastre de ImoExpert. De asemenea, pentru că procesul de căutare a unei locuințe are surprizele sale, tot aici vei putea adresa întrebările și nelămuririle tale unui expert Imobiliare.ro, care îți va oferi soluția potrivită.