Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 mai 2011

Segmentul locuinţelor medii, în plină creştere. În zona de sud se pregătesc peste 1.500 de apartamente (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Oare nu ar fi mai bine în sud…? Este întrebarea pe care şi-o pun din ce în ce mai multe familii care se află în căutarea unei noi locuinţe. De ce nu… ar trebui să fie răspunsul, deoarece sudul, spre deosebire de alte zone ale Capitalei, se dezvoltă cu rapiditate pe aproape toate segmentele pieţei şi reuşeşte să rămână în acelaşi timp foarte accesibil pentru majoritatea clienţilor care doresc o locuinţă nouă.

Infrastructură, retail, construcţii de locuinţe pentru toate gusturile, clădiri de birouri, malluri şi din ce în ce mai multe puncte de interes major îşi fac apariţia în zona de sud a Capitalei, cu rapiditate şi hotărâre.

În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial, noile proiecte imobiliare sunt adaptate perfect cerinţelor actuale ale pieţei şi poate din această cauză au şi rezultate bune atunci când se pune problema vânzărilor.

Care este secretul succesului dezvoltatorilor din sud?
În urma studiilor efectuate de SudRezidential.ro, la care au participat majoritatea investitorilor prezenţi pe piaţă în această perioadă, am reuşit să sintetizăm câteva criterii importante care stau la baza succesului înregistrat de aceştia.

Primul loc îl ocupă poziţionarea atentă a ansamblului rezidenţial faţă de punctele de interes major (şcoli, pieţe, grădiniţe, spitale) şi nu în ultimul rând, de mijloacele de transport în comun, declară Ionuţ Sfetcu, dezvoltatorul conceptului Studio Plus Residence, care numără peste 500 de unităţi locative în zona de sud a Capitalei.

Locul al doilea este ocupat de cerere şi ofertă, sau, mai bine zis, de echilibrul fragil dintre acestea două, şi de menţinerea unui bun raport calitate/preţ, pentru a vinde produsul imobiliar cu rapiditate la preţuri competitive, declară Robertino Georgescu, dezvoltatorul ansamblului Metropolitan Residence, ansamblu care va număra până la finele anului 2011 peste 300 unităţi locative, cu preţuri care nu depăşesc 850 euro/mp util.

Locul al treilea este atribuit atenţiei cu care se compartimentează spaţiul locativ al apartamentelor, spaţiu care trebuie să fie echilibrat şi foarte bine luminat; balcoanele mărite, transformate în terase, bucătăriile spaţioase şi numeroase, spaţiile de depozitare, toate acestea devin cerinţe obligatorii atunci când vrei să oferi un apartament greu de refuzat, declară Nicolae Niţu, reprezentantul societăţii de investiţii imobiliare Gama Invest, care dezvoltă proiectele Gama Residence cu un total propus de 500 unităţi locative.

Locul al patrulea revine “pregătirii” ofertei finale şi lansării produsului imobiliar pe piaţă cu mare atenţie, acesta trebuind să fie însoţit obligatoriu de câteva bonusuri, cum ar fi: reducere de preţ însemnată la plata cash, mobilarea completă şi utilarea bucătăriei inclusă în preţ, unul sau două locuri de parcare oferite gratuit la achiziţie sau echiparea apartamentului cu unul sau chiar două aparate de aer condiţionat şi instalarea unui echipament complet anti-efracţie, pentru siguranţă, explică Daniel Gavrilă, reprezentantul firmei Utilaj Construct, care dezvoltă proiectele Lotus Residence şi Olteniei 24 Residence, cu un număr total de 300 unităţi locative.

În urma studiilor efectuate de noi, numai în zona de sud pe segmentul rezidenţial mediu se pregătesc peste 1.500 de apartamente, dintre care mai puţin de jumătate se vor preda anul acesta, ceea ce arată că în acest moment dezvoltatorul din sud a găsit reţeta succesului pe care o pune în practică fără reţineri, deoarece este conştient că atunci când vinzi cu un preţ decent un produs imobiliar căutat şi cerut, la care mai adaugi şi ceva plusuri, nu ai cum să dai greş.

SudRezidential.ro, cel mai amplu site imobiliar dedicat proiectelor rezidenţiale amplasate în zona de sud a Capitalei, continuă să ofere tuturor clienţilor posibilitatea de a viziona gratuit ansamblurile rezidenţiale aflate în portofoliu şi, mai mult decât atât, posibilitatea de a achiziţiona un imobil fără comision de intermediere, graţie conceptului de vânzare directă „0% COMISION”.

Cătălin Grigore
General Manager SudRezidential.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe