Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 iul. 2016

Soluție de dezvoltare a marilor orașe: în loc de fabrici, proiecte imobiliare!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Spațiile ocupate în trecut de diverse unități de producție oferă un răspuns viabil, chiar dacă poate parțial, la problema (in)disponibilității terenurilor.

Odată cu revenirea pieței imobiliare autohtone, dezvoltatorii redevin interesați de vechile platforme industriale din interiorul marilor orașe ale țării; potențialul acestora este reprezentat, pe de o parte, de amploarea și, pe de altă parte, de localizarea favorabilă a terenurilor pretabile pentru construcții.

Teren Fabrica de Bere 1

Un asemenea exemplu este dat de compania de origine lituaniană Hanner Holding (cunoscută pe piața locală în special pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial The Park Apartments), care a achiziționat recent o parte din platforma aferentă fostei Fabrici de Bere Grivița din Capitală. Este vorba de un lot în suprafață de 11.000 de metri pătrați, situat în imediata apropiere a stațiilor de metrou Grozăvești și Basarab. Valoarea achiziției s-a ridicat la cinci milioane de euro – sumă ce include, pe lângă terenul propriu-zis, și trei clădiri-monument, respectiv dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ ale fostei fabrici.

Citește și: Cine se teme de darea în plată? Ansamblu rezidențial de 1.200 de apartamente, la orizont

Construcții noi, conversii și restaurări
Dacă până acum și-a concentrat activitatea pe rezidențialul autohton, planurile companiei lituaniene prevăd ca, prin noul proiect, să-și facă intrarea și pe piața de birouri. „Clădirile-monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului și oportunitatea de a realiza un proiect mixt care să includă conversii, restaurări, dar și clădiri noi de birouri și rezidențial”, spun reprezentanții Hanner.

„După aproape 10 ani de prezență în România, în care am dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale, considerăm că este momentul unei investiții de amploare, prin care să demonstrăm expertiza Hanner și pe alte sectoare ale pieței imobiliare. Zona Grozăvești este într-o continuă dezvoltare și se conturează deja ca un nou pol de birouri, așa încât a fost o alegere firească pentru prima dezvoltare mixtă a Hanner în România, care va include o suprafață generoasă de spații de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai înalte standarde în materie de design și tehnologie.”

Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding

4.000 de apartamente construite
Cu active în valoare de peste un miliard de euro, Hanner Holding este un dezvoltator imobiliar cu activitate pe piețele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România, urmând ca în curând să-și extindă activitatea și în Germania și Marea Britanie.

La nivel global, compania a construit până acum peste 4.000 de apartamente, în țara noastră fiind implicată în dezvoltarea a trei ansambluri de locuințe (The Park, Carol Park Residence și City Residence), în care a investit peste 60 de milioane euro.

Studiu de caz: Cum să vinzi apartamente mai scumpe de 60.000 de euro

Pe segmentul de birouri, Hanner a dezvoltat până în prezent șapte proiecte, care totalizează peste 150.000 de metri pătrați (din care o suprafață de 50.000 de metri pătrați urmează a fi livrată în perioada imediat următoare). Cel mai cunoscut proiect de birouri este Europa Business Center (foto 2), din Vilnius, Lituania – care este, totodată, cea mai înaltă clădire din țările baltice, cu o înălțime de peste 148 de metri.

Europa Business Center Hanner

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe