Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 iul. 2016

Soluție de dezvoltare a marilor orașe: în loc de fabrici, proiecte imobiliare!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Spațiile ocupate în trecut de diverse unități de producție oferă un răspuns viabil, chiar dacă poate parțial, la problema (in)disponibilității terenurilor.

Odată cu revenirea pieței imobiliare autohtone, dezvoltatorii redevin interesați de vechile platforme industriale din interiorul marilor orașe ale țării; potențialul acestora este reprezentat, pe de o parte, de amploarea și, pe de altă parte, de localizarea favorabilă a terenurilor pretabile pentru construcții.

Teren Fabrica de Bere 1

Un asemenea exemplu este dat de compania de origine lituaniană Hanner Holding (cunoscută pe piața locală în special pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial The Park Apartments), care a achiziționat recent o parte din platforma aferentă fostei Fabrici de Bere Grivița din Capitală. Este vorba de un lot în suprafață de 11.000 de metri pătrați, situat în imediata apropiere a stațiilor de metrou Grozăvești și Basarab. Valoarea achiziției s-a ridicat la cinci milioane de euro – sumă ce include, pe lângă terenul propriu-zis, și trei clădiri-monument, respectiv dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ ale fostei fabrici.

Citește și: Cine se teme de darea în plată? Ansamblu rezidențial de 1.200 de apartamente, la orizont

Construcții noi, conversii și restaurări
Dacă până acum și-a concentrat activitatea pe rezidențialul autohton, planurile companiei lituaniene prevăd ca, prin noul proiect, să-și facă intrarea și pe piața de birouri. „Clădirile-monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului și oportunitatea de a realiza un proiect mixt care să includă conversii, restaurări, dar și clădiri noi de birouri și rezidențial”, spun reprezentanții Hanner.

„După aproape 10 ani de prezență în România, în care am dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale, considerăm că este momentul unei investiții de amploare, prin care să demonstrăm expertiza Hanner și pe alte sectoare ale pieței imobiliare. Zona Grozăvești este într-o continuă dezvoltare și se conturează deja ca un nou pol de birouri, așa încât a fost o alegere firească pentru prima dezvoltare mixtă a Hanner în România, care va include o suprafață generoasă de spații de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai înalte standarde în materie de design și tehnologie.”

Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding

4.000 de apartamente construite
Cu active în valoare de peste un miliard de euro, Hanner Holding este un dezvoltator imobiliar cu activitate pe piețele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România, urmând ca în curând să-și extindă activitatea și în Germania și Marea Britanie.

La nivel global, compania a construit până acum peste 4.000 de apartamente, în țara noastră fiind implicată în dezvoltarea a trei ansambluri de locuințe (The Park, Carol Park Residence și City Residence), în care a investit peste 60 de milioane euro.

Studiu de caz: Cum să vinzi apartamente mai scumpe de 60.000 de euro

Pe segmentul de birouri, Hanner a dezvoltat până în prezent șapte proiecte, care totalizează peste 150.000 de metri pătrați (din care o suprafață de 50.000 de metri pătrați urmează a fi livrată în perioada imediat următoare). Cel mai cunoscut proiect de birouri este Europa Business Center (foto 2), din Vilnius, Lituania – care este, totodată, cea mai înaltă clădire din țările baltice, cu o înălțime de peste 148 de metri.

Europa Business Center Hanner

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Trinity Residence: peste 200 de apartamente noi în Drumul Taberei – sunt gata la început de 2020! (P)

Când vine vorba de construcția de locuințe noi în București, cea mai mare provocare este aceea de a găsi o localizare favorabilă – menținând, însă, în același timp, un...

citește mai departe
ARBO Residence, un concept integrat de la cap la coadă: 300 de apartamente noi în Mogoșoaia (P)

Visezi la o locuință nouă, modernă, într-o zonă liniștită, dar nu departe de centrul Capitalei? Ansamblul ARBO Residence, din Mogoșoaia, răspunde ambelor cerințe. Proiectul se află în curs de...

citește mai departe
„Semne bune” pentru 2020: Terenuri pentru peste 6.000 de apartamente, plus birouri, cumpărate în 2019

Achizițiile dezvoltatorilor relevă menținerea tendinței de concentrare pe zonele mai bine cotate ale capitalei, inclusiv pe segmentul rezidențial. 2019 s-a dovedit propice nu doar pentru construcția de locuințe sau...

citește mai departe
Sigma Residence: 124 de apartamente neobișnuit de spațioase în cartierul Tomis Plus din Constanța (P)

Proiectul are ca termen de finalizare vara anului 2021, când toate unitățile locative vor fi predate „la cheie”. Situat în cartierul Tomis Plus din Constanța, mai exact pe Bulevardul...

citește mai departe
Grandis Residence: un nou ansamblu rezidențial de amploare în Brașov, zona Tractorul (P)

Până în 2024 ansamblul urmează a cuprinde 16 clădiri, cu un total de aproximativ 750 de apartamente. Te afli în căutarea unei locuințe noi în Brașov, fie pentru uzul...

citește mai departe