Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 oct. 2017

Spune-mi cine ești, ca să-ți spun unde să locuiești! Topuri zone în funcție de profilul cumpărătorului

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Pentru că cerințele și posibilitățile fiecărei categorii de cumpărători sunt diferite, la fel vor fi și preferințele și recomandările în privința localizării.

Vrei să cumperi o locuință nou-construită, dar nu știi ce zonă să alegi? Cel puțin pentru locuitorii Capitalei, o veste bună este că oferta actuală pe acest segment de piață este mai numeroasă și mai diversificată decât în anii trecuți, acoperind, practic, întregul areal al orașului.

topuri zone in functie de profilul cumparatorului 0

În cadrul Târgului Imobiliarium, desfășurat weekend-ul acesta în cadrul Băneasa Shopping City, Maria Ședer Neda, autoarea cărții „Cum să-ți cumperi o casă!”, a prezentat trei clasamente diferite în ceea ce privește cele mai bune zone pentru achiziția unei locuințe noi, în funcție de scopul tranzacției și profilul cumpărătorului. „Am realizat trei topuri privind alegerea unei zone pentru o locuință nouă în 2017, top locuințe de lux, top locuințe pentru corporatiști și top locuințe pentru închiriat, având în vedere interesele și bugetele diferite ale celor trei mari categorii de cumpărători actuali”, spune Maria Ședer Neda.

Iată cum arată cele trei clasamente:

I. Top zone locuințe noi de lux:

1. Piața Charles de Gaulle (Primăverii, Aviatorilor, Kiseleff)
2. Herăstrău-Șoseaua Nordului
3. Floreasca
4. Cotroceni
5. Dacia

Aceste zone sunt căutate datorită amplasamentului lor favorabil, care subsumează avantaje precum vecinătățile elegante, cu prestigiu istoric, zonele verzi mari, accesibile, precum și proximitatea ambasadelor și cea a instituțiilor de marcă. În plus, deloc de neglijat este faptul că cei care locuiesc în aceste cartiere au în apropiere cele mai bune școli și licee din București. Apartamentele construite în aceste zone au suprafețe mari și finisaje de ultima generație.

II. Top zone locuințe noi pentru corporatiști:

1. Floreasca
2. Aviației
3. Pipera
4. Orhideea-Politehnica
5. Tineretului -Carol
6. Expoziției

După cum se poate vedea, acest top este format din zone apropiate de noii poli de business ai Capitalei, precum și de facilitățile sociale moderne aflate în acord cu stilul de viață al tinerilor de azi – cu spații de shopping, food, de petrecere a timpului liber. Potrivit Mariei Ședer Neda, acest clasament va fi cel mai dinamic dintre toate cele trei analizate, fiind de așteptat ca ordinea zonelor să se schimbe în anii următori în funcție de evoluția pieței de birouri și, implicit, a dinamicii forței de muncă în domeniile IT&C și BPO.

III. Top zone locuințe noi pentru investiții:

1. Herăstrău
2. Dacia
3. Floreasca
4. Aviației
5. Orhideea –Politehnica
6. Carol – Tineretului
7. Expoziției

În acest din urmă clasament, principalul criteriu luat în calcul a fost randamentul anual actual obținut din cumpărarea și închirierea unei locuințe noi, aceste investiții generând un yield de 7-11% pe an. „În acest moment, cele mai mari randamente le dau locuințele premium, dar, în timp, locuințele pentru corporatiști este posibil să devină mai profitabile”, conchide autoarea cărții „Cum să-ți cumperi o casă!”.

Părerile cititorilor
3 păreri
  • Marius

    Zona Sala Palatului nu apare nicaieri, super!

  • Ionescu

    Zona cea mai buna din toate pct. de vedere este Beller.

  • Constantinescu

    Felicitari! Zona Piata Dorobanti-Capitala nu apare nicaieri.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe