Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 mart. 2009

Ştii să asortezi gresia?

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco

Pe piaţă se găsesc la ora actuală multe modele de gresie şi faianţă. Cu textură sau fără, colorate, diferite mărimi, lucioasă sau mată, cum faci să o alegi pe cea care se potriveşte cel mai bine în casa ta? Răspunsul este simplu: înarmează-te cu cât mai multe cataloage din domeniu şi ia un loc pe canapea.

Uită-te în jur la culorile din casa ta, la textile, la accesorii şi decoraţiuni. Secretul este să integrezi gresia în casă astfel încât la final să ai o compoziţie care să fie plăcută şi care să nu deranjeze ochiul.

Gresia şi finisajul peretelui

Finisajul peretelui poate fi un important punct de plecare în alegerea gresiei. Astfel, dacă ai vopsea lavabilă, orice culoare, poţi alege o gresie care pur şi simplu să se asorteze cromatic cu pereţii. Depinde foarte mult şi de gustul fiecăruia aici. De exemplu în cazul unor pereţi albi, poţi crea o tablă de şah în alb şi negru. Locul respectiv va căpăta astfel un aer foarte elegant. Dacă ai tapet cu bogat ornamentat cu modele, colorat, cel mai potrivit este să alegi o gresie lucioasă în care să se reflecte tapetul, dar în acelaşi timp ai grijă să fie una monocromă şi simplă, adică fără texturi sau alte modele.

Modelul tapetului este de ajuns pentru a nu încărca camera. Dacă te-ai gândit la o amenajare îndrăzneaţă, poţi să pui plăci de gresie şi pe perete. Ţi le recomandăm pe cele ce imită textura pielii sau a materialelor textile.

În ultimul timp tot mai mulţi proprietari aleg să îşi pună gresie şi în linving. Într-adevăr este o soluţie modernă, însă nu uita de efectul de răceală al acesteia. Un covor călduros şi pufos poate fi foarte potrivit în această situaţie. Găseşti gresie la: Deltă Design, Bricostore, SSAB.

Părerile cititorilor
3 păreri
  • Jgheaburi si Burlane

    Complet deacord nu trebie de uitat si despre calitatea materialelor. Iar sfatul uni designer profesionist nu ar fi de prisos.

  • cristian

    Interesanta prelegere despre asortarea gresiei, dar cred ca era mult mai interesant in a consilia un eventual doritor despre astfel de produse in alegerea calitativa a unui astfel de material. La placarea unei pardoseli sau a unui perete cu unastfel de produs in principala ccred ca ar trbui ales un produs de calitate buna deoarece o astfel de lucrare se executa pentru o perioada de folosinta indelungata. Consider ca pretul materialului pt o astfel de lucrare ar trebui sa fie ultima alegere. La montajul unui astfel de material trebuiesc corelate foarte multe aspecte : cum ar fi adezivul necesar pt montaj , distantierii, ecipa de lucru si foarte important dotarea cu scule de montaj specifice pt executia lucrarii.

  • imobiliare ploiesti

    Sunt foarte utile aceste sfaturi.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe