Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 dec. 2011

Sudrezidential.ro: Sudul Capitalei rămâne invincibil în vânzări şi în 2011 (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare

Apartamentul cu două camere, de până la maximum 50.000 de euro, este “vedeta” anului 2011.

Sudrezidential.ro confirmă ceea ce susţin dezvoltatorii imobiliari din zona de sud, şi anume că, în ciuda crizei şi a situaţiei economico-financiare instabile, românii au continuat să achiziţioneze imobile din segmentul mediu şi în 2011, cu acelaşi apetit ca şi în anii precedenţi, dând astfel naştere la din ce în ce mai multe investiţii de acest gen.

Sudul Capitalei rămâne cea mai cautată şi mai accesibilă zonă în care se dezvoltă din ce în ce mai multe proiecte imobiliare pe acest segment, poate şi datorită faptului că în zonă au fost realizate în ultima vreme o seamă de mari investiţii pe mai toate palierele – de la comercial şi infrastructură, până la retail.

Dezvoltatorii imobiliari din zona de sud livrează la finele acestui an un număr de peste 600 de unităţi locative noilor proprietari care urmează să se mute în casă nouă, confirmând astfel aşteptările acestora şi demonstrând că, dacă te multumeşti cu un profit mai mic, poţi face lucrurile să meargă în sensul dorit chiar şi pe timp de criză.

În urma studiilor făcute de SudRezidential.ro, la care au participat 80% din marile ansambluri rezidenţiale prezente în zona de sud, reiese că vedeta incontestabilă în materie de achiziţii imobiliare rămâne şi în acest an apartamentul spaţios cu două camere decomandat, de până la 50.000 de euro, amplasat cât se poate de aproape de o staţie de metrou, iar pe locul secund se plasează cu succes garsoniera dublă de până la 35.000 de euro, foarte îndrăgită de clienţii tineri, aflaţi pentru prima oară în faţa unei achiziţii imobiliare.

Programul Prima Casă 4 rămâne modul preferat de achiziţie al celor care au făcut aceste investiţii imobiliare în 2011, cu un procent covârşitor, estimat la peste 75% de către dezvoltatorii imobiliari care au vândut aceste imobile, restul de 25% revenind creditelor ipotecare sau imobiliare.

“Construieşte bine şi vinde la un preţ decent” se pare că este deviza dezvoltatorilor imobiliari din zona de sud, care a reuşit să stârnească un val masiv de interes faţă de produsele imobiliare oferite spre vânzare în aceste ansambluri imobiliare în care preţul mediu de tranzacţionare pe metru pătrat util rămâne în 2011 850-900, cu TVA de 5% inclus. Astfel, cea mai ieftină garsonieră costă 24.500 de euro, iat cea mai scumpă se ridică la 37.500 de euro. Pe de altă parte, cel mai ieftin apartament cu două camere costă 35.500 de euro, iar cel mai scump ajunge la 58.000 de euro. Cele mai vânate oferte imobiliare au fost garsonierele de 24.500 de euro, cu o suprafaţă de 30 de metri pătraţi utili.

Gama Residence 3, Metropolitan Residence 2, Family Residence Berceni, Studio Plus Residence sunt numai câteva ansambluri imobiliare care au deja în lucru peste 1.000 de unităţi locative de acest gen, cu termen de finalizare 2012, lucru care arată că sudul Capitalei rămâne o zonă în continuă dezvoltare, în care piaţa imobiliară rămâne foarte activă.

Sud Rezidential.ro, cel mai amplu site imobiliar dedicat proiectelor rezidenţiale amplasate în zona de sud a Bucureştiului, continuă să ofere tuturor clienţilor posibilitatea de a achiziţiona apartamentul dorit în ansamblurile rezidenţiale aflate în portofoliu fără comision de intermediere, graţie conceptului de vânzare directă “0% COMISION“.

Cătălin Grigore
General Manager SudRezidential.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe
Rhodium Residence: ansamblu de tip boutique într-o zonă liniștită, aerisită și cu spații verzi din Cluj-Napoca (P)

Îți dorești ca „acasă” să te poți relaxa deplin, dar și să poți ajunge rapid în mijlocul naturii? Acest ansamblu rezidențial îți împlinește ambele dorințe – și nu numai....

citește mai departe
Perspectivă optimistă pentru rezidențial: în 2020, dezvoltatorii români de locuințe au fost printre cei mai activi cumpărători de terenuri din zona Capitalei

Volumul total al tranzacțiilor consemnate pe acest segment de piață a fost ușor mai scăzut comparativ cu anul precedent, ca efect al stării de urgență impuse pe fondul Covid-19....

citește mai departe
A fost finalizat primul turn rezidențial din ansamblul XCity Towers, din Timișoara. Urmează alte 148 de unități

Clădirea însumează 134 de apartamente moderne, cu tipologii variate, cele mai numeroase fiind cele cu două camere. Dezvoltatorul autohton Wallberg a anunțat finalizarea primul turn din ansamblul rezidențial XCity...

citește mai departe