Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 Februarie 2010

Targurile ca instrument de marketing imobiliar

scris de Imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 17 Februarie 2010

In perioada 13-16 mai 2010 factorii de decizie din segmentul de real estate si-au stabilit intalnire in Palatul Parlamentului, in cadrul Targului National Imobiliar (TNI).

Evenimentul aduce beneficii importante atat companiilor expozante cat si vizitatorilor, interactiunea dintre acestia avand impact direct asupra starii pietei de profil.
Ajuns la cea de-a XIa editie, Targul National Imobiliar reprezinta cadrul special creat in care o companie isi poate prezenta evolutia, realizarile si ofertele unui public direct interesat de entitatile economice ce activeaza in industria de real estate. Masura de pret aflata de aceasta data la indemana expozantului este feed-backul primit imediat de la potentialul client in privinta ofertei companiei, ce se coreleaza cu analiza directa a concurentei.
Pe durata celor 4 zile de manifestare, vizitatorului TNI i se ofera posibilitatea de a obtine o perspectiva de amploare asupra pietei imobiliare, de a compara in acelasi timp si in acelasi loc oferte din Bucuresti si alte zone de interes din tara. In plus, contactul direct cu cei mai mari dezvoltatori imobiliari, consilierea oferita de agentiile imobiliare si institutiile financiar-bancare faciliteaza alegerea variantei optime, fie ca este vorba de gasirea locuintei cautate, sau chiar a oportunitatii de a investi .

In perioade de recesiune economica s-a dovedit ca participarea la targuri si expozitii reprezinta metoda optima de promovare in vederea atingerii obiectivelor de marketing.

Marele avantaje in fata altor instrumente de marketing constau in:
• resurse minime, atat financiare cat si umane,
• concentrarea efortului pe o perioada limitata- 4 zile de expozitie-
• efort orientat asupra unui public deja atent selectat, ce indeplineste toate cerintele pentru a fi potential client
• interes mare din partea mass media

Aceasta metoda de promovare, daca este si corect instrumentata poate asigura companiei in cauza o baza de date valoroasa pe care angajatii pot lucra cel putin 6 luni, avand rezultate foarte bune.

Din moment ce participarea la Targul National Imobiliar (TNI) reprezinta un instrument optim de marketing, este necesar sa conducem discutia si catre spatiul teoretic.
In acest sens este demn de precizat ca marketingul are puteri decisive asupra succesului sau esecului unui business. Fara marketing, o companie sau un individ isi pierde vizibilitatea in fata consumatorilor. Fara vizibilitate, numarul clientilor actuali sau ai celor potentiali scade in ritm ametitor. Din moment ce un business are nevoie esentiala de clienti ca sa se dezvolte, marketingul de produs / serviciu reprezinta un must-do.
In acest mod, conceptul de marketing se reduce la vechea zicala : “ E nevoie de bani, pentru a face bani!“.

In cazul participarii la Targul National Imobiliar (TNI) bugetul necesar in vederea atingerii obiectivelor de marketing este redus, iar doar 5 din avantajele promise sunt:
• Reducerea costurilor de participare cu 15 % discount pentru inscrierea pana cel tarziu 26 februarie 2010
• Promovarea companiei si a ofertelor imobiliare inaintea evenimentului in mass media de specialitate ( minim 50 de canale media conventionale & neconventionale )
• Contact direct cu minim 6.000 de potentiali clienti in perioada expozitiei
• Discutii cu peste 50 de jurnalisti ce deja si-au anuntat prezenta in cadrul manifestarii
• Acces la programul extensiv de conferinte pe teme imobiliare derulate in cadrul evenimentului

In perioade de recesiune este nevoie de o RE:gandire a strategiei de marketing, RE:inventare a imaginii companiei, RE:pozitionare in cadrul pietei de profil si RE:construire a mesajului transmis catre client.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe