Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 Iunie 2010

Timişoara: cele mai ieftine apartamente cu trei camere din oricare mare oraş al României

scris de Daniel Crainic in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 02 Iunie 2010

bloc nou roTrendul de scădere vizibil în luna aprilie a continuat şi în mai pe piaţa imobiliară din Timişoara.

Preţul mediu pe metru pătrat de suprafaţă utilă a scăzut, astfel, cu 2,9%, până la valoarea de 915 euro, atingându-se un nou prag minim.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţa de preţ este de 8,1%.

Spre deosebire de luna aprilie, în mai, cea mai mare scădere a fost înregistrată la apartamentele vechi: -3,4%, preţul mediu actual ridicându-se la valoare de 909 euro/mp util.

În acelaşi timp, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi scoase la vânzare în Timişoara a scăzut cu 1,4%, până la valoarea de 940 euro/mp util.

De remarcat faptul ca luna mai este a doua lună consecutivă în care Indicele imobiliare.ro pentru Timişoara atinge un nou nivel minim de la începutul perioadei de criză.

În mai, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi a ajuns la 909 euro, cu 3,4% mai puţin decât în luna precedentă.

Cel mai puţin afectate au fost apartamentele cu o cameră, de altfel singura categorie de apartamente vechi a cărei preţ se menţine încă peste pragul de 1.000 euro/mp.

Apartamentele cu două şi trei camere au cunoscut un ritm de scădere asemănător: 3,7%, respectiv 3,5% în ultimele 30 de zile.

Pe de altă parte, preţul apartamentelor cu patru camere a scăzut cu 5,5%, în luna mai, semn că cererea pentru această categorie imobiliară este în prezent foarte redusă.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe