Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 nov. 2009

Toamna aduce noi minime de preţuri la apartamentele vechi cu două camere

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare

Conform analizei www.imobiliare.ro, cel mai mare portal imobiliar din România, cu privire la dinamica preţurilor de strigare la apartamentele vechi cu două camere, în luna octombrie 2009, trendul descendent observat în trimestrul trei continuă. În lipsa unui număr critic de cumpărători pe piaţă, agenţiile imobiliare şi proprietarii scad în continuare preţurile în toate oraşele mari din ţară.

Bucureşti – 43.000 de euro, un apartament vechi cu două camere în Militari, la etajul 1
Analiza www.imobiliare.ro arată că în luna octombrie, în Capitală, preţul mediu de strigare, cerut de vânzători pentru un apartament cu două camere situat în blocurile construite înainte de Revoluţie a scăzut cu 2%, de la 70.414 euro până la 69.284 euro. Până la mijlocul lunii, preţurile au scăzut sub pragul de 69.000, însă în ultima decadă, trendul a fost relativ ascendent. În cartiere precum Drumul Taberei sau Militari, preţurile de strigare ale apartamentelor cu două camere încep de la 42.000-43.000 euro, ofertele fiind garantate de agenţiile imobiliare.

Braşov – a fost atins pragul minim al ultimelor douăsprezece luni
Piaţa imobiliară din Braşov îşi continuă evoluţia descendentă înregistrată pe tot parcursul anului, înregistrând noi limite minime. Astfel, în luna octombrie, preţul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu două camere cu o suprafaţă de 52 mp a scăzut cu 3%, de la 52.387 euro până la 50.679 euro. Preţul mediu pe metrul pătrat, 974.5 euro, reprezintă cea mai scăzută valoare înregistrată în ultimele douăsprezece luni. Pe piaţa braşoveană există numeroase oferte care coboară considerabil sub acest preţ (41.000 – 43.000 euro) în zone precum Tractorul, Bartolomeu sau Florilor.

Cluj-Napoca – după creşterea din trimestrul trei, preţurile o iau din nou în jos
După creşterea înregistrată în ultimele luni, când preţul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu două camere a ajuns până la 58.768 euro, luna octombrie a adus o uşoară scădere pe piaţa rezidenţială clujeană. Astfel, la sfârşitul lunii octombrie preţul mediu cerut pentru un apartament vechi cu două camere a ajuns la 58.446 euro. Zonele Mărăşti şi Grigorescu sunt cele mai atractive din punct de vedere al preţurilor.

Constanţa – scăderi de 5% în doar 30 de zile
În ceea ce priveşte municipiul Constanţa, ritmul de scădere al preţului mediu cerut pentru apartamentele vechi cu două camere a fost mai accelerat decât în celelalte oraşe mari analizate, în special în prima jumătate a lunii. Astfel, la sfârşitul lunii octombrie, preţul mediu de strigare pentru această categorie imobiliară a coborât până la 54.010 euro (1.077 euro/mp) faţă de valoarea înregistrată la începutul lunii, de 56.597 euro. Tomis I şi Tomis II rămân zonele cu cele mai ieftine apartamente din Constanţa.

Iaşi – cel mai accesibil mare oraş din România
Capitala Moldovei rămâne cel mai ieftin mare oraş din România, chiar dacă, în octombrie, evoluţia descendentă nu a fost la fel de clară ca şi în lunile anterioare. Astfel, la sfârşitul intervalului analizat, preţul mediu cerut pentru un apartament vechi cu două camere şi o suprafaţă de 52 mp era de 46.680 euro (897 euro/mp). Apartamentele cu două camere cele mai ieftine din Iaşi se află in zonele Podul de Piatră şi Podul Roş.

Timişoara – toamna nu aduce schimbări spectaculoase
În Timişoara, nivelul preţurilor cerute pentru apartamentele vechi cu două camere a rămas relativ constant. Dacă în prima jumătate a lunii, tendinţa de scădere a fost destul de evidentă (54.467 euro), spre finalul intervalului preţurilor au crescut uşor până la 54.898 euro (1.019 euro/mp), valoare foarte apropiată de cea înregistrată la începutul lunii analizate, 55.142 euro. Apartamente cu două camere confort 1 pot fi găsite în Timişoara, în zone considerate bune ale oraşului, precum Aradului sau Girocului, în jurul valorii de 45.000 de euro.

Nivelul minim nu a fost încă atins
Datele analizate pe tot parcursul acestui an indică faptul că trendul descendent va continua şi în lunile care urmează. „Ne aşteptăm în continuare la scăderi de preţuri. Atâta vreme cât tranzacţiile nu s-au deblocat, singura strategie viabilă pentru cei care doresc să vândă este să scadă preţurile în continuare”, susţine Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe