Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 nov. 2015

Topul celor mai mari chirii din România

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Pretențiile proprietarilor din Capitală sunt până la aproape de nouă ori mai mari decât în alte orașe.

Imobiliare.ro prezintă lista celor mai scumpe vile disponibile spre închiriere în marile orașe ale țării. Clasamentul include atât imobile vechi, de patrimoniu, cât și construcții moderne. Prețurile solicitate pe acest segment depășesc pragul de 20.000 de euro pe lună în București, dar ajung la un maximum de 5.000 de euro pe lună în celelalte centre regionale.

Dorobanti Capitale vila duplex

București:
Cea mai scumpă vilă din Capitală este situată în zona Aviatorilor și are un preț cerut de 27.000 de euro pe lună. Clădirea este structurată pe subsol, demisol, parter și patru etaje și dispune de o suprafață utilă de 1.470 de metri pătrați (incluzând parcarea subterană de la primele două nivele). Imobilul a fost construit în perioada interbelică, dar a fost renovat, consolidat și modernizat în anul 2013.

Detalii aici.

În zona Piața Romană, o vilă-monument istoric poate fi închiriată cu 25.000 de euro pe lună. Imobilul are 29 de camere, o suprafață utilă de 1.125 de metri pătrați utili, în timp ce suprafața terenului aferent ajunge la 1.000 de metri pătrați. Construită în anul 1865, proprietatea a fost complet renovată și consolidată în anul 2009.

Detalii aici.

În zona Dorobanți-Capitale, o construcție din anul 1939 (foto), cu o suprafață utilă de 1.200 de metri pătrați (plus teren de 1.260 de metri pătrați), are un preț cerut de 20.000 de euro pe lună. Proprietatea este formată din două vile în oglindă lipite, ce pot fi închiriate și separat, la prețul de 12.000 de euro pe lună fiecare. Imobilul a fost consolidat și renovat în anul 2008, păstrându-se elementele decorative originale.

Detalii aici.

Cluj-Napoca:
În zona centrală a Clujului, o vilă veche are un preț cerut de 5.000 de euro pe lună. Casa este dispusă pe trei nivele (demisol, parter și mansardă), are nouă camere și o suprafață utilă de 420 de metri pătrați. Terenul are 800 de metri pătrați, din care circa 600 de metri pătrați liberi.

Detalii aici.

Aceeași sumă este solicitată și de proprietarul unei vile finalizate în anul 2002, din zona Calea Turzii. Structurată pe subsol, parter, etaj și mansardă, construcția are 13 camere și o suprafață de 550 de metri pătrați utili.

Detalii aici.

Tot cu 5.000 de euro poate fi închiriată o vilă cu opt camere din zona Andrei Mureșanu. Casa are o suprafață utilă de 700 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 500 de metri pătrați.

Detalii aici.

Constanța:
În zona Cazino, o vilă în stil baroc, construită în anul 1913, este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 5.000 de euro pe lună. Amplasată pe un teren de 550 de metri pătrați, clădirea are 800 de metri pătrați utili și este compartimentată în 23 de camere. Imobilul a fost renovat integral în anul 2000.

Detalii aici.

Tot 5.000 de euro pe lună solicită și proprietarul unei vile noi (construcție 2010) de pe malul mării (zona Faleză Nord). Structurată pe demisol, parter, etaj și mansardă, casa este compusă din zece camere și dispune de o suprafață utilă de 575 de metri pătrați, plus teren de 500 de metri pătrați.

Detalii aici.

În zona centrală a Constanței, o vilă interbelică poate fi închiriată cu 3.600 de euro pe lună. Clădirea este renovată, are 11 camere și circa 590 de metri pătrați utili, plus teren de 215 metri pătrați.

Detalii aici.

Iași:
În zona Copou, o vilă cu 13 camere are un preț cerut de 5.000 de euro pe lună. Dispusă pe parter, două etaje și mansardă, casa are o suprafață utilă de 390 de metri pătrați și teren de circa 400 de metri pătrați.

Detalii aici.

În cartierul Nicolina, o vilă construită în anul 2010 este disponibilă spre închiriere contra sumei de 2.500 de euro pe lună. Structurată pe demisol, parter și două etaje, casa este compartimentată în 11 camere (plus dependințe) și dispune de 537 de metri pătrați utili. Suprafața terenului aferent este de 1.200 de metri pătrați.

Detalii aici.

În zona Bucium, o vilă construită în anul 2004 este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 1.500 de euro pe lună. Casa are opt camere, o suprafață utilă de 290 de metri pătrați și teren de 2.800 de metri pătrați.

Detalii aici.

Timișoara:
În orașul de pe Bega, cea mai scumpă vilă disponibilă spre închiriere este situată în zona Take Ionescu și are un preț cerut de 3.000 de euro pe lună. Finalizată în anul 2002, construcția este structurată pe demisol, parter și etaj și este compartimentată în opt camere (plus dependințe), din care cinci dormitoare. Casa are o suprafață utilă de 340 de metri pătrați, plus teren de 595 de metri pătrați.

Detalii aici.

Aceeași sumă (3.000 de euro pe lună) este solicitată și de proprietarul unei vile din zona Bălcescu. Aceasta a fost construită în anul 1996, pe un regim de înălțime D+P+E+M. Casa are 12 camere, o suprafață utilă de 568 de metri pătrați și teren de 809 metri pătrați.

Detalii aici.

În zona Lipovei, o construcție din 2009 este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 2.300 de euro pe lună. Vila are șapte camere, o suprafață utilă de 560 de metri pătrați (dispusă pe trei nivele) și teren de 1.100 de metri pătrați.

Detalii aici.

Brașov:
În zona Drumul Poienii, proprietarul unei vile cu șapte camere și 1.500 de metri pătrați de teren solicită o sumă de 2.900 de euro pe lună. Casa are 400 de metri pătrați utili, este compartimentată în șapte camere (plus dependințe) și se închiriază complet mobilată și utilată.

Detalii aici.

În zona Blumana, o casă finalizată în anul 2000, cu teren de 716 metri pătrați, are un preț cerut de 2.600 de euro pe lună. Construcția este structurată pe parter și etaj, are o suprafață locativă de 275 de metri pătrați, la care se adaugă un spațiu comercial de 150 de metri pătrați.

Detalii aici.

În apropiere de centrul orașului, în zona Schei, o vilă tip duplex, finalizată în anul 2008, este disponibilă spre închiriere în schimbul a 2.500 de euro pe lună. Structurată pe parter, etaj și mansardă, casa are cinci camere (plus dependințe), o suprafață de 200 de metri pătrați utili și teren de 150 de metri pătrați.

Detalii aici.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Discount de 12% în magazinele Mobexpert pentru utilizatorii Imobiliare.ro

Aflată deja în derulare, campania promoțională este programată să se desfășoare până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor de locuințe, dar și al chiriașilor, Imobiliare.ro...

citește mai departe
Sfaturi practice, când îți cauți chirie. Cheltuieli pe care nu trebuie să le treci cu vederea

Îți cauți pentru prima oară o chirie? Încearcă să nu subestimezi efortul financiar pe care trebuie să îl faci la început și nu uita să iei în calcul, măcar...

citește mai departe
Investește echilibrat și ține cheltuielile sub control. Recomandări de la CEO-ul unei companii de consultanță imobiliară din București

Nu sta cu toți banii cash pentru că în fiecare zi ei se pot devaloriza, mai bine investește echilibrat și ține costurile sub control. Acestea sunt doar câteva dintre...

citește mai departe
Cum găsești repede un chiriaș? Recomandările specialistului

Detaliile contează, atunci când îți pregătești locuința pentru închiriere, nu doar curățenia. Iar o locuință decorată cu gust poate câștiga detașat într-o competiție cu una care dispune de o amplasare...

citește mai departe
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe