Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 ian. 2010

Topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucureşti

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare

www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar naţional, prezintă, pe baza Indicelui imobiliare.ro, clasamentul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucureşti în 2009. Sunt luate în calcul zonele rezindenţiale în care există zilnic cel puţin 30 de oferte active de apartamente vechi şi noi situate în blocuri de apartamente, scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din România.

Astfel, la 31 decembrie 2009, primul loc în topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucureşti este ocupat de Dorobanţi cu o valoare medie de 1.747 euro/mp de suprafaţă utiţă. Urmează Unirii cu 1.710 euro/mp şi Decebal cu 1.687 euro/mp.

Topul arată însă diferit faţă de începutul anului, când pe primul loc se situa zona Unirii, cu o valoare medie de 2.467 euro, în timp ce Dorobanţi ocupa doar poziţia a treia, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp.

Preţurile apartamentelor din zonele scumpe au evoluat diferit pe parcursul lui 2009 în comparaţie cu ce s-a întâmplat în restul zonelor, înregistrându-se scăderi semnificative pe tot parcursul intervalului, chiar şi în cea de-a doua jumătate a anului. De asemenea, rata scăderii preţurilor în aceste zone este peste media înregistrată în Bucureşti de 22.4%. Astfel, apartamentele din Dorobanţi s-au ieftinit în medie cu 24.7%, cele din Unirii cu 30.7%, iar cele din Decebal cu 28.8%.

La polul opus, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din Bucureşti este Rahova, unde, pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă se solicita, la 31 decembrie 2009, 1.124 euro. Dacă în zonele scumpe din Capitală preţurile au scăzut pe tot parcursul anului, în cartierele ieftine, perioadele de scădere au alternat cu cele de creştere, în a doua parte a anului.

Cele mai active zone din Bucureşti, conform unui clasament realizat pe baza numărului de oferte nou introduse pe www.imobiliare.ro, numărului de oferte eliminate şi numărului de oferte active, au fost, în 2009, Militari, Titan şi Drumul Taberei.

Despre indicele imobiliare.ro
Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe www.imobiliare.ro de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare, la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe.

Despre imobiliare.ro:
Lansat în ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România. Portalul a depăşit de curând pragul de 14 000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Părerile cititorilor
  • Balta monica

    este normal ca preturile la apartamente de lux sa se mentina ridicate.Cumparatorul tb.sa studieze cartea imobilului,sa vada ce fel de constructie este!
    Primariile pt.constructiile din centru obliga beneficiarul sa faca consolidari de teren, ce coste jumatate din infrastructura si obligat la locuri de parcare 2 pe etaj si costa!cum sa scada preturile?

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe