Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
31 aug. 2015

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare! 3 sfaturi pentru o amenajare reușită

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Lifestyle

Consilierea unui specialist poate da un aspect cu totul diferit acestui spațiu.

Pentru cei care locuiesc la casă, grădina proprie reprezintă un atu important, ce se cere pus în valoare cu grijă și atenție. Reprezentanții companiei producătoare de pavele și borduri Symmetrica oferă câteva sfaturi pentru aceasta:

gradina Symmetrica 2
gradina Symmetrica 1

1. Ține cont de arhitectura casei!
Casa și grădina ar trebui să urmeze aceleași linii și să formeze împreună un tot unitar. „Indiferent de cât de simplă pare amenajarea, este important de ştiut că, pentru a crea o grădină cu adevărat deosebită, este necesar sfatul unui arhitect sau al unui specialist peisagist pentru a evita o neconcordanţă între arhitectura casei şi zonele adiacente”, spune Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

gradina Symmetrica 4

2. Adaptează-te la spațiul disponibil!
Dincolo de stilul arhitectonic, reprezentanții companiei sunt de părere că importantă este dimensiunea curţii – în funcţie de aceasta trebuie ales pavajul şi, mai mult chiar, proprietăţile acestuia. „Pavajul trebuie să fie în primul rând practic, să se integreze în designul curţii şi să aibă caracteristicile tehnice necesare unei utilizări corecte – fie special pentru trafic pietonal, fie pentru trafic de maşini”, explică Sebastian Bobu.

gradina Symmetrica 3

Pentru grădinile de dimensiuni reduse sunt recomandate pavelele care să permită configurarea de alei şi trotuare înguste. O altă variantă este aceea de a folosi pavaj ecologic – acesta permite crearea unei suprafeţe acoperite, pretabilă atât pentru trafic pietonal, cât și auto, dar care lasă şi vegetaţia să crească. Astfel, o zonă circulabilă poate fi și verde totodată.

Pentru amenajarea grădinilor mai mari, pot fi folosite modele de pavele cât mai creative – cele supradimensionate accentuează senzația de spaţiu, în vreme ce gradenele pentru flori şi plante amenajate cu pavele au un efect deosebit. „Într-un spaţiu generos putem alege chiar să avem diferenţe de nivel între anumite zone, putându-le amenaja cu ziduri de sprijin pavate care să schimbe total atmosfera. În plus, în grădinile de mari dimensiuni pot fi alese dale care au incluse buline reflectorizante pentru orientare pe timp de noapte”, notează reprezentanul companiei.

gradina Symmetrica 6

3. Fii atent la culori!
În ceea ce priveşte nuanţa pavelelor ce trebuie alese pentru o curte, specialiştii Symmetrica sunt de părere că acestea trebuie alese în ton cu cea a casei şi a gardului. „Totuşi, recomandarea noastră este să fie alese culori calde, ce dau o notă intimă grădinii. Desigur, dacă ambientul este modern, pot fi alese şi tonuri de gri sau antracit”, punctează Sebastian Bobu.

gradina Symmetrica 5

Pentru a veni în sprijinul clienţilor care caută idei de amenajare a grădinii, Symmetrica a lansat site-ul www.inspiratiepavaje.ro, ce include o multitudine de propuneri de amenajare pentru grădini, alei şi curţi interioare, în stiluri diferite.

Părerile cititorilor
1 părere
  • corina

    Vilele din complexul rezidential Cosmopolis dispun si de o mica gradina, pe care o poti foarte simplu amenaja intr-un loc de relaxare. In primavara anului urmator, voi apela si eu la o firma specializata pentru a-mi transforma coltul verde de care dispun intr-o oaza de relaxare.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
2019, aproape de RECORDUL atins în 2008 pe piața rezidențială

Estimările realizate pe baza statisticilor oficiale disponibile până în momentul de față indică o apropiere sensibilă de nivelul atins în anul de boom al pieței autohtone. 2019 a fost,...

citește mai departe
Perioada de vânzare și marja de negociere în 2019 față de anii anteriori. Ce spun acestea despre piață

Alături de evoluția prețurilor, cei doi indicatori vin să completeze imaginea de ansamblu asupra rezidențialului autohton. Potrivit celui mai recent raport de piață publicat de Analize Imobiliare și Imobiliare.ro,...

citește mai departe
Studiu ING: Românii sunt, dintre europeni, cei mai interesați de achiziția unei case

În momentul de față, 84% dintre români consideră că este mai rentabil să își cumpere o locuință proprie decât să locuiască în chirie. La nivel european, românii se arată...

citește mai departe
Zvonurile de criză și impactul lor asupra pieței din București. Ce se va întâmpla cu prețurile în 2020?

Zvonurile care anticipau apariția iminentă a unei crize în 2019 și scăderea prețurilor și cu 25% au avut un impact semnificativ asupra pieței din București, în special în prima...

citește mai departe
RE/MAX: piața românească NU se află într-un boom imobiliar – ci, dimpotrivă, într-o fază de maturitate!

La mai bine de cinci de la revenirea din criză a rezidențialului autohton, evoluția prețurilor continuă să stârnească temeri și suspiciuni. Potrivit unui studiu realizat de RE/MAX România, în...

citește mai departe