Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
31 aug. 2015

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare! 3 sfaturi pentru o amenajare reușită

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Lifestyle

Consilierea unui specialist poate da un aspect cu totul diferit acestui spațiu.

Pentru cei care locuiesc la casă, grădina proprie reprezintă un atu important, ce se cere pus în valoare cu grijă și atenție. Reprezentanții companiei producătoare de pavele și borduri Symmetrica oferă câteva sfaturi pentru aceasta:

gradina Symmetrica 2
gradina Symmetrica 1

1. Ține cont de arhitectura casei!
Casa și grădina ar trebui să urmeze aceleași linii și să formeze împreună un tot unitar. „Indiferent de cât de simplă pare amenajarea, este important de ştiut că, pentru a crea o grădină cu adevărat deosebită, este necesar sfatul unui arhitect sau al unui specialist peisagist pentru a evita o neconcordanţă între arhitectura casei şi zonele adiacente”, spune Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

gradina Symmetrica 4

2. Adaptează-te la spațiul disponibil!
Dincolo de stilul arhitectonic, reprezentanții companiei sunt de părere că importantă este dimensiunea curţii – în funcţie de aceasta trebuie ales pavajul şi, mai mult chiar, proprietăţile acestuia. „Pavajul trebuie să fie în primul rând practic, să se integreze în designul curţii şi să aibă caracteristicile tehnice necesare unei utilizări corecte – fie special pentru trafic pietonal, fie pentru trafic de maşini”, explică Sebastian Bobu.

gradina Symmetrica 3

Pentru grădinile de dimensiuni reduse sunt recomandate pavelele care să permită configurarea de alei şi trotuare înguste. O altă variantă este aceea de a folosi pavaj ecologic – acesta permite crearea unei suprafeţe acoperite, pretabilă atât pentru trafic pietonal, cât și auto, dar care lasă şi vegetaţia să crească. Astfel, o zonă circulabilă poate fi și verde totodată.

Pentru amenajarea grădinilor mai mari, pot fi folosite modele de pavele cât mai creative – cele supradimensionate accentuează senzația de spaţiu, în vreme ce gradenele pentru flori şi plante amenajate cu pavele au un efect deosebit. „Într-un spaţiu generos putem alege chiar să avem diferenţe de nivel între anumite zone, putându-le amenaja cu ziduri de sprijin pavate care să schimbe total atmosfera. În plus, în grădinile de mari dimensiuni pot fi alese dale care au incluse buline reflectorizante pentru orientare pe timp de noapte”, notează reprezentanul companiei.

gradina Symmetrica 6

3. Fii atent la culori!
În ceea ce priveşte nuanţa pavelelor ce trebuie alese pentru o curte, specialiştii Symmetrica sunt de părere că acestea trebuie alese în ton cu cea a casei şi a gardului. „Totuşi, recomandarea noastră este să fie alese culori calde, ce dau o notă intimă grădinii. Desigur, dacă ambientul este modern, pot fi alese şi tonuri de gri sau antracit”, punctează Sebastian Bobu.

gradina Symmetrica 5

Pentru a veni în sprijinul clienţilor care caută idei de amenajare a grădinii, Symmetrica a lansat site-ul www.inspiratiepavaje.ro, ce include o multitudine de propuneri de amenajare pentru grădini, alei şi curţi interioare, în stiluri diferite.

Părerile cititorilor
1 părere
  • corina

    Vilele din complexul rezidential Cosmopolis dispun si de o mica gradina, pe care o poti foarte simplu amenaja intr-un loc de relaxare. In primavara anului urmator, voi apela si eu la o firma specializata pentru a-mi transforma coltul verde de care dispun intr-o oaza de relaxare.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe