Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 ian. 2013

Turcii de la Cosmopolis au investit până acum 230 de milioane de euro în peste o mie de apartamente

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare

Unul dintre obiectivele companiei pentru 2013 este atingerea unui ritm dublu de vânzări, respectiv 13 unităţi contractate lunar.

Până în momentul de faţă, compania de origine turcă Opus Land Development a investit aproximativ 230 de milioane de euro în ansamblul rezidenţial Cosmopolis din nordul Capitalei (zona Pipera-Ştefăneştii de Jos). Această sumă include atât costurile pentru construcţia a circa 1.050 de unităţi locative (atât apartamente, cât şi vile), cât şi cheltuielile angrenate de dezvoltarea infrastructurii, de spaţii comerciale şi spaţii verzi. „Suntem unul dintre puţinii dezvoltatori mari care au continuat să construiască locuinţe şi dupa declanşarea crizei economice. Dacă ai un produs potrivit, există piaţă în România. Anul trecut am finalizat 220 de locuinţe, iar în acest an vom livra alte 150 de unităţi”, subliniază Ahmet Buyukhanli, preşedinte şi acţionar majoritar al companiei. Potrivit acestuia, printre obiectivele companiei pe 2013 se numără atingerea unui ritm dublu de vânzări, respectiv 13 locuinţe vândute lunar.

39.000 de euro, cel mai mic preţ
Preţurile de vânzare ale locuinţelor din Cosmopolis pleacă de la 39.000 de euro (+ 5% TVA) pentru un studio dublu (compartimentat în două camere) cu o suprafaţă construită de 52 de metri pătraţi, de la 55.000 de euro (+ 5% TVA) pentru un apartament cu două camere de 74 de metri pătraţi, în timp ce un apartament cu trei camere de 83 de metri pătraţi costă 62.000 de euro (+5% TVA). „În momentul de faţă este în derulare şi o promoţie pentru un număr limitat de locuinţe, promoţie prin care preţurile sunt mai mici cu 10%”, precizează Andrei Sârbu, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, compania desemnată ca agent exclusiv al Cosmopolis.

În prezent, în cadrul ansamblului rezidenţial nu mai sunt disponibile spre vânzare vile, stocul finalizat în 2012 fiind complet vândut. Din luna aprilie însă, vor putea achiziţionate şi vile cu o suprafaţă de 112 metri pătraţi construiţi, la un preţ de 90.000 de euro (+ TVA), precum şi locuinţe individuale cu o suprafaţă construită de 125 de metri pătraţi, la un preţ de 110.000 de euro (+ TVA).

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Adriana Lefter

    Buna ziua! In articol se precizeaza faptul ca investitia cuprinde nu doar locuintele, ci si infrastructura, spatiile verzi si spatiile comerciale. In plus, locuintele dezvoltate in prima faza de constructie, de dinainte de criza, au fost mai scumpe. Mai multe detalii puteti gasi aici.

  • Marius

    cum au investit 230.000.000 in 1000 de apartamente ? asta inseamna pret mediu de 230.000 eur pe un apartament … iar cel mai ieftin este 40.000, cel mai scump pare sa fie 110.000. diferenta unde este, fac ei fapte bune ?:))

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe