Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 sept. 2014

Un ansamblu de 460 de locuințe, cu vedere la parcul Tineretului: cât costă și cum arată

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei, Lifestyle

Aproximativ o treime din unitățile locative din primul bloc au fost deja contractate, în două luni de la finalizare.

Dezvoltatorul Hanner Group, de origine lituaniană, și-a anunțat intenția de a investi circa 37 de milioane de euro, exclusiv din fonduri proprii, în construcția unui ansamblu rezidențial de 460 de unități locative în Capitală. Complexul, numit The Park, este situat lângă Parcul Tineretului (în sudul acestuia), între două stații de metrou, și va fi format din patru blocuri de apartamente cu una până la patru camere.

The Park (2)

Prețuri de la 55.000 de euro
Primul bloc a fost deja finalizat, în primul semestru al acestui an, iar în primele două luni de la predare peste 30% dintre cele 69 de unități locative au fost deja achiziționate. Prețurile apartamentelor (cu TVA inclusă) se ridică la circa 55.000 de euro pentru garsoniere (la o suprafață de circa 48 de metri pătrați utili), 75.000 de euro pentru două camere (56 de metri pătrați utili), 95.000 de euro pentru trei camere (64 de metri pătrați utili) și 120.000 de euro pentru patru camere (aproape 84 de metri pătrați utili).

„Piața rezidențială din România va intra curând într-o nouă eră. Profilul consumatorului s-a schimbat mult în ultimii ani. Clienții din segmentul mediu nu mai pun accentul pe suprafața apartamentului, ci pe calitatea construcției și pe costurile de locuire, pentru a echilibra valoarea investiției și raportul calitate/preț.”

Mindaugas Valuckas, acționar și CEO al Hanner Group

The Park (1)
The Park (hol)
The Park (3)
The Park (4)

Câte o clădire pe an
Celelalte clădiri din cadrul complexului The Park urmează a fi livrate în etape, câte una pe an, până în 2017, fiecare urmând a cuprinde câte 130 de unități locative. Potrivit reprezentanților companiei, construcția celui de-al doilea bloc a început deja, termenul de livrare fiind stabilit pentru ultima parte a anului viitor. Ansamblul beneficiază de amenajare peisagistică, loc de joacă pentru copii, camere de supraveghere, boxe pentru depozitare și parcare supraterană (în faza următoare de construcție va fi dezvoltată și o parcare subterană, ce va deservi întregul complex).

Fișa proiectului:
Ansamblul The Park este amplasat pe un teren în suprafață de circa un hectar din sudul parcului Tineretului, pe care dezvoltatorul l-a achiziționat în anul 2009. Pereții sunt construiți cu sisteme de zidărie termoizolantă germană marca Ytong A+, în vreme ce fațadele sunt termoizolate cu vată minerală Rockwool; totodată, la interior, toate unitățile locative sunt izolate termic și fonic cu vată minerală. Apartamentele sunt dotate cu o centrală termică în condensare și pot include, la cerere, un sistem numit Smart House, ce permite controlul temperaturii interioare a casei de la distanță, cu ajutorul unui smartphone. „Întregul proiect respectă cele mai înalte standarde europene în ceea ce privește calitatea construcției, depășind normele locale în materie de conductivitate termică”, notează reprezentanții Hanner. Potrivit acestora, valoarea coeficientului de transfer al căldurii prin pereți pentru ansamblu The Park – de 0,25 w/m²K – este mai mică decât cea prevăzută de standardele locale în construcții (0,55 w/m²K) și chiar de cele valabile la nivelul Uniunii Europene (0,45 w/m²K). În aceste condiții, estimează dezvoltatorul, pe timp de iarnă, costurile de încălzire pentru un apartament cu două camere ar ajunge la 70 de lei pe lună (în condițiile funcționării continue a centralei și menținerii unei temperaturi constante de 25 de grade Celsius).

The Park (intrare)
The Park (5)
The Park (7)
The Park (6)

Active de peste 1 miliard de euro
Cu activitate în special pe segmentul rezidențial (dar și pe piața de birouri și spații logistice), Hanner Group este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe piața lituaniană. Compania activează, totodată, în Letonia, Rusia, Ucraina și România, valoarea activelor deținute la nivel internațional ridicându-se la peste un miliard de euro. „În acest moment avem în construcție peste 1.000 de apartamente în opt proiecte diferite în cadrul grupului Hanner”, precizează Mindaugas Valuckas. În perioada următoare, compania ia în calcul extinderea pe două noi piețe noi – Germania și Marea Britanie.

Pe piața românească, compania este prezentă din anul 2006 și s-a implicat până acum (doar din punct de vedere financiar) în două proiecte rezidențiale: City Center Residence și Carol Park Residence. Ansamblul The Park este primul dezvoltat în întregime de Hanner Group.

The Park (8)
The Park (9)
The Park (10)
The Park (12)
The Park (11)

Citește și: Arhitectură modernă în mijlocul naturii: vilă cu piscină pe malul lacului Snagov

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe