Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 oct. 2020

Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni.

Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între Calea Torontalului și Calea Aradului, în spatele Universității de Agronomie şi Medicină Veterinară, ansamblul Ateneo Timișoara se află în construcție pe un teren de 20 de hectare. Dezvoltatorul este FRI-EL Buildings, parte a grupului italian cu afaceri în domeniul energiei regenerabile FRI-EL Green Power, iar valoarea totală a investiției este estimată la peste 80 de milioane de euro.

Locuințe inteligent compartimentate

Proiectul va fi compus din 21 de clădiri de apartamente, cu zece până la 12 etaje, ce vor fi realizate în trei etape – concepute ele însele ca niște miniansambluri rezidențiale, acestea vor purta numele Trevi (între 2020 și 2021), Todi (între 2022 și 2023) și, respectiv, Perugia (între 2024 și 2025). La finalizare, complexul va cuprinde 1.300 de unități locative – cu una, două, trei și patru camere.

„Am ales Timișoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României și principalul centru urban din vestul țării. Am găsit aici o piață rezidențială în plină dezvoltare și o cerere reală pentru locuințe compartimentate inteligent și la prețuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilități specifice unui nou stil de viață.”

Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania

 

Citește și:
Un grup italian investește 80 de milioane de euro într-un ansamblu rezidențial de 1.300 de unități în Timișoara

Primele blocuri, precontractate în proporție de 20%

În momentul de față, lucrările la primele două blocuri de locuințe din Ateneo Timișoara (Trevi 1 și Trevi 2) se apropie de finalizarea structurii, iar cele 102 apartamente urmează a fi predate până în toamna anului viitor. Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, vânzările la primele două clădiri din cadrul proiectului au început în toamna lui 2020, acestea fiind precontractate în proporție de 20%.

Unitățile locative cu o cameră vor avea o suprafață de 38 de metri pătrați utili, la care se adaugă o terasă de 12 metri pătrați, și vor putea fi achiziționate în schimbul a 57.000 de euro (plus TVA). Apartamentele cu două camere variază între 53 și 55 de metri pătrați utili (plus terasă de 12-17 metri pătrați), iar ca preț între 75.000 și 77.000 de euro (plus TVA), în vreme ce locuințele cu trei camere, în suprafață de 77 de metri pătrați utili (și terasă de 11 metri pătrați), costă 102.500 de euro (plus TVA). În fine, apartamentele cu patru camere, de tip penthouse, sunt cuprinse între 96 și 114 metri pătrați (cu terasă de 22-38 de metri pătrați), iar ca preț între 160.000 și 190.000 de euro (plus TVA).

Terenuri de sport, parc, centru comercial și magazine

Ansamblul rezidențial va beneficia de proximitatea viitorului magazin IKEA Timişoara (amplasat la o distanță de aproximativ un kilometru), dar va include și un supermaket Lidl (ce va fi deschis la finalul acestui an), un centru comercial propriu-zis, dar și spaţii pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni. La capitolul facilități, întregul proiect va beneficia de nouă terenuri de sport, un parc de 16.000 de metri pătraţi, numeroase locuri de joacă pentru copii, grădiniţă, precum și de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni.

Click pentru detalii și fotografii suplimentare!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblul rezidenţial Cloud 9, din Aviaţiei, vândut în proporție de aproape 70%. Interes crescut pentru locuințele cu grădină la parter

Până în momentul de față, toate unitățile locative cu două camere au fost deja contractate – la fel ca trei penthouse-uri exclusiviste, cu piscină privată. Complexul rezidenţial Cloud 9,...

citește mai departe
În cadrul ansamblului Dimri Residence va fi finalizată o clădire mixtă, de retail și birouri, în vara lui 2021

Imobilul va avea o suprafață de 7.000 de metri pătrați, peste 40% dintre spațiile comerciale disponibile aflându-se în discuții în vederea închirierii. Dezvoltatorul imobiliar Dimri Construction & Development, de...

citește mai departe
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe
Rhodium Residence: ansamblu de tip boutique într-o zonă liniștită, aerisită și cu spații verzi din Cluj-Napoca (P)

Îți dorești ca „acasă” să te poți relaxa deplin, dar și să poți ajunge rapid în mijlocul naturii? Acest ansamblu rezidențial îți împlinește ambele dorințe – și nu numai....

citește mai departe