Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 Octombrie 2020

Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

scris de Imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 20 Octombrie 2020

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni.

Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între Calea Torontalului și Calea Aradului, în spatele Universității de Agronomie şi Medicină Veterinară, ansamblul Ateneo Timișoara se află în construcție pe un teren de 20 de hectare. Dezvoltatorul este FRI-EL Buildings, parte a grupului italian cu afaceri în domeniul energiei regenerabile FRI-EL Green Power, iar valoarea totală a investiției este estimată la peste 80 de milioane de euro.

Locuințe inteligent compartimentate

Proiectul va fi compus din 21 de clădiri de apartamente, cu zece până la 12 etaje, ce vor fi realizate în trei etape – concepute ele însele ca niște miniansambluri rezidențiale, acestea vor purta numele Trevi (între 2020 și 2021), Todi (între 2022 și 2023) și, respectiv, Perugia (între 2024 și 2025). La finalizare, complexul va cuprinde 1.300 de unități locative – cu una, două, trei și patru camere.

„Am ales Timișoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României și principalul centru urban din vestul țării. Am găsit aici o piață rezidențială în plină dezvoltare și o cerere reală pentru locuințe compartimentate inteligent și la prețuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilități specifice unui nou stil de viață.”

Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania

 

Citește și:
Un grup italian investește 80 de milioane de euro într-un ansamblu rezidențial de 1.300 de unități în Timișoara

Primele blocuri, precontractate în proporție de 20%

În momentul de față, lucrările la primele două blocuri de locuințe din Ateneo Timișoara (Trevi 1 și Trevi 2) se apropie de finalizarea structurii, iar cele 102 apartamente urmează a fi predate până în toamna anului viitor. Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, vânzările la primele două clădiri din cadrul proiectului au început în toamna lui 2020, acestea fiind precontractate în proporție de 20%.

Unitățile locative cu o cameră vor avea o suprafață de 38 de metri pătrați utili, la care se adaugă o terasă de 12 metri pătrați, și vor putea fi achiziționate în schimbul a 57.000 de euro (plus TVA). Apartamentele cu două camere variază între 53 și 55 de metri pătrați utili (plus terasă de 12-17 metri pătrați), iar ca preț între 75.000 și 77.000 de euro (plus TVA), în vreme ce locuințele cu trei camere, în suprafață de 77 de metri pătrați utili (și terasă de 11 metri pătrați), costă 102.500 de euro (plus TVA). În fine, apartamentele cu patru camere, de tip penthouse, sunt cuprinse între 96 și 114 metri pătrați (cu terasă de 22-38 de metri pătrați), iar ca preț între 160.000 și 190.000 de euro (plus TVA).

Terenuri de sport, parc, centru comercial și magazine

Ansamblul rezidențial va beneficia de proximitatea viitorului magazin IKEA Timişoara (amplasat la o distanță de aproximativ un kilometru), dar va include și un supermaket Lidl (ce va fi deschis la finalul acestui an), un centru comercial propriu-zis, dar și spaţii pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni. La capitolul facilități, întregul proiect va beneficia de nouă terenuri de sport, un parc de 16.000 de metri pătraţi, numeroase locuri de joacă pentru copii, grădiniţă, precum și de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni.

Click pentru detalii și fotografii suplimentare!

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Apartamente cu GRĂDINĂ, inclusiv cu TVA REDUS, de vânzare în EnVogue Residence – Iuliu Maniu, zona Militari! (P)

Având două sau trei camere, unitățile locative de acest tip sunt disponibile pentru mutare imediată, iar unele se încadrează atât în plafonul de preț prevăzut pentru achitarea unei cote...

citește mai departe
Cum se văd vânzările de apartamente de la etajul 19? (P)

Sfârșitul anului aduce în lumina reflectoarelor unul dintre proiectele cele mai impunătoare din București, ansamblul Global Residence Monolitului aflat lângă stația de metrou Mihai Bravu, un complex cu regim...

citește mai departe
Un nou ansamblu rezidențial în estul Capitalei. Apartamentele s-au pus în vânzare săptămâna aceasta

HILS Development, dezvoltator cu peste 4.000 de apartamente în portofoliu, lansează un nou proiect rezidențial. HILS Sunrise va fi construit în imediata apropiere a stației de metrou Anghel Saligny...

citește mai departe
Chirie în două dintre proiectele noi din București. Ai de ales din 120 de locuințe

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital își rezervă stocul de locuințe finalizate în București pentru o ofertă de închiriere, cu contribuția financiară a unor investitori instituționali. Tranzacția inițială cuprinde aproximativ 120...

citește mai departe
Dacă vrei o locuință aici, ar fi bine să te grăbești. Gradul de contractare a ajuns la 98% în prima jumătate a anului

În ansamblul Greenfield Băneasa, aflat în continuă dezvoltate în zona de nord a Capitalei încă din anul 2007, gradul de contractare a ajuns în prima jumătate a acestui an...

citește mai departe