Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 nov. 2011

Unde găseşti cele mai ieftine garsoniere în oraşul tău

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Cu excepţia Capitalei, în celelalte mari oraşe ale ţării poţi achiziţiona cu uşurinţă un apartament monocameral, cu până în 30.000 de euro.

După aproape patru ani de recesiune, preţul continuă să fie principalul criteriu de selecţie pentru românii aflaţi în căutarea unei locuinţe. Mergând pe această logică, cumpărătorii optează adesea pentru achiziţia unei garsoniere, tocmai datorită valorii mai scăzute a unei astfel de proprietăţi. www.imobiliare.ro, cu ajutorul Analize Imobiliare, platforma de date şi analize de piaţă, îţi prezintă o listă cu cele mai ieftine apartamente cu o cameră ce pot fi găsite în marile oraşe ale ţării.

Bucureşti:
Primul loc în clasamentul cartierelor cu cele mai ieftine garsoniere de vânzare este Drumul Taberei. Aici, preţul mediu solicitat pentru o astfel de locuinţă – situată într-un bloc vechi – ajunge la 34.450 de euro (1.065 de euro pe metru pătrat util). Această valoare este cu peste 20% mai puţin decât preţul mediu cerut la nivelul oraşului (42.000 de euro). Locul doi în clasament este ocupat de zona 1 Decembrie 1918, unde proprietarii cer, în medie, 34.596 de euro (de euro pe metru pătrat util) pentru un apartament vechi cu o cameră. Garsonierele din aceste două cartiere se disting prin faptul că au o suprafaţă mai redusă, ceea ce face ca preţul mediu pe metru pătrat util să nu fie cel chiar cel mai redus.

Clasamentul la nivelul Capitalei este completat de cartierele Berceni şi Titan, unde o locuinţă cu o cameră costă 35.000 euro (1.089 de euro pe metru pătrat util) şi, respectiv, 35.500 de euro (1.132 de euro pe metru pătrat util). Un preţ apropiat – 36.000 de euro – îl au garsonierele scoase la vânzare în cartierul Pantelimon. Pe al şaselea loc în top este completat de cartierul Colentina, unde un apartament monocameral costă tot 36.000 de euro. De precizat este faptul că în această zonă se găsesc cele mai ieftine garsoniere din punctul de vedere al preţului pe metru pătrat, care ajunge la 1.000 de euro pe metru pătrat util. Spre comparaţie, preţul mediu cerut pentru această categorie de locuinţe la nivelul întregului oraş este de 1.173 de euro pe metru pătrat util.

Braşov:
Cele mai ieftine apartamente cu o cameră se află în cartierul Tractorul, unde preţul mediu cerut de proprietari este de 21.547 de euro (743 de euro pe metru pătrat util). Această valoare este cu peste 20% mai mică decât preţul mediu cerut la nivel de oraş pentru locuinţele de acest tip – 26.911 de euro (849 de euro pe metru pătrat util).

Cluj-Napoca:
Cele mai accesibile oferte se găsesc în cartierul Mănăştur, unde o garsonieră de 30 de metri pătraţi este scoasă la vânzare pentru 28.000 de euro (933 de euro pe metru pătrat util). Spre comparaţie, preţul mediu solicitat la nivelul întregului oraş pentru acest tip de locuinţă este de 1.010 euro.

Constanţa:
În oraşul de la malul mării, preţul mediu cerut pentru o locuinţă cu o cameră este de 29.790 euro (955 de euro pe metru pătrat util). În zone precum CET sau Far, preţul pe metru pătrat în cazul garsonierelor cu un grad de confort scăzut coboară până la 650-750 de euro pe metru pătrat util.

Timişoara:
Preţul mediu solicitat pentru o garsonieră este de 29.938 euro (890 de euro pe metru pătrat util). Locuinţe cu o cameră mai ieftine pot fi găsite în zonele Lipovei, Soarelui sau Complexul Studenţesc, preţul de pornire pentru acestea fiind de 23.000-25.000 de euro.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblu multifuncțional de 2.500 de apartamente așteaptă „undă verde” pentru începerea construcției, în Iași

Reprezentanții companiei dezvoltatoare monitorizează „cu atenție” lucrurile și are în vedere începerea procesului de vânzare anul viitor. Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, activ pe piața rezidențială, dar nu...

citește mai departe
Un nou „exod” spre periferia marilor orașe? La cât ajung prețurile terenurilor în Otopeni

Dincolo de oferta imobiliară mai accesibilă de aici, posibilitatea de a sta la curte a reaprins, în perioada de izolare, interesul pentru aceste zone. Orașul Otopeni este doar una...

citește mai departe
Apartamente cu două și trei camere, finalizate, într-un ansamblu rezidențial liniștit, cu spații verzi, din estul Capitalei. Te poți muta imediat! (P)

Visezi la o locuință nou-construită, cu acces facil la facilitățile orașului, dar vrei să eviți agitația și supraaglomerarea? Acest proiect de mici dimensiuni poate fi exact pe gustul tău....

citește mai departe
Parfum de istorie cu esențe cosmopolitane: Armenească Residence, șansa ta de a locui în centrul Capitalei! (P)

Într-una din zonele care păstrează cel mai bine aerul Bucureștiului de altădată, datorită vechilor reședințe boierești și monumentelor arhitecturale, își face loc un nou ansamblu rezidențial. Situat în zona...

citește mai departe
Hagag urmează să înceapă construcția unui proiect rezidențial în Primăverii. Peste o treime din locuințe au fost deja contractate

Ansamblul rezidențial va aduce pe piață 35 de apartamente, cu două până la șase camere și suprafețe de la 90 la 440 de metri pătrați. Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development...

citește mai departe