Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 Martie 2011

Unde găseşti cele mai ieftine terenuri lângă Bucureşti

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Ultima actualizare: 11 Martie 2011

Deşi pot găsi câteva oferte atractive ca preţ, majoritatea locuitorilor Capitalei se arată reticenţi la a cumpăra un lot de casă într-o localitate limitrofă.

Pentru bucureştenii care vor să se mute la curte, piaţa oferă în momentul de faţă o serie de oportunităţi pentru achiziţia unui teren. Cele mai atractive la acest capitol ar fi localităţile limitrofe Capitalei, datorită preţurilor sensibil mai mici decât în oraş. Potrivit datelor de pe imobiliare.ro, dintre nouă localităţi adiacente analizate (Buftea, Tunari, Voluntari, Brăneşti, Berceni, Măgurele, Clinceni, Ciorogârla, Chitila), cel mai ieftin lot pentru construcţii se găseşte în comuna Ciorogârla. Localizat în imediata apropriere a drumului naţional, terenul are o suprafaţă de 3.400 de metri pătraţi şi poate fi racordat la utilităţi. Preţul cerut de proprietar este de opt euro pe metru pătrat (27.000 de euro per total). Potrivit anunţului de vânzare, proprietatea poate fi împărţită şi achiziţionată separat, în două loturi egale ca suprafaţă.

10 euro pe metru pătrat în Buftea
O altă ofertă atractivă ca preţ – 10 euro pe metru pătrat – poate fi găsită şi în oraşul Buftea. Paul Tobă, agent în cadrul Step by Step Imob, are la vânzare acest teren, proprietate personală, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Spune că din cauza suprafeţei mari a şi scăzut atât de mult preţul: în mod normal, un teren stradal în Buftea nu costă mai puţin de 35-40 de euro pe metru pătrat. Deşi a primit recent o ofertă fermă de achiziţie pentru jumătate din lot, a refuzat-o, pentru că vrea să vândă întreaga proprietate odată. Oferta se află pe piaţă de şase luni de zile, iar preţul cerut iniţial a fost de 25 de euro pe metru pătrat.

20.000 de euro, bugetul pentru un lot de casă
În ciuda faptului că pe piaţă pot fi găsite oferte interesante, interesul cumpărătorilor pentru localităţile adiacente Capitalei este unul redus. Unul dintre motive ar fi dispariţia investitorilor care generau în urmă cu câţiva masa tranzacţiilor, piaţa rămânând acum la cheremul consumatorilor finali. Or, acest gen de cumpărători sunt mult mai reticenţi la a face achiziţii în actuala perioadă şi au, în plus, şi o putere financiară mai redusă. Florin Stan, director de vânzări în cadrul Galaxy Imob, spune că cei care au în vedere achiziţia unui teren pentru ridicarea unei case lângă Bucureşti au la dispoziţie un buget de 20.000-25.000 de euro (25-40 de euro pe metru pătrat pentru un lot de 500-1.000 de metri pătraţi). Majoritatea proprietarilor cer însă mai mult decât atât. În acest context, cumpărătorii fac de obicei o ofertă de maximum 75% din preţul cerut, astfel încât doar vânzătorii care au nevoie urgentă de bani acceptă acest lucru.

Revine interesul pentru terenuri, dar mai mult în oraş
Paul Tobă spune că un alt obstacol în calea tranzacţiilor cu terenuri din localităţile limitrofe Capitalei ţine de reticenţa bucureştenilor de a se muta în afara oraşului, date fiind traficul zilnic şi costul ridicat al benzinei. Ca urmare, majoritatea celor care îşi doresc o casă la curte caută fie un teren, fie direct o casă/vilă în interiorul oraşului. În acest context, reprezentantul Step by Step Imob spune că de la începutul lui 2011 a avut mai multe vizionări pentru terenuri în Bucureşti decât în tot anul trecut.

Părerile cititorilor
4 păreri
 • nicu_cretu18

  buna ziua ma numesc nicolae si as dori a cumpara si eu o parcela a 500 de mp langa bucuresti

 • Ion Lupan

  Buna ziua,
  mai aveti parcele ?
  Ma intereseaza: pretul pe mp / utilitati / acte / etc…
  Cati km sunt fata de Bucuresti si cum e cu transportul in comun ?
  Mai cad avioane ? 🙂
  nu sunt in tara, scrieti pe e-mail.
  Multumesc

 • Daniel Sandu

  Vand parcele pentr casa in Comuna Balotesti, cca 450mp, deschidere 20ml, drum de acces de 9m, utilitati la 600m. Pret 13.500 euro (adica Euro 30/mp). Detalii la 072-382-4931.

 • Ionut

  Exista oferte mult mai ieftine decat cele pe care le descrieti dvstra in articol.

  Uitati mai jos, loturi de teren care pornesc de la 8.000 euro, exista si variante de achizitie in rate. Eu am luat unul de la proprietar:

  http://www.terenuriracari.ro

  http://www.terenuriperis.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
RE/MAX România: Interesul pentru achiziția de case a fost cu peste 50% mai mare în T3 2020 față de T3 2019. „Tendința se va menține”

Nu doar locuințele cu ceva curte disponibile spre vânzare s-au bucurat de mai multă atenție, ci și cele scoase la închiriere. Potrivit unei analize realizate de RE/MAX România, parte...

citește mai departe
Imobiliarele, la fel ca vinul? Cât costă și cum arată cele mai vechi case din România

Pentru anumite proprietăți, trecerea timpului nu reprezintă un dezavantaj – chiar dimpotrivă. În mod normal, cu cât o construcție este mai veche, cu atât prețul de achiziție a acesteia...

citește mai departe
Cabral, în căutare de casă nouă pe Imobiliare.ro!

Omul de televiziune așteaptă doar oferta potrivită. Odată cu venirea toamnei, Cabral se gândește, împreună cu soția sa, la o casă nouă. (Nu, nu-i trece prin cap să cumpere...

citește mai departe
Casa ta lângă pădure: vile cu grădină, în rate la dezvoltator!

Locuințele se predau „la cheie”, complet finisate și cu terenul aferent amenajat. Vilele Avangarde Forest sunt amplasate pe un teren cu o suprafaţă de două hectare din nordul Capitalei,...

citește mai departe