Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 aug. 2009

UniCredit Tiriac Bank va da de miercuri credite in lei si euro prin programul Prima Casa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

UniCredit Tiriac Bank va incepe sa dea de miercuri credite pentru achizitia de locuinte prin programul Prima Casa, dobanzile percepute de banca la imprumuturile in euro fiind egale cu valoarea Euribor la 3 luni, plus 4%, iar la cele in lei – cu Robor la 3 luni, plus 2,5%, a anuntat marti banca, citata de NewsIn.

Banca precizeaza ca nu percepe comision de acordare, de administrare sau de rambursare anticipata, clientii putand achita in avans suma imprumutata, integral sau partial, in orice moment al derularii creditului.

Banca finanţează cel mult 57.000 euro (sau echivalent lei) din preţul de achiziţie a proprietăţii ce urmează a fi finanţată, reprezentând până la 95% din preţ, dar nu mai mult de 95% din valoarea evaluată. Perioada de creditare este cuprinsă între 3 şi 30 de ani, se mai arată în comunicat.

Perioada de creditare este cuprinsa intre 3 si 30 de ani, se mai arata in comunicat.

Pentru un credit de 57.000 euro pe 30 de ani, rata lunara va fi de 313 euro, iar pentru 40.000 euro, suma lunara de plata va ajunge la 220 euro, cu o dobanda de 5,10% pe an si dobanda anuala efectiva (DAE) 5,30%, potrivit calculelor bancii.

Un credit de 240.000 lei pe 30 de ani va avea o rata lunara de 2.642 lei, iar clientii pesoane fizice care vor obtine un imprumut de 170.000 lei vor avea o rata lunara de 1.872 lei, la o rata a dobanzii de 12,80% pe an si DAE de 13,78%.

Clientii trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale bancii si sa nu detina in proprietate o locuinta, individual sau impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita, respectiv sa nu aiba in derulare un credit ipotecar, se mai arata in comunicat.

Sunt eligibile persoanele fizice cetateni romani cu sau fara rezidenta in Romania, cu o varsta cuprinsa intre 20 de ani (25 de ani pentru navigatori) si 65 ani (55 de ani pentru navigatori), varsta pana la care creditul trebuie sa fie rambursat integral.

Venitul eligibil lunar este de minimum 850 lei sau 250 euro pentru navigatori.

Gradul de indatorare maxim permis este determinat in functie de clasa de analiza a clientului, potrivit normelor bancii aprobate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In functie de profilul de risc al fiecarui solicitant, sunt acceptati pana la doi coplatitori. Plafonul alocat de UniCredit Tiriac Bank pentru programul Prima Casa este de aproximativ 17 milioane euro. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe