Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 feb. 2013

Urban Spaces – Un mod de locuire adaptat stilului de viaţă contemporan (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Majoritatea apartamentelor din cadrul ansamblului sunt unicat.

Miza principală a proiectului „Urban Spaces”, din Strada Dogarilor, este, de fapt, şi unul dintre aspectele cele mai importante (şi problematice) ale locuirii contemporane din Bucureşti, dar şi ale oraşului în sine. Este vorba de căutarea unui răspuns pertinent la problema acută a densificării zonei centrale, răspuns care să poată permite creşterea oraşului, însă nu prin indiferenţă faţă de loc, vecinătăţi, cartier şi povestea acestora. Alăturarea, suprapunerea şi coliziunea dintre ţesuturi urbane de facturi extrem de diferite este caracteristică întregii zone centrale a oraşului şi iese în evidenţă mai ales în zonele de locuinţe din spatele fronturilor de blocuri construite în perioada socialistă, de-a lungul marilor artere de circulaţie. În astfel de locuri, similare celui în care se află şi proiectul „Urban Spaces”, provocarea este de a căuta moduri de a construi la densităţi superioare celor existente, propunând pentru aceasta soluţii contemporane de locuire, însă fără a altera locul şi a-i diminua calităţile.

Proiectul „Urban Spaces” este alcătuit din două corpuri de clădire, cu un total de 65 de apartamente, extrem de diverse ca tipologii şi suprafeţe. Tocmai pentru că este vorba despre un amplasament central, proiectul încearcă să aducă laolaltă tipuri diferite de oameni, cu vârste şi preocupări diferite, din dorinţa de a stimula şi dezvolta o interacţiune socială. Există multe apartamente pe două sau chiar trei nivele (cu câte două, trei, patru sau cinci camere), tipuri diferite de garsoniere, apartamente cu curţi proprii, spaţii comune (altele decât cele de circulaţie) – atât interioare, cât şi exterioare, destinate utilizării lor spontane de către viitorii locatari -, precum şi spaţii pentru birouri sau comerţ la parter.

Iluminarea joacă un rol foarte important în modul de locuire, iar, în cazul acestui proiect, aceasta a fost un element decisiv în imaginea ansamblului, atât din interiorul apartamentelor, cât şi la exterior. Toate ferestrele sunt înalte, ajung până la nivelul pardoselii, iar acolo unde s-a considerat necesar unele camere avansează din planul faţadei prin nişte cutii de sticlă.
Ca urmare a integrării în proiect a suprafeţelor vitrate mari, s-a optat pentru geamuri de tip tripan, pentru o mai bună izolare termică. În funcţie de poziţia în clădire, unele suprafeţe vitrate sunt expuse la o însorire puternică, fapt pentru care acestea au fost tratate pentru protecţie împotriva încălzirii excesive a sticlei. Un aspect interesant al apartamentelor de tip duplex de la ultimele etaje este că acestea primesc lumină şi din acoperiş, unde au fost amplasate goluri pentru luminatoare, ferestrele acestora având ochiuri mobile.

Cum majoritatea apartamentelor sunt unicat, fiecare a ajuns să fie un proiect în sine, iar atenţia acordată detaliilor devine foarte importantă. Proiectarea tâmplăriilor a însemnat găsirea unor soluţii prin care suprafaţa vitrată să fie maximă, iar singurele împărţiri să fie generate de ochiurile mobile.

Ansamblul propune un mod de locuire adaptat stilului de viaţă contemporan, iar asta înseamnă şi schimbarea percepţiei asupra spaţiilor de locuire tipizate. Una dintre particularităţile apartamentelor din Strada Dogarilor sunt „bovindourile”, respectiv cutiile de sticlă care ies din planul faţadei. La fel ca în cazul ferestrelor, tâmplăria bovindourilor este cât de simplă posibil, fiind gândită în primul rând pentru o iluminare naturală cât mai bună.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Oportunitate de investiție în Snagov: peste 100 de hectare de luciu de apă, plus teren adiacent, cu trei restaurante FOTO (P)

Te gândești să deschizi un business „în mijlocul naturii”, dedicat mai ales locuitorilor Capitalei? În județul Ilfov, zona Snagov, poți găsi o proprietate cu adevărat specială. Aflată în portofoliul...

citește mai departe
Maurer Imobiliare: „Continuăm să lucrăm asiduu la proiectul nostru de peste 300 de unități din centrul orașului Cluj-Napoca” (P)

Apartamentele din cadrul ansamblului Maurer Panoramic vor beneficia, printre altele, de sistem smart home și încălzire prin pardoseală. Te afli în căutarea unui apartament nou, construit cu simțul răspunderii,...

citește mai departe
Stonehill Towers, Târgu Mureș: au început lucrările la primul bloc, de 128 de apartamente (P)

Cea dintâi fază de construcție a complexului rezidențial târg-mureșean urmează a fi predată în primăvara anului 2022. Ansamblul Stonehill Towers, din Târgu Mureș, este amplasat într-o zonă aflată în...

citește mai departe
Firidei Residence: apartamente finalizate, în zona Nicolae Grigorescu, la două minute de metrou (P)

Te afli în căutarea unei locuințe noi, deja finalizate, într-unul dintre cartierele tradiționale ale Capitalei? Firidei Residence respectă aceste cerințe și îți oferă, în plus, acces facil la mijloacele...

citește mai departe
L.A. Residence: vile cu patru camere și teren propriu, în nordul Capitalei, localitatea Tunari (P)

Ți-ai dori să te muți la casă, într-o zonă liniștită și aerisită, dar să beneficiezi, totuși, de acces facil către oportunitățile oferite, în mod obișnuit, de traiul în Capitală?...

citește mai departe