Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 aug. 2011

Vara a relansat construcţiile, însă tot nu au ajuns la nivelul anului trecut

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare, Construcţii, Ştirea zilei

Prima lună din sezonul cald a adus un avans considerabil al acestui sector economic.

Conform INS, în luna iunie 2011, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna mai 2011, ca serie brută cu 27,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,3%.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,4%, respectiv cu 11,3%.
În semestrul I 2011, comparativ cu semestrul I 2010, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 5,0% iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7%.

Iunie 2011 comparativ cu mai 2011

În luna iunie 2011, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna mai 2011 cu 27,3%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+46,1%) şi la lucrări de construcţii noi (+30,0%). La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 7,7%.
Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc astfel: construcţii inginereşti (+30,7%), clădiri nerezidenţiale (+28,5%) şi clădiri rezidenţiale (+12,9%).
Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2011, comparativ cu luna mai 2011, a înregistrat o scădere cu 1,3%.
Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+18,7%), lucrările de construcţii noi (+10,9%) şi lucrările de reparaţii capitale (+1,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 11,4% şi la construcţiile inginereşti cu 3,5%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 12,0%.

Iunie 2011 comparativ cu iunie 2010

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 11,4%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,7%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 30,1%, respectiv cu 13,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 45,4%, respectiv cu 6,1%. La clădirile nerezidenţiale s-a înregistrat o creştere cu 8,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2011, comparativ cu luna iunie 2010 a scăzut cu 11,3%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,3%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 31,2%, respectiv cu 12,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 12,8%. La clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti s-au evidenţiat scăderi cu 42,3%, respectiv cu 5,7%.

Semestrul I 2011 comparativ cu semestrul I 2010

În semestrul I 2011, comparativ cu semestrul I 2010, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 5,0%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi (-8,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2,2%). La lucrările de reparaţii capitale, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 4,7%. La clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 26,5%, respectiv cu 1,4%.

În semestrul I 2011, comparativ cu semestrul I 2010, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 4,7%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-8,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,4%). La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o creştere cu 6,0%.

Pe obiecte de construcţii a fost o creştere la clădirile nerezidenţiale (+6,2%). La clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti s-au înregistrat scăderi cu 20,9%, respectiv cu 1,9%.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Noi donații în lupta împotriva COVID-19 din partea unor companii din imobiliare și construcții

Fondurile vizează atât achiziția de echipamente de protecție pentru personalul medical din spitale, cât și sprijinirea categoriilor de populație vulnerabile. Săptămâna aceasta, câteva companii din domeniul imobiliarelor și al...

citește mai departe
Pe șantierele din construcții încă se lucrează. De ce poate depinde continuarea activității – dincolo de o decizie a autorităților

În momentul de față, decizia de a întrerupe – sau nu – activitatea se află la latitudinea angajatorilor. În ciuda restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19, o...

citește mai departe
„Se lucrează la foc continuu în construcții” – iar dezvoltatorii vor produse de calitate pentru ansamblurile rezidențiale

Un jucător dintr-o industrie conexă a construcțiilor semnalează un interes ridicat pentru produse din categoria premium pe segmentul rezidențial. Producătorul local de uși, ferestre și parchet Pinum, parte a...

citește mai departe
Construcțiile de locuințe, pe cale să-și ia zborul în 2018?

La fel ca anul trecut, în 2018 au apărut noi și noi anunțuri de „lansare” a unor ansambluri rezidențiale – în Capitală în primul rând, dar și în orașele...

citește mai departe
2018: Piața construcțiilor poate că „duduie”, dar statisticile nu prea o arată. Află de ce!

Deși apetitul pentru construcția de locuințe a devenit mai puternic în ultimii ani – un fapt ce se poate vedea cu ochiul liber în piață și în 2018 –,...

citește mai departe