Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 nov. 2011

Vrei o casă cu aproape 50% mai ieftină? Vezi ce imobile sunt scoase la licitaţie!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Cele mai accesibile sunt apartamentele situate în blocuri vechi din cartierele bucureştene. Nu toate ofertele se disting însă prin reduceri masive de preţ.

O soluţie pentru achiziţionarea unei locuinţe la un preţ redus constă în urmărirea caselor scoase la licitaţie de către bănci. În unele cazuri, valorile de vânzare pentru asemenea imobile ajung să fie cu aproape jumătate mai mici decât cele ale unor unităţi locative similare. www.imobiliare.ro îţi prezintă în cele de mai jos un raport asupra proprietăţilor rezidenţiale aflate în executare silită la nivelul Bucureştiului, pe baza ofertelor listate în cadrul secţiunii de Licitaţii executări silite de pe portal.

În Capitală, un preţ de pornire a licitaţiei pentru un apartament cu două camere situat la parterul unui bloc vechi din Berceni, cu o suprafaţă utilă de 45 de metri pătraţi, este de 35.800 euro, adică 795 de euro pe metru pătrat util. Spre comparaţie, preţul mediu solicitat de proprietari pentru apartamente vechi cu două camere din Berceni este de 53.000 euro, cu 48% mai mult. În acelaşi timp, preţul mediu pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele vechi cu două camere din Capitală este de 1.130 de euro, conform Indicelui imobiliare.ro, cu 42% mai mare decât această ofertă din Berceni.

Apartament cu trei camere în Unirii, la 66.000 de euro
O altă ofertă listată pe www.imobiliare.ro este un apartament cu trei camere din zona Olteniţei, situat între staţia de metrou Brâncoveanu şi City Mall, al cărui preţ de pornire este de 51.610 de euro pe metru pătrat. Locuinţa este situată la etajul al şaptelea din opt într-un bloc din 1980, este decomandat, are o suprafaţă utilă de 65 de metri pătraţi şi finisaje medii.

Totodată, în executare silită se află şi un apartament cu trei camere din apropierea Pieţei Unirii (strada Sfânta Vineri colţ cu Bulevardul Corneliu Coposu). Preţul de pornire pentru această proprietate este de 66.248 de euro, adică 1.003 euro pe metru pătrat util. Locuinţa este decomandată şi se află la etajul al doilea dintr-un bloc cu opt etaje dat în folosinţă în 1990. Preţul mediu de strigare exprimat în euro pe metru pătrat util pentru apartamentele similare scoase la vânzare în zona Unirii este de 1.488 de euro, cu 48% mai ridicat.

Case vechi şi noi
În secţiunea de Licitaţii executări silite de pe www.imobiliare.ro sunt scoase la vânzare şi case sau vile din Capitală. Spre exemplu, 46.300 de euro este preţul de pornire pentru o locuinţă cu două camere din 1965, situată în sectorul 4, în apropiere de Splaiul Unirii. Casa este formată din două camere şi dependinţe şi are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Imobilul poate fi extins cu încă un nivel.

95.000 euro este preţul de pornire pentru o casă cu cinci camere dintr-un cartier rezidenţial situat la ieşirea din Bucureşti spre Chitila. Locuinţa a fost construită în 2008 şi are o suprafaţă utilă de 95 de metri pătraţi, două băi şi un regim de înălţime P+1E. În zonă străzile sunt asfaltate, există mijloace de transport şi iluminat stradal.

Important de precizat este însă că nu toate proprietăţile aflate în executare silită sunt neapărat mai ieftine decât media pieţei. De pildă, o vilă construită în 2005, cu şase camere, situată în sectorul 6, la periferia cartierului Drumul Taberei, are un preţ de pornire de 170.000 de euro. Vila are un regim de înălţime S+P+1E, are o suprafaţă utilă de 171 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 500 de metri pătraţi.

Părerile cititorilor
10 păreri
 • riana

  as dori sa cumpar un apartament in craiova dar nu stiu cum as putea evalua pretul apartamentelor, multumesc

 • rus l

  Acestea nu sunt preturi reale pentru proprietati , sunt aranjamentele agentilor de la banci care impreuna cu evaluatorii agreati tot de acestia cand s-au acordat imprumuturile au girat supraevaluarile . Banca in cauza sa suporte pierderile pentru o vanzare la pret REAL al proprietatii.

 • damaris

  acestea nu sunt deloc preturi mici si cu 50 % mai mici cum insinuati , ci sunt inca mult umflate… Pretul se constructie al unei locuite noi cu finisaje de calitate buna nu depaseste 350 maxim 400 euro pe metru patrat. Piata imobiliara din Romania are inca de unde sa scada si va scadea dramatic cu toata sustinerea mafiei bancare, politice … Un apartament intr-un imobil contruit inainte de 1980 la periferia Berlinului in Germania se vinde cu 400 euro metru patrat.facand o comparatie intre castigul mediu al unui salariat din germania si al unuia din Romania o sa vedeti pana unde pot si vor scadea si npreturile la noi.

 • AustroCasa

  Chiar si asa preturile sunt destul de mari… In mojlocul metropolei New York s-au vandut ‘la criza’ apartamente cu 5000$ ! Incredibil dar adevarat.

 • JUDELE RODICA

  Ma intereseaza anuntul cu licitatia casei din zona uniri CU 2 camere din anul 1965 cea la 46300 de euro datimi un numar de contact va rog

 • Jula Adela

  Multumesc pentru e-mail. Link-ul cu casele „ieftine” scoase la licitatie, se poate consulta orientativ, dar nu as achizitiona (daca as avea putere financiara)astfel de case…Poate din superstitie…Nu as profita de necazul unor oameni care nu au mai putut sa-si achite ratele la banci.
  Nu stiu…e prea agresiv tot ce se intampla in jurul nostru, cu voia sau fara voia noastra.
  Toate bune.

 • diogene

  Asa este. Nu sunt mai ieftine decat media pietei si s-ar putea sa ramana nevandute si dupa licitatie.
  De aceea se vor ieftini inca locuintele.
  Un apt cu 4 camere decomandat, va ajunge 30 mii de euro, daca va mai fi euro la anu….

 • parera_mea

  Scump, domne’, scump..

 • Nicu

  Ce vrajeala,sanchi, la parterul unui bloc vechi din Berceni, cu o suprafaţă utilă de 45 de metri pătraţi, este de 35.800 euro.De unde pana unde asa pret mare?Ar fi vrut ei!!!Poate 20000 euro,acesta este pretul lui real

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Prețurile apartamentelor în august 2022. Dintre marile orașe, trei centre regionale au consemnat cele mai mari creșteri

În majoritatea centrelor regionale cu cea mai intensă activitate de tranzacționare, în primele opt luni ale acestui an pot fi observate evoluții pozitive față de anul 2021. După un...

citește mai departe
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
2021, un an de creșteri susținute la prețurile apartamentelor. Vezi evoluția din marile orașe

Diferențe anuale pozitive pot fi observate în toate cele șase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, în fruntea clasamentului scumpirilor situându-se Brașovul, iar, la polul opus, Timișoara. După un...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor în august 2021. Cluj-Napoca face excepție de la tendința generală

În clasamentul variațiilor consemnate luna trecută în marile orașe, orașul de pe Someș se află la polul opus față de Capitală. Spre deosebire de cele trei luni anterioare, când...

citește mai departe