Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
31 mart. 2021

Vrei un credit? Ascultă recomandările unui specialist BCR înainte de a face acest pas

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare, Cumpărători

Te afli în căutarea locuinței ideale și știi că ai nevoie de un credit pentru a o cumpăra. Cel mai probabil, nici nu ai mai făcut o astfel de achiziție până acum, deci cum e cel mai bine să procedezi? Iată care sunt recomandările unui specialist din cadrul BCR, una dintre cele mai mari bănci din România.

În primul rând, este foarte important să te asiguri că ai posibilitățile financiare necesare pentru a-ți plăti creditul. Nu uita, este un angajament care se extinde pe o durată lungă de timp, pe 20-30 de ani, nu doar pe termen scurt.

„Recomandarea mea ar fi pentru tinerii care vor să-și ia o casă prin credit, înainte să vină efectiv la bancă, să facă un exercițiu: 3-6 luni să economisească suma de bani pe care ar trebui să o plătească ca rată și să vadă dacă pot să susțină bugetul de cheltuieli personale în lipsa banilor respectivi”, a declarat în cea mai nouă ediție a emisiunii imoExpert Vlad Huțuleac, Director Executiv Adjunct pentru Direcția Produse și Segmente Retail din cadrul BCR.

După ce ajungi la concluzia că reușești să achiți pe termen lung rata, trebuie să alegi tipul de credit potrivit pentru tine – cu dobândă fixă sau variabilă.

„Sfatul meu este, mai ales pentru cei tineri, să opteze pentru un credit cu dobândă fixă în prima perioadă pentru că acest lucru le oferă o siguranță în ceea ce privește nivelul ratei”, a mai adăugat Huțuleac.

„Nu este diferită în funcție de indicii de referință din piață. Chiar dacă, în momentul actual, mediul economic de dobânzi este unul descrescător, practic nu există o predictibilitate foarte mare pe termen lung și oricând se poate schimba trendul. Astfel, un credit cu o rată fixă, deci o dobândă fixă pe lună, le conferă un confort și o siguranță de care au nevoie la început”, a mai spus reprezentantul BCR.

Principalele opțiuni de finanțare pe care le ai, când vine vorba despre cumpărarea unei locuințe, sunt creditul ipotecar și creditul Noua Casă. Află mai multe informații din cea mai nouă ediție a emisiunii imoExpert.

Dacă îți cauți locuința pe Imobiliare.ro, ai posibilitatea de a identifica o soluție de finanțare optimă destul de rapid prin intermediul noului instrument pe care l-am integrat în portal. Este vorba despre comparatorul de credite pe care îl găsești direct în anunțul de vânzare care ți-a stârnit interesul.

Te ajută să analizezi simultan ofertele existente la unele dintre cele mai mari bănci din țară, dar și la brokeri de încredere. Ai inclusiv posibilitatea de a compara soluții de creditare diferite propuse de același finanțator.

Mai mult, prin comparatorul de credite pe care l-am integrat în portal te ajutăm să economisești timp și efort, dar și să fii cât mai bine informat înainte de a lua o decizie. Ai posibilitatea de a verifica rapid criteriile de creditare pe care finanțatorii le solicită pentru acordarea creditelor.

Când ai găsit varianta optimă, poți contacta finanțatorul direct de pe Imobiliare.ro. În urma solicitării pe care o vei trimite, vei primi un telefon de la un reprezentant al băncii alese sau de la un broker de credite.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Poți aplica pentru un credit ipotecar dacă ai venituri din străinătate?

Îți dorești un credit ipotecar în România, deși ai venituri în străinătate? Într-adevăr, procesul de obținere a creditului este unul diferit spre deosebire de situația persoanelor care obțin veniturile...

citește mai departe
Credit ipotecar sau Noua Casă. Tu ce alegi pentru viitoarea ta locuință?

Dacă te afli în căutarea unei noi locuințe, atunci știi deja că principalele soluții de finanțare pe care le ai la dispoziție sunt creditul ipotecar sau creditul Noua Casă....

citește mai departe
Găsești locuința potrivită, dar și cea mai bună soluție de finanțare. Totul, acum, pe Imobiliare.ro

Ai tot căutat locuința ideală pentru tine și familia ta, iar acum ai găsit-o pe Imobiliare.ro. Următorul pas? Identificarea unei soluții de finanțare. Este mai simplu decât ai crede...

citește mai departe
Ai nevoie de credit să-ți cumperi o casă? Află ce trebuie să verifici în oferta băncilor

Atunci când te gândești să te muți la casă și, în plus, să mai iei și un credit pentru a putea să o achiți, trebuie să nu pierzi din...

citește mai departe
In cati ani iti poti cumpara un apartament din salariu in Cluj-Napoca?

Inceputul de an 2016 a stat sub semnul ieftinirii creditelor ipotecare, pana in momentul adoptarii controversatei legi a darii in plata. Acest lucru s-a simtit atat in sectorul bancar,...

citește mai departe