Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 iun. 2020

Când vânzările de locuințe sfidează pandemia: un proiect de pe litoral a consemnat un avans de 47% în martie-mai 2020, față de 2019

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Reprezentanții companiei dezvoltatoare cred că în perioada următoare românii se vor orienta mai mult spre destinațiile turistice autohtone.

Dezvoltatorul Nordis Group a anunțat că, în perioada martie-mai 2020, a vândut 100 de unități locative în cadrul ansamblului imobiliar Nordis Mamaia, în ciuda situației create de răspândirea COVID-19. Această cifră reprezintă un avans de circa 47% față de perioada similară a anului trecut. Dintre apartamentele contractate în perioada menționată, 75 sunt apartamente în hotel, iar 25 sunt apartamente în zona rezidențială. În momentul de față, ponderea unităților vândute în cadrul ansamblului este de 54% – dintr-un total de 730 de camere de hotel și 290 de apartamente rezidențiale.

„La începutul situației create de pandemie, în martie, comportamentul clienților Nordis s-a schimbat într-o mică măsură, puțini dintre ei au ezitat în privința achizițiilor. Mai mult, având in vedere că produsul pus în piață de noi este inovator și unic, numărul tranzacțiilor a crescut semnificativ comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dată fiind situația excepțională prin care cu toții am trecut, valoarea banilor scade, dobânzile se micșorează, oamenii au preferat să investească în proprietăți care să le aducă un randament sigur.”

Alexandru Mihai, Senior Partner Nordis Group

 

Citește și:
E oficial: ansamblul din Mamaia unde poți achiziționa un apartament de vacanță sau propria cameră de hotel va fi o construcție „verde”

Reorientare în materie de turism?

Potrivit reprezentanților companiei, după perioada de izolare, piața imobiliară autohtonă își revine, treptat, la normal – și chiar se înregistrează o creștere a numărului de cereri comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La nivel general, pe piața de real estate au apărut proiecte noi, resimțindu-se, totodată, o revenire a numărului de clienți interesați. „Credem că românii se vor axa în anii următorii pe turismul local. Cu toții am devenit mult mai precauți cu privire la locurile pe care le alegem ca destinație turistică, încercăm să evităm aglomerațiile, aeroporturile și să găsim destinații mult mai apropiate și sigure. Dacă în urmă cu trei luni turiștii ar fi ales o destinație îndepărtată, acum e mai probabil să se concentreze pe turismul intern, implicit pe litoralul românesc, o tendință care cred că se va păstra și în următorii ani”, subliniază Alexandru Mihai, Senior Partner în cadrul Nordis Group.

Citește și:
Noi măsuri „de relaxare”, cu efect în domeniul turismului, dar și în industria HoReCa

O investiție imobiliară… altfel

Proiectul Nordis Mamaia oferă oportunitatea investiției într-o cameră de hotel menită să genereze venituri pentru proprietar, dar care poate fi și folosită de către acesta, timp de o săptămână pe an.

Ansamblul imobiliar dispune de facilități de lux, precum cel mai mare SPA de pe litoralul românesc (cu o dimensiune de 3.200 de metri pătrați), dar și plajă proprie de 10.000 de metri pătrați. Tot în incinta complexului se găsește și o clinică medicală și de recuperare, kinetoterapie și medicină sportivă.

Citește și:
Investiție plus „locuință” de vacanță: cum ar fi să ai propria cameră de hotel pe litoral, care să-ți aducă venituri, dar pe care să o și poți folosi?

Pentru petrecerea timpului liber, ansamblul oferă acces la nouă restaurante și cafenele, cinematograf VIP, dar și galerie comercială cu magazine de lux, loc de joacă pentru copii și sală de fitness. Pentru proprietarii de apartamente rezidențiale, facilitățile includ concierge, room service și servicii de curățenie.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe