Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 iun. 2018

Care sunt tendințele anului 2018 în materie de finisaje. Evoluția pieței de profil în ultimii ani

scris de corina.varlan in categoria Lifestyle

Vrei să îți amenajezi locuința după cele mai noi tendințe în materie de finisaje? Nimic mai simplu. Iată aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a obține un spațiu cât mai modern.

  1. Plăcile ceramice de dimensiuni mari sunt tot mai populare.

“În piața de plăci ceramice dimensiunile mari -80X240cm – continuă să acapareze din ce în ce mai mult atenția clienților. Avantajul oferit de suprafețele continue fără rosturi face din aceste plăci, din punctul meu de vedere, tendința viitorului”, a declarat pentru Imobiliare.ro Gigi Nacev, managerul Tempini România, unul dintre cele mai cunoscute branduri locale din domeniul designului ambiental și arhitecturii.

gigi nacev tempini romania
Foto: Gigi Nacev

Totodată, noutatea anului 2018 este reprezentată de plăcile ceramice cu efect de mozaic venețian.

  1. Parchetul cu forme neregulate, un punct de atracție la târgurile de profil.

Nacev susține că, atunci când vine vorba despre placajele calde, plăcile de parchet cu forme neregulate sau geometrice au reprezentat, în ultima perioadă, un punct de atracție la târgurile de profil.

Nu trebuie să trecem însă cu vederea nici parchetul cu imprimeuri. ”Am remarcat și o încercare a mai multor producători de a propune plăci de parchet cu imprimeuri, trend care dorește să recupereze zonele pierdute de placările calde în detrimentul placărilor ceramice odată cu apariția parchetului ceramic, mai exact acele plăci ceramice cu efect de lemn”, ne-a explicat managerul Tempini România.

  1. Obiectele sanitare de tip freestanding transformă baia.

finisaje obiecte sanitare

“Piesele freestanding sunt cele care transformă un spațiu cu rol funcțional într-un spațiu romantic și relaxat. Observ tot mai frecvent abordarea arhitecturală în care baia matrimonială face corp comun cu dormitorul, soluție care era greu de realizat până la apariția acestor piese principale”, ne-a mai spus Gigi Nacev.

Piața finisajelor, în creștere

Piața finisajelor se află pe un trend ascendent în ultimii trei ani, iar specialiștii în domeniu prevăd o creștere de 10%-15% a acesteia în 2018 față de anul precedent.

Zona premium este și ea în creștere de la 15% în 2014 la 18% în prezent.

Gigi Nacev participă ca speaker la cel mai important eveniment al anului în domeniul construcțiilor civile – CUIB, care se organizează în perioada 8-10 iunie la Timișoara și cuprinde trei zile de conferințe și workshop-uri.

Imobiliare.ro este partener oficial al CUIB. Găsești AICI programul complet și lista speakerilor.

Citește și: 5 lucruri pe care le poți face pentru a transforma o locuință în „acasă”

Citește și: 6 lucruri pe care trebuie să le verifice un cumpărător pentru a se asigura că locuința de care este interesat dispune de finisaje interioare de calitate

Citește și: Care este costul real al amenajării unei locuințe? Adela Pârvu, designer: „De regulă, românii nu sunt realiști cu privire la buget”

Citește și: Vrei să îți construiești o casă sau să afli trendurile în design interior? Participă la CUIB, evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile, și află sfaturile specialiștilor

Citește și: Care sunt cele mai importante aspecte ale unei case, în opinia arhitecților

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Marius Iulian Matache

    Sotia are grija sa fie totul `la moda`, asa sunt femeile :)) noroc ca am cumparat casa recent si in Cosmopolis au amenajat frumos, modern, altfel alta distractie cu amenajarea de la an la an :))

  • Care sunt cele mai importante aspecte ale unei case, din punctul de vedere al arhitecților -Lifestyle – ImoExpert

    […] Citește și: Care sunt tendințele anului 2018 în materie de finisaje. Evoluția pieței de profil în ultimii a… […]

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
6 lucruri pe care trebuie să le verifice un cumpărător pentru a se asigura că locuința de care este interesat dispune de finisaje interioare de calitate

Ai găsit o locuință care pare ideală pentru tine. Este bine poziționată, se află în apropierea mai multor puncte de interes, are o suprafață destul de generoasă și se...

citește mai departe
10 pasi pentru alegerea unui apartament

Doresc sa ma mut. Doresc sa locuiesc in alte conditii si urmeaza sa cumpar un apartament deja construit. Cum iau decizia si ce pasi am de facut? Pentru apartament trebuie...

citește mai departe