Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 oct. 2016

Criza, un capitol încheiat? Piața rezidențială începe din nou să „duduie”!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

În vizor sunt luate atât cartierele tradiționale, cât și zona de nord.

Un indicator fidel al direcției unei piețe este dat de apetitul pentru investiții. Din acest punct de vedere, peisajul rezidențial autohton arată că a depășit perioada de recesiune și se pregătește pentru un nou ciclu de creștere. Pentru Capitală, semnele acestei tendințe au fost evidente la ediția de toamnă a Târgului Imobiliar Național (tIMOn) de anul acesta (20-23 octombrie).

tranzactii imobiliare

Portofoliile expozanților au format un stoc de 18.500 de locuințe noi, cu o valoare de piață de peste un miliard de euro. „În total, oferta târgului se concentrează în 303 proiecte imobiliare, care reprezintă cea mai mare parte a proiectelor rezidențiale disponibile pe piață la momentul actual”, notează organizatorii evenimentului. Interesant este că, potrivit acestora, o treime din oferta disponibilă spre vânzare în cadrul târgului, respectiv 6.500 de unități locative (cu o valoare de piață de 420 de milioane de euro), face parte din ansambluri rezidențiale demarate chiar în această perioadă.

Iată câteva exemple:

Citta Residential Park
Unul dintre proiectele noi prezente la tIMOn este Citta Residential Park (foto jos), lansat de italienii de la Nusco – companie cunoscută în țara noastră pentru producția de uși și ferestre, dar și pentru dezvoltarea de birouri. Amplasat în apropiere de Piața Delfinului, complexul va fi format din patru blocuri cu un total de 380 apartamente, cu două și trei camere. Construcția va avea loc în două etape, cea dintâi urmând a fi gata în aprilie 2017. „Ne aflăm într-un moment bun al pieței imobiliare, în care apetitul clienților este din ce în ce mai mare spre achizițiile de locuințe noi, iar fondurile companiei trebuie utilizate pentru a investi și dezvolta proiecte care aduc valoare adăugată și profit”, spune Michele Nusco, CEO și acționar în cadrul grupului Nusco. Citta Residential Park este cel de-al doilea proiect rezidențial inițiat de companie pe piața locală, după ce a finalizat, în luna iunie, un ansamblu de lux în zona centrală a Capitalei.

Citta Residential Park

Estic Park
Tot în Pantelimon, israelienii de la Eagle Development Estate (companie deținută de Israel Land Development Company – ILDC) au anunțat că în primăvara anului viitor vor finaliza prima clădire din cadrul ansamblului rezidențial Estic Park (foto jos). Blocul va avea 125 de apartamente, dintr-un total de 1.500 planificate per total. Complexul este amplasat în sectorul 2 al Capitalei, la intersecția șoselelor Pantelimon și Dobroești, pe malul lacului Dobroești. Proiectul va fi construit în patru etape principale, pe parcursul a șase ani. Până în prezent, dezvoltarea ansamblului a atras investiții de peste 26 de milioane de euro, dintre care aproximativ șase milioane de euro pentru construcția primei clădiri.

Estic Park

Grünenpark
Un alt dezvoltator de birouri atras de potențialul pieței rezidențiale este Iridex Group, care a demarat recent lucrările la ansamblul rezidențial Grünenpark (foto jos), situat în apropierea viitoarei stații de metrou Valea Ialomiței (ce urmează a fi dată în folosință în primăvara viitoare, potrivit planurilor oficiale). „Ansamblul Grünenpark este situat într-un cartier din interiorul orașului, Drumul Taberei, are 85 apartamente, aflate în trei clădiri de câte patru etaje, durabile, rezistente la cutremur, dar cu facilități occidentale, necesare unui trai modern, precum ascensoare – un lucru mai rar întâlnit la blocurile cu mai puțin de cinci etaje, dar obligatoriu în standardele de confort occidentale, spălătorii și uscătorii pentru fiecare scară, locuri de parcare subterane și supraterane, boxe pentru depozitare, cameră gunoi echipată în conformitate cu regulile sanitare (aer răcit, apă, canal) etc.”, detaliază Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International, compania de consultanță și agentul exclusiv de vânzări al proiectului.

Grunenpark

New Point
În zona de nord a Bucureștiului, un ansamblu nou-lansat este New Point, o investiție ce se va ridica, potrivit estimărilor inițiale, la circa 25 de milioane de euro. Amplasat pe șoseaua Pipera, vizavi de pădurea Băneasa, acesta va fi format din șase blocuri, cu un total de 408 apartamente. Clădirile vor fi structurate pe parter și nouă etaje, iar prețurile vor fi cuprinse între 49.000 euro (+TVA), pentru un studio dublu, și 119.000 euro (+TVA), pentru un apartament situat la ultimul etaj.

Belvedere
Un alt ansamblu recent anunțat pe piață este Belvedere Residences (foto jos), din zona Aviației–Barbu Văcărescu. Situat pe latura nordică a lacului Tei, pe Strada Fabrica de Glucoză, acesta se află în imediata apropiere a clădirilor de birouri de lângă stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu. Primele două blocuri din cadrul proiectului, însumând 238 de apartamente, urmează a fi livrate pe piață la începutul anului 2018, în urma unei investiții de 16,75 milioane de euro. Per total, ansamblul este prevăzut să ajungă la 1.556 de apartamente, în 13 clădiri. Prima etapă de construcție va cuprinde mai multe tipuri de apartamente: studiouri duble, apartamente cu două camere și apartamente cu trei camere.

Belvedere Residences

Valletta Residence
Un alt proiect din zona de nord este Valletta Residence (foto jos). Dezvoltat de investitorul de origine malteză Zacaria Group, acesta este amplasat pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, în apropierea viitoarei stații de metrou Străulești. Ansamblul va fi compus din șase blocuri, cu un total de 182 de apartamente (cu două, trei și patru camere) și 186 locuri de parcare. Investiția totală în proiect se va ridica la 11 milioane de euro. Prima etapă de construcție constă într-o clădire cu regim de înălțime de S+P+5E, ce va totaliza 40 de unități locative și are ca termen de finalizare luna martie 2017.

Valetta Residence

Părerile cititorilor
1 părere
  • diogene

    De locuintele vechi, vad ca nu pomeniti nimic. Automat se scumpesc si ele, ca au un amplasament mult mai bun…

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe