Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 dec. 2009

Cum sa te asiguri ca dosarul pentru Prima Casa va fi aprobat

scris de Adriana Lefter in categoria Prima Casă

Intocmirea adecvata a documentatiei si cautarea unei proprietati corespunzatoare sunt conditii necesare pentru aprobarea dosarului Prima Casa.

Orice aplicant la un credit – prin Prima Casa sau nu – vrea sa se asigure ca face tot posibilul ca cererea sa-i fie aprobata. In cazul unui imprumut garantat de catre stat, lucrurile sunt ceva mai complicate: in ecuatie apare un al al doilea hop ce trebuie depasit – Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Chiar si asa insa, exista cateva criterii prin respectarea carora solicitantii pot evita respingerea dosarului de creditare. Potrivit lui Florin Urzica, directorul agentiei imobiliare Landexperts, primul lucru pe care ar trebui sa-l faca un potential cumparator este sa se informeze cu privire la suma pe care o poate obtine de la diferite banci, pentru a alege cea mai potrivita solutie pentru nevoile sale. Cautarea proprietatii de achizitionat se va face numai in limita sumei maxime ce poate fi acordata de catre banca aleasa.

Evita apartametele foarte vechi!

Pasul urmator consta in pregatirea dosarului de creditare – pentru a fi aprobat, cumparatorul trebuie sa se asigure ca acesta este complet. „Daca dosarul trece din punct de vedere juridic si financiar, nu ar trebui sa fie nicio problema”, spune Urzica. Un element ce trebuie luat neaparat in seama este ca solicitantul sa nu mai fi avut nicio alta proprietate. Un alt lucru important, pentru banca cel putin, este ca imobilul sa nu fie foarte vechi, in niciun caz mai vechi de anii 1970 – in caz contrar, cel mai probabil ca imprumutul nu va fi aprobat. Apoi, la FNGCIMM, aprobarea dosarului merge mai greu decat la banca – in esenta insa, daca lucrurile au fost deja aprobate de catre institutia finantatoare, nu ar trebui sa existe probleme.

Cand dosarul se opreste la banca

Daca nu a respectat unul sau mai multi dintre acesti pasi, iar dosarul i-a fost respins, un aplicant mai poate face totusi ceva. Totul depinde de motivul pentru care a fost respins dosarul. Este foarte important asadar sa afle acest motiv, pentru a putea remedia lucrurile, spune Laurentiu Munteanu, sales manager in cadrul agentiei Activ Imob. In cazul in care banca respinge un dosar din considerente financiare (solicitantul nu se incadreaza pentru suma ceruta), schimbarea institutiei finantatoare nu poate avea un rezultat hotarator. Asta pentru ca diferenta dintre pragurile de acordare a creditelor de catre diferite banci este una destul de redusa, de 2.000-3.000 de euro. Cea mai buna varianta in aceasta situatie este cautarea unei proprietati mai ieftine, care sa se incadreze in suma standard ce poate fi aprobata de catre banca, tinand cont de veniturile cumparatorului.

Evaluare mai mica decat pretul cerut

Un alt motiv pentru care banca ar putea respinge un dosar apare in situatiile in care evaluarea apartamentului este mai mica decat pretul solicitat de proprietar – caz in care banca nu poate acoperi diferenta prin imprumut. In aceasta situatie, cea mai buna solutie consta in gasirea unei alte proprietati, a carei evaluare sa se potriveasca cu pretul cerut. „Am avut mai multe cazuri de genul acesta, in care am schimbat proprietatile pana cand dosarul a fost acceptat de catre banca”, spune Munteanu. Cumparatorului ii este recomandat sa nu incheie un antecontract de vanzare-cumparare inainte de a se asigura ca evaluarea unui expert corespunde cu pretul solicitat de proprietar, pentru ca altfel poate pierde avansul. Tot pentru a evita acest lucru, antecontractul de vanzare-cumparare ar trebui incheiat pe o perioada de cel putin doua luni, ca sa acopere astfel eventualele intarzieri in procesul de aprobare, adauga Urzica.

Daca FNGCIMM spune „nu”

In cazul in care dosarul de creditare trece de banca, dar nu este aprobat de FNGCIMM, cea mai probabila cauza ar fi problemele legate de proprietate in sine. Motivele financiare nu ar trebui sa constituie un motiv de respingere, deoarece banca insasi este garantia ca aceste aspecte corespund cerintelor de creditare. In cazul in care dosarul se opreste la FNGCIMM, recomandarea nu este schimbarea bancii, ci cautarea unei alte proprietati si intocmirea unui alt dosar de creditare, spune Munteanu.

Părerile cititorilor
81 păreri
 • Aliona

  Spuneti-mi, va rog, unde trebuie depus dosarul Prima Casa. Sau dati-mi vreun numar de telefon.

 • Vlad Manolache

  De ce nu îmi apare dosarul in curs?

 • simina

  De ce nu imi arata starea dosarului cand il caut pe FNGCIMM? Precizez faptul ca mi s-a confirmat de la bca aprobarea creditului.

 • Gaby

  Vreau sa cumpar o casa in valoare de 15.000 de Euro. Venitul brut lunar e de 1500 de lei. Casa e batraneasca. Intrebarea: e posibil sa fiu acceptat pentru programul PC? Daca da, in cati ani as putea plati aceasta casa si cam cu ce rata lunară?

 • carlea

  Am depus dosarul pt. Prima Casa. Am dus cele necesare, salariu cat si apartamentul cu tot ceea ce necesita acte…mi-a spus de la banca ca in doua zile ma vor suna daca mai necesita ceva…dar nu trebuie facut un precontract cu vanzatorul.

 • Melinda

  Am făcut rezervarea de credit si am platit taxa pt. evaluatori in data de 30 iunie si pana in ziua de azi 19 iulie nu am fost contactați. Asa mult durează, mai pățit cineva?

 • Zamfir George

  Tincu Marius și eu am depus actele la brd și mi-au spus sa aștept până mă sună ei, dar în principiu de când ai băgat durează în medie circa 5-6 săptămâni iar, ca sa vezi în ce stadiu se afla dosarul intri pe fondul de garantare si iți cere acolo câteva date simple, ex: nume, ce tip de casă, banca și adresa. Sper ca te-am lămurit.

 • Apostol Mariana

  Daca banca respinge dosarul nu se pierde avansul,este specificat si in antecontract lucrul asta.

 • Marinescu Ionut claudiu

  Bună ziua! Dosarul meu se află la fond din luna martie si se tot intoarce (până acum de 3 ori) la bancă pt date incomplete. Ultima dată a fost returnat acum 6 zile, iar cei de la bancă spun că nu le-a fost dat si motivul. Ce e de facut?

 • Bogdan Paraschiv

  Daca actele cadastrale ale constructorului nu sunt facute pot rezerva fondurile pentru achizitionarea apartamentului,?
  Si la ce banca ?
  Avand in vedere ca nu toate bancile rezerva fonduri,
  Multumesc

 • gabriela

  Nu pot sa cred asa ceva….Am dosarul din luna februrie depus si la sf lunii iunie imi expira antecontractul. Se tot intoarce dosarul pt date incomplete. Cei de la banca ridica din umeri. Este inadmisibil sa.ti bati joc de banii, rabdarea unor oameni.

 • Daniel

  Am dosarul depus din luna aprilie 2017.Pe data de 15.06.2017 mi s.a întors dosarul înapoi de la fond la banca pentru date incomplete..Am fost la banca si mi s.a spus ca cei de la fondul de garantare vor semnatura unei persoane de la departamentul juridic.Aceea persoana se afla în concediu si nu arw înlocuitor.CUM E POSIBIL AȘA CEVA???pe 30 iunie 2017 îmi expira antecontractul.Proprietarul nu mai vrea sa mai prelungeasca deoarece s.a saturat de neseriozitatea celor de la banca..Eu pierd si apartamentu,si fondul si o suma de bani destul de.mare.Ce e de facut?

 • Ludosan Simona

  Buna ziua, am si eu o intrebare. Ce pot face in cazul in care am toate aprobarire de la evaluator pana la fondul de garantare inclusiv s-a aprobat, dar o doamna jurista de la banca nu vrea sa semneze pe motiv ca nu exista un document. Astept dupa semnatura de 4 sapt risc sa pierd avasul si sa raman cu ochii in soare. Am fost la banca in fiecare sapt si mi s-a spus ca ma vor suna in jumate de ora de atunci. Stau sa ma sune de 4 sapt..

 • FURTOS

  Imi expira precontractul si proprietarul ma ameninta ca nu imi mai vinde. Ce sa fac?

 • Tiky

  Dosarul meu a stat la fond din 19 aprilie pana in 3o mai, cand l-au aprobat!

 • Ionela

  Si eu am dosarul de pe data de 9.05.2017 la fond si nici un rezultat!cine stie cat dureaza?

 • Duman adelin

  Buna ziua, s-a ajuns si la dosarul meu? Va multumesc!

 • Loredana

  Buna ziua,
  M-am inarmat cu rabdare si am depus dosarul pe 07/03 la banca, iar pe 15/04 a fost aprobat la fond.
  Pentru a rezerva fondul, va trebui sa faceti o cerere la banca pentru garantare. Solicitati mai multe informatii la banca.

 • caragea

  Buna ziua, am dosarul la FNGCIMM. Cam cat trebuie sa astept? 24.04.2017 16:43-Solicitare trimisa catre FNGCIMM.

 • Tincu Constantin Marius

  Buna ziua, numele meu este Marius, am depus dosarul la banca BRD. Cat timp trebuie sa astept sa primesc un raspuns de la ei ca dosarul a plecat catre fond?
  Este vorba de o casa in constructie, mai dureaza undeva la o luna, maxim o luna si jumate.
  Cum pot afla sau ce ar trebuie sa fac ca sa obtin si eu o rezervare de fond?
  Va multumesc pt. intelegere!

 • Lazar Răzvan Nicolae

  Buna ziua! Am si eu un dosar al cărui precontract expira pe 28 aprilie 2017. Numele meu este Lazar Răzvan Nicolae si am dosar de patru luni de zile. Astept raspuns, multumesc mult!

 • SORIN

  Buna ziua, solicitarea catre fond e inregistrata cu data de 06.04.2017 si inca nu am primit nici un raspuns.
  Stie cineva cat mai dureaza? Am colegi carora li sa aprobat in 4 respectiv 5 zile.
  Ne raspunde cineva ?

 • Bulhac

  Buna ziua, am solicitarea catre fond inregistrata pe 8.04 ..si inca nu am primit un raspuns. Cat ar putea dura? Imi expira antecontractul curand…

 • Coman

  Buna ziua! Am solicitarea catre fngcimm inregistrata in 31.03.2017. Un termen maxim in care primesc raspunsul? Multumesc!

 • Nico

  Fondurile nu sunt europene. Incepand cu 15 martie banii o sa intre spre fonduri.

 • Balan Elena

  Buna seara, am depus dosarul pentru Prima Vasa la BRD la data de 1 februarie 2017 si tot imi spune ca nu s-a dat drumul la fonduri europene. Care este problema nu stiu.

 • Alis

  Buna,
  Am o intrebare. Dosarul meu este aprobat de banca. Avansul l-am dat. Cand o sa fie fonduri sa-mi trimita dosarul mai departe ca din octombrie tot astept? Directorul de la banca zicea ceva de 6 februarie ca se da drumul la fond..are rost sa-mi fac sperante sa primesc bani pana in martie pt.ca pe dosar am pus data de 1 martie daca nu, va dati seama ca pierd si avansul si apartamentul pt.ca proprietarul mai are si alti cumparatori..
  Multumesc!

 • TABREA MARIA

  BUNA ZIUA, AM AVUT SI EU DOSAR FACUT IN IANUARIE 2016. DIN CAUZA UNOR PROBLEME PERSONALE, AM FACUT CERERE DE ANULARE. MI S-A TRAS DIN CONT DE LA BT CARFOUR SUCEAVA SUMA DE 161 DE LEI PT FONDUL DE GARANTARE. DE 10 LUNI DE ZILE TOT UMBLU LA BANCA SA-MI REACOPAR SUMA SI BANCA SPUNE CA NU A PRIMIT NICIUN RASPUNS. DEOARECE A TRIMIS DE 4 ORI MAIL, CE SE INTAMPLA, E BATAIE DE JOC?

 • andreea

  Ce se mai poate face in cazul in care fondul de garantare respinge un dosar pe motiv ca nu mai sunt fonduri disponibile? Care este procedura? Multumesc!

 • Ana

  Buna ziua, eu vand un apartament prin programul prima casa si dosarul este depus in banca de 1 luna de zile in analiza cu toate actele necesare. Nimeni de la banca nu ofera nici o informatie, nu ne spune daca e o problema cu actele casei sau dosarul e incomplet sau daca au expirat niste adeverinte si trebuie refacute. Ne spun ca dosarul este in analiza si trebuie sa asteptam. Asteptam pana cand iar se termina fondurile si dosarele stau blocate in sediu central pentru analiza. Este o bataie de joc acest program, bancile nu isi dau interesul sa termine aceste dosare in timp real si este un stres permanent pentru cel care cumpara sau vinde prin acest program. Rusine bancilor!

 • Bodai Loredana

  Cat timp trebuie așteptat până statul iți da răspuns la dosarul prima casă?

 • Marcu Silvia

  In cat timp se aprobă un dosar la fond in situatia in care toate actele sunt in regula?

 • boian tiberiu

  Buna ziua, cat poate dura dosarul la analiza? De 4 sapt asteptam un raspuns de la banca si nu stiu nimic.

 • Catalin

  Buna ziua! Am dosarul aprobat, banca cu avans platit, iar la fond nu il primeste pe motiv ca nu sunt fonduri.

 • Oprea Stefania

  Am si eu o problema ,in 10/06/2016,a plecat spre fondul de garantare din BCR,dosarul pe numele fetitei mele,aprobat de banca,iar ieri am fost informati ca fondul de garantare l-a respins,ca nu mai sunt fonduri. Dar dosarul a fost in lucru din aprilie,aprobat,toate actele in regula.Ce se poate face in cazul de fata? Multumesc anticipat!

 • tana

  Salutare!!! Am si eu o intrebare, cat timp mai dureaza daca dosarul imi este pregatit, trebuie doar sa meraga la fond, imi zice cineva??

 • tania15

  Mariana, am patit-o si noi cu un perete ( daca ii pot zice perete) o mamarata de debara , evaluatorul din start a zis ca nu ni se va accepta fara ,,debara,, . Deci am avut nevoie de o expertiza tehnica precum zidul nu este unul de sustinere. Bani , nervi etc.

 • Ionut

  Buna, Oana. As vrea sa stiu daca ti s-a aprobat dosarul de catre Fond, caci si eu sunt in aceeasi situatie. Multumesc!

 • Oana

  Buna ziua,

  Dosarul meu se afla de o luna la fondul de garantare. Am trimis 3 solicitari de informare a starii dosarului, la care nu am primit niciun raspuns. Aveti cumva un numar de telefon din cadrul institutiei?

  Multumesc!
  O zi frumoasa!

 • Crina

  Raspunde cineva pe aici? Asteptarea asta a raspunsului legat de dosarul aflat la fond ma face sa imbatranesc….

 • Stefan APOSTOL

  Aveti grija cu cine faceti evaluarea. Eu am patit sa imi subevalueze apartamentul cu 8000euro. Va imaginati cum e sa ai ca singura sursa de venit un salariu, apoi sa fi nevoit sa faci rost de inca 8000euro pe langa cei 3000 ptr avans. Evaluarea a fost facuta in bataie de joc. Comparatii cu apartamente la ultimul etaj, mult mai departe de locatia apartamentului meu, comparatii cu apartamente vechi si fara renovari. A fost o mare bataie de joc…si pe banii mei. Succes!

 • costea petru

  Buna ziua,
  imi puteti spune cat timp dureaza analiza dosarului la comisia fondului de garantare?

 • fanuta

  Cu cine pot lua legatura prin tel sa imi spuna cat timp mai dureaza actele la fondurii?

 • POP GHEORGE

  Haideti sa va expun din punct de vedere al vanzatorului care este si constructor. (EU)
  1. este un nomenclator de valori imobiliare al notarilor in care este stipulata valoarea minima a imobilului dupa zona. Aceasta este data la stagiul de semifinisat cu bransamente: apa, gaz curent, canal montate. In mod normal BANCA ori care ar fi aceasta, ar trebui sa evalueze MINIM la aceasta suma imobilul. Calculul e simplu. MP inmultit cu valoarea din NOMENCLATORUL NOTARULUI. Daca la evaluatorul bancar nu iese cel putin acea valoare acea BANCA trebuie reclamata la FNGCIMM sa i se retraga intermedierea dosarelor de Prima Casa. Daca vanzatorul constructor vinde dintr-o SIMPLA IMPRUDENTA sub valoarea nomenclatorului Notarilor pt ca banca doar atat a evaluat, atunci vanzatorul va avea un control APOCALIPTIC de la Finante si de la departamentul SPALARE DE BANI. Asta din cauza ca banca a evaluat sub minimul impus. De asemenea, conturile vanzatorului sunt blocate, unde poate 20 de ap au fost vandute corect, la pret cel putin real. Daca constructorul este DESTEPT poata sa solicite evaluatorului bancar explicatii si sa pretinda BLOCAREA posibilitatii de instrainare al imobilului, care deja este pe numele cumparatorului nou pana la clarificarea partiului. Astfel constructorul la randul lui face putina caldura si evaluatorului, bancherului si noului proprietar. Se poate ajunge pana la anularea contractului de vanzar-cumparare si partile ajung inapoi in situatia anterioara contractului, pierzand desigur avansul.

  De retinut si de invatat din asta este ca evaluatorul TREBUIE sa fie cel putin cu 1 euro peste valoarea minima impusa de nomenclatorul notarilor si nu va bucurati daca subevalueaza in favoarea dvs imobilul …….

  Antecontract pe 2 luni..Cine poate pretinde ca un vanzator contsructor sa blocheze pe 2 luni punerea in vanzare un ap care poate va fi aprobat sau nu pt cumparator. E ridicola asa pretentie…… sa fim seriosi. Primul venit, primul servit. Din asteptat nu punem nimic pe masa sau in frigider…..

  Recomandbil pt vanzator. NU PERMITETI CUMPARATORULUI sub nici o forma sa ocupe imobilul pana nu intra banii in cont. Daca banii nu sunt virati dupa semnarea contractului chiar si 2 luni, proprietarul cumparator SA NU SE INSTALEZE IN IMOBIL pt ca si dupa semnarea contractului notarial (caz concret patit de mine,) banca poate sa nu mai vireze banii. Astfel, cumparatorul are contract de cumparae notarial, dar banii nu exista. Vanzatorul vrea sa il evacueze, el nu pleaca ca are contract. Astfel, vanzatorul a vandut un imobil la valoarea AVANSULUI DRAMATIC DE MIC ADICA 5%. Acest caz se poate intampla in situatia in care de la momentul aprobarii dosarului de prima casa si pana la virarea banilor in cont, cumparatorul ajunge intr-o executare silita in care nu si-a platit anumite rate ( chiar si la o bicicleta ). Acesta neplata si urmarire silita ajunge in baza de date a FNGCIMM sau la banca la care ati solicitat creditul si vanzatorul ramane cu buzele umflate. Eu personal am vandut un ap de 63000 euro cu 3500euro, restul de bani nu au intrat de 2 ani jumate. Suntem in proces de reziliere a contractului si de evacuare a ap.
  SFATUL MEU CALDUROS pt vanzatori: SUDATI USA efectiv a imobilului pana ce cumparatorul nu va duce de mana la BANCA sa va verificati contul ca au intrat banii. ACEST ASPECT SE POATE MENTIONA IN CONTRACTUL NOTARIAL, daca notarul e CORECT si TRANSPARENT.

  Riscurile de dauna interese este inzecit mai mare la vanzator decat la cumparator pt ca CUMPARATORUL,si BANCA,si FNGCiMM sunt cu ochii pe vanzator nu cumva cu 1 euro cent sa plateasca in plus sau prea repede. Ca si vanzator, imi e greata de sistemul asta intransparent de PRIMA CASA.

 • George

  Buna Mariana.Am un coleg care a facut acelasi lucru pe care l-ai mentionat mai sus,expertul i-a spus ca ar trebui sa faca din nou peretele si sa puna o usa.S-a rezolvat cu o atentie materiala.Multa bafta ! Asta este Romania .

 • ilie mariana

  Cat este plafonul maxim care se acorda? S-a micsorat de la 57000euro echivalent in lei la 47000euro?
  Multumesc.

 • simion mariana

  Buna ziua. Am gasit un apartament pe care as dori sa il achizitionez prin programul prima casa.As dori sa stiu daca faptul ca peretele de la bucatarie este spart pt marirea spatiului constituie o problema in evaluare acestuia, desi acel perete nu este unul de rezistenta. Multumesc

 • BOLD CAMELIA

  BUNA ZIUA.
  AM SI EU O INTREBARE: IN LUNA DEC AM FACUT ANTECONTRACTUL,PRETUL APARTAMENTULUI ESTE DE 28000DE EURO, IAR EVALUATORUL A EVALUAT LA 24000DE EURO.
  CE SE POATE INTAMPLA? O SA TREBUIASCA SA MAI PUN DIFERENTA?

 • eliza

  Se aude ca de la anul vor scoate acest program de „Prima casa”.

 • Vinga Alexandra

  Buna, Raluca. Dar cu ce banca ai lucrat? Au zis ca nu mai sunt deloc fonduri? Ms. mult!

 • Raluca

  A ajuns dosarul meu la fondul de garantare dupa care s-a oprit ca nu mai sunt bani. Se stie daca se mai da un supliment anul acesta. Antecontractul imi expira la sfarsitul lunii noiembrie.

 • raluca

  Am dosarul la fondul de garantare. Poate sa-mi spuna cineva cat dureaza aprobarea? Multumesc

 • bogdan

  Buna ziua.
  Daca banca mi-a aprobat, ce sanse sunt sa ma intoarca de la fond si in cat timp imi zice.multumesc

 • ciprian

  buna ziua,
  dosarul este la fondul de garantare, iar antecontractul expira sapt.asta. In caz de refuzul fondului de garantare, pot pierde avansul daca nu il prelungesc?

 • Bendorfean Maria

  Sunt foarte multumita de cum s-au miscat. Am primit repede aprobarea cu Brd. Multumesc

 • Liliana

  Buna ziua are cineva idee cat sta un dosar la analiza la fond ???

 • Gabriel

  Buna ziua,

  Sunt in situatia descrisa de dumneavoastra mai sus. Evaluatorul a evaluat apartamentul la o valoare mai mica si banca nu imi acorda suma totala de care am nevoie, astfel incat ar mai trebui sa platesc din buzunar peopriu aproximativ 3000 Euro. Totusi, la apartamentul de deasupra care are aceeasi suprafata si configiguratie evaluarea a fost cu 4000 Euro mai mare cu evaluatorul aceleiasi banci. Cum este posibil si ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Multumesc

 • ungureanu lavinia

  Am si eu o intrebare.Se accepta apartament fara incalzire,nici termoficare,nici centrala in rest toate utilitatile, la prima casa?Va rog raspuns!.

 • stefanmarinela

  Buna ziua ,v-am pus si eu o intrebare,si vad ca nu mi-ati dat nici un raspuns suntem in data de 28.08.2015 ,si tot nu am primit nici un raspuns,am mai prelungit antecontractul cu mari rugaminti ,la prelungit pana pe 08.09.2015,si tot nu am nici un raspuns. Va rog sa-mi dati un raspuns ,tb sa reclam undeva?mai tb,sa platesc vreo taxa de urgentare? sau cum ma sfatuiti! va rog astept raspuns

 • stefanmarinela

  Buna ziua. Va rog respectuos sa-mi raspundeti: dosarul pt prima casa a trecut de agentia la care am facut dosarul,acum este la agentia mare,pt finalizare . cat tb sa stea pt final?pt a ajunge la fondul de garantare. pana in prezent nu am nici un raspuns si nu mi se da nici un detaliu despre dosar nici un nr de tel si nici un nume sa ma interesez de dosar ,sa vad in ce stadiu este ,avand in vedere ca imi expira antecontractul pe 20.08.2015,nu mi se da nici o relatie despre dosar si imi e frica ca pierd avansul. astept sa-mi raspundeti.Va multumesc. Mi s-a spus sa astept de la agentie ,dar nu stie cat.

 • elena

  După ante contract, evaluare si fondul de garantare cat durează sa pot încheia contractul de vânzare cumpărare? Mulțumesc!

 • ionut

  Buna ziua…am o intrebare si eu…daca creditul a fost aprobat de fondul de garantare mai e posibil sa il respinga banca pe orice alt motiv?

 • florin

  Aproximativ 2 zile la Fondul de garantare inseamna 8 zile

 • viorel

  buna ziu am depus dosaru la banca pentru 37000e si a zis ca sa aproba fara problema cand a venit raspunsu de la fond a venit cu 22000e ce sa fac mersi

 • TEMERESTEAN

  buna mi-am depus dosar pt prima casa si mi-a zis ca din punct de vedere juridic imi este aprobat creditul,iar dupa ce dosarul este complet se analizeaza si din punct de vedere financiar.Daca juridic mi-a fost aprobat atunci ce sanse am sa-mi fie aprobat si financiar?sau se poate sa-mi fie respins financiar?desi doamna de la banca mi-a zis ca ea crede ca-i 99% ok…
  va multumesc!

 • sitamonica

  Vreau sa cumpar un apartaemnt cu credit prima casa, am aprobarea financiara si am gasit apartamentul, acum trebuie sa merg cu actele la banca apartamentului la banca sau facem antecontractul si apoi mergem la banca/ multumesc pt raspuns

 • Adriana Drăguşin

  Nu e nicio problema ca un astfel de apartament sa fie achizizitionat prin Prima Casa. Ambii frati trebuie sa semneze antecontractul, in calitate de co-proprietari. Trebuie de asemenea sa va asigurati ca cei doi au succesiunea facuta la semnarea documentului.

 • Iuliana

  Buna seara,

  Referitor la garantia pentru creditul prin programul Prima Casa, va rog sa-mi spuneti daca se poate achizitiona un apartament al caror proprietari sunt 2 frati(cota 50% fiecare) care, la randul lor l-au achizitionat cu credit de la proprietarul initial, in prezent fiind achitat creditul.
  Acesta poate fi un motiv de respingere a garantiei de catre FMGCIMM?
  Multumesc anticipat!

 • georgescu camelia

  Pot deschide punct de lucru al propriei societati intr-o casa cumparata cu ,,Proiectul prima casa”? Am nevoie urgent de raspuns. Multumesc!!!

 • liviu gheorghe

  ce documente necesare trebuie sa indeplineasca un cetatean pt. a-si achizitiona o casa prin .,proiectul ,, prima casa,,.multumesc.

 • dalea cristian

  vreau sa cumpar un apartament cu 2-3 sau 4 camere dar in credit am un avans de 10000 de euro ce trebuie sa fac sau unde trebuie sa merg prima data ,,mentionez ca si eu si sotia mea lucram in strainatate pot obtine credit prima casa .multumesc

 • ionut

  eu am construit o casa la rosu de 150mp locuibili si o sup de teren de 1000mp la km28 spre ploiesti si as dori sa o vand prin proiectul prima casa,,,as dori sa stiu daca se poate

 • larisa

  de ce nu se ia in considerare indemnizatia de crestere copil 100% fiindca este 85% din venituri

 • mihaela

  Internetul face posibil sa lucrezi acasa si sa castigi ca in occident. foloseste si tu aceasta minunata unealta si de mare viitor ! vrei bani cu adevarat ? detalii la email: [email protected].

 • roxana nica

  Sunt foarte multe intrebari ce pot avea un raspuns imediat daca discutati cu oamenii potriviti ce se lovesc de aceste aspecte zi de zi. Lucrez cu 22 de banci si va pot oferi solutii in functie de ceea ce va doriti : [email protected]

 • Dinu

  Daca dam in avans suplimentar banii inapoi se tine cont? Daca dau in avans bani dar apoi 2-3 luni nu mai pot plati ni se calculeaza din banii dati din avans, sau ma iarta?

 • pop mihaela

  mentionez ca aceasta casa se afla la 3 km de oradea

 • pop mihaela

  daca vreau sa cumpar o casa noua p+m notata in cf dar nu este finisata total adica are izolatie exterioara ,geamuri termopan ,put forat instalatie electrica ,bransare curent la suma de 49000Eo accepta bAnca ca si garantie?

 • diana sacuiu

  Domnul Petre,
  In primul rand felicitari ca ati reusit sa strangeti bani pantru avans. Cu cat mai mare este avansul cu atai mai mici sunt ratele pe care le veti avea de platit inapoi la banca pentru impumutul pe care doriti sa-l faceti.
  Apartament nou este mai de apreciat , avand in vedere ca deja va fii dotat cu ultimele facilitati care v-ar costa mai mult sa le aplicati unui apartament vechi a carui srtuctura(depinde de anul de constructie dar majoritatea sunt vai de ele) lasa de dorit.

  Totodata, trebuie mentionat ca pentru apartamentele vechi lasa bancile sa nu aprobe credit pentru viitorii proprietari caci in 20-30 de ani acele apartamente se vor deteriora si mai rau.

 • petre

  as dori sa cumpar un apartament prin prima casa sau cu rate la dezvoltator.Ap vechi sau nou? avem un venit de 2500 ron lunar si un avans de 10000euro.ce ne sfatuiti sa cautam?

 • Muncaciu Eveline Lavinia

  am niste intrebari daca se poate ? eu am 35 de ani impliniti anul acesta cum mi-as putea lua o casa ?

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe